divendres, 30 de gener del 2009

DE LA PAU AL CONFLICTE...



Cada 30 de gener (aniversari de l'assassinat de Gandhi), es celebra el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), una iniciativa que va nàixer el 1964 per a fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau.

Avui, més que mai, és hora de reivindicar una pau duradora a l'Orient Pròxim que, cada vegada, sembla més impossible entre palestins i israelians... Un altre marró pel bo d'Obama: l'herència rebuda és fotuda!

Avui, més que mai, és hora de deixar les armes sota la taula i de despenjar els pósters del Che (Guevara), de Fidel Castro, de Mao Zedong, d'Stalin, Lenin, Trotski, Ceaucescu, Mussolini, Hitler, Franco i altres dictadors patrocinats, al seu moment, per certs governs nordamericans com ara Sadam Husein, Augusto Pinochet, Rafael Videla, Mobutu Sese Seko... Napoleó i de tots els personatges històrics que han crescut acompanyats pel soroll dels cannons, els aromes de la pólvora i les al·lèrgies antidemocràtiques.



Avui, més que mai, hem de repenjar el cartell de Mohandas Karamchand Gandhi, pensar en clau global i, per suposat, seguir actuant en clau local: què fem a Vila-real en el segon aniversari de la publicació oficial al B.O.E. del topònim oficial únic de la ciutat, nom històric des de 1274 i aprovat, democràticament, per la unanimitat del Ple del nostre Ajuntament al 2006?

Potser, no cal gitar-nos damunt les vies del tren, però sí recordar tothom, pacíficament i tranquil·la (el conflicte lingüístic és cosa, sempre, dels que porten 300 anys imposant la llengua de l'imperio), que "Villarreal" fa dos anys que ja no és el nom oficial del nostre poble i el "Villarreal de los Infantes" (nom franquista dels anys 50) ja en fa més de 25 que no té res a veure, oficialment, amb el nostre pacífic poble, passota ciutat... Entre la pau i el conflicte, tampoc cal caure en la desídia.















......................................................................................................................

2 comentaris:

Anònim ha dit...

També s'hi poden afegir un bon grapat de Papes de Roma, en eixa relació Horroris Causa.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2024/25

Vila-real, la nostra ciutat (1274-2024)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes