dimarts, 4 d’agost del 2009

VILA-REAL, POSTALS DE LA DIÀSPORA


Vila-real no és un poble turístic, abans era un poble llaurador, després una ciutat industrial, ara... ara és una ciutat desèrtica després de la diàspora de l'agost i una localitat a l'espectativa, pendent de la crisi econòmica perquè l'economia ja no va ni cara a l'aire. S'han fet les coses malament en agricultura, en indústria i en serveis... serveis, algú sap això que significa? Infrastructures educatives o sanitàries?, comercials?, turístiques?, de transport? Sí, a dia d'avui encara tenim una magnífica estació amb unes vies sense permeabilitzar, però a dos minuts escassos del centre de la ciutat... i que dure! Això sí, de dia tenim llum si no està massa núvol i si no ens tallen el subministrament elèctric ...com Alacant o París, però salvant llarguíssimes distàncies. És a dir, per no tenir turisme, no tenim ni un eslógan seriós i realista...



Vila-real, malgrat tot, és la ciutat on vam nàixer una minoria dels actuals residents (més de 50.000 diuen que en som, entre uns i altres) i, tal vegada per això mateix, l'estimem amb els seus defectes, temporalment, perquè no renunciem a millorar-la amb més visió de futur, més treball, més neteja, més cultura i més responsabilitat... Entre tots podem posar guapa una ciutat que no és lletja del tot, però s'han de canviar moltes dinàmiques viciades d'anys, dècades, segles... pot ser.































=======================================================================

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si no som un poble turístic, per què gastem cada any una pasta en anar a FiTUR a fer el pena?
I per què gastem una pasta en mantindre una Regidoria de Turisme a totes llums absurda??
Per què es fan les coses tan malament, quan és molt més fàcil fer-les bé???

TONI PITARCH ha dit...

Jo tampoc ho comprenc. Pregunta-ho als votants del partit que mana a Ca la Vila: jo només dic que si els anys de bonança hem seguit amb barracons a les escoles, deficiències en atenció sanitària, brutícia als carrers i especulació urbanística a punta pala (els carrers nous no tenen places i són quasi tant estrets com els medievals), què passarà d'ara endavant quan l'Ajuntament no té un duro i, damunt, ens martiritza amb augments bestials d'impostos?
Vila-real és una ciutat cara i molesta per viure í on, cada dia, és més difícil treballar... La solució, potser, vindrà de fora quan escampe, però des de dins s'hauria de pensar més i, sobre tot, actuar amb intel·ligència, idees, consens i major implicació de les "forces vives" locals: que han fet els nostres grans empresaris per la ciutat, a banda de guanyar molts diners durant els darrers 30 anys?

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes