dissabte, 31 d’octubre del 2009

HALLOWEEN MADE IN SPAIN



Ja m'ho deia el meu avi: passar del Totsants al Kalovín només ens portarà la desgràcia més roïn... Això d'importar americanades, papesnoels, santvalentins i halloweens sempre m'ha paregut una cosa pròpia de gent sense personalitat, de pobles sense identitat, sense autoestima, sense el respecte degut als nostres avantpassats, a les nostres tradicions, la nostra llengua, la nostra història, la nostra cultura, mil·lenària, sí, la que ve del nord, la que del sud, de terra endins, de mar enllà.

Precisament, quan més se desconeix la llengua pròpia i més ens tanquem a obrir-nos a l'ètica i les llibertats pròpies dels països més democràtics, més ens abandonem abraçant espectacles importats per grans multinacionals del consum (l'home gros de la Coca-cola substituïnt els Mags d'Orient, la carabassa anglosaxona com a substitut del fanalet de meló d'Alger de l'estiu, les disfresses gòtiques del Halloween reemplaçant el Carnestoltes... la setmana blanca de vacances escolars substituïnt Setmana Santa i Pasqua? No passaran!!!).

I així ens va: Spain is diferent, però ara encara més. La Festa de Difunts que seguirà al diumenge de Tot Sants serà (a més d'un recordatori pels més pròxims i més estimats que ja ens han deixat), sobre tot, la festa de la substitució de la transparència per l'ocultisme, del pluralisme per l'opacitat de les majories, de l'ètica per la plutocràcia, de la dignitat pel patetisme... Sí, sí, ja sabem que tots els polítics no són iguals, però la merda va escampant-se a nivell global i a nivell local...

Què significa Ja li contestarem per escrit quan un regidor de l'oposició pregunta a un plenari municipal? Què vol dir començar les sessions dels plenaris municipals de Vila-real a la una del migdia i acabar-los passades les sis de la vesprada? Què vol ocultar l'equip de govern municipal amb aquesta falta de transparència davant tot el poble de Vila-real i, sobre tot, davant els representants electes dels partits de l'oposició? És veritat que alguns regidors locals estan rebent classes d'oratòria per si de cas tenen que apretar-se el cinturó (gürtel) i tractar d'explicar-ho sense perdre la respiració?

Si mai heu sigut regidors de l'oposició, ho haurieu de provar una miqueta, encara que només foren sis mesos -com jo mateix- i vorieu com, també, potser, us entrarien ganes... d'apretar a córrer o de comprar-vos una careta per al Halloween. Enguany n'hi ha molt per a triar: Ric Costa, Camps, Rajoy, El Bigotes, Correa, Garzón, Zapatero, Millet, Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Bartomeu Muñoz...



Per cert, el dia que esclatà el cas Pretoria a Catalunya, la TV3 -eixe canal televisiu que tant li agrada... tancar a Camps- va dedicar-li al cas exactament 35 minuts, és a dir, molt més del que, fins ara, li ha dedicat Canal9 (televisió PPalenciana) al cas Gürtel-costa-costamolt-hihaquevoreelquecosta-ferdimitir-a-Costa...

Difunts polítics:
- Dona'ls, Garzón, el descans etern (res de temporal!)...
- I brille per ells la llum perpètua.
.....................................................................................

1 comentari:

Pedro Font ha dit...

Toni, m'encanta llegir-te perquè sempre poses el dit en la llaga.

En este cas vull manifestar que estic total i absolutament d'acord en tot lo que dius al respecte de les festes importades de pobles estrangers.

Però, es que d'això tenim tots la culpa, fins i tot els polítics (que al paréixer tenen la culpa de tot), ja que des de fa temps que s'han encarregat de carregar-se les festes tradicionals locals, entenent com la locals les de la comunitat valenciana i fins i tot nacionals.

Recordareu tots que fa mols anys a mes de celebrar el dilluns de Pasqua, la setmana següent es celebrava Sant Vicent, despres venia San Joan, San Pere, San Jaume, el dia següent a la Mare de deu d'agost, que anomenàvem "el gos". Al dia de Tots els Sants li seguia el dia d'Animes i al dia de Nadal el segon dia de nadal. A més estaven el tres dijous que relluïen mes qu'el sol, "Jueves Santo, Corpus Cristi y el día de la Ascensión". La majoria d'este festes has desaparegut o es celebren en diumenge, excepte quant alguna festa nacional cau en el cap de setmana que es recupera o be en Dijous Sant o en el segon dia de nadal.

Diuen que les festes es lleven per que produïm més, però pa que volem produir tant, si al final lo que compta es la felicitat i jo crec qu'antes la gent vivia més feliç

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2024/25

Vila-real, la nostra ciutat (1274-2024)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes