dimarts, 20 d’abril del 2010

UN VOLCÀ ISLANDÉS ÉS EL CENTRE DEL MÓN


Amb el volcà islandés -el nom del qual no hi ha qui el recorde-, no estarà passant el mateix que amb la Grip A, amb la campanya antiterrorista quan van posar un guardaespatlles a quasi tots els regidors de quasi totes les ciutats de l'Estat i, en general, amb totes les campanyes preventives com aquella Guerra d'Iraq on està costant més l'espart que l'escurà? Déu proveirà!

Un volcà islandés és el centre del món, i quin és el secret, es pregunta tothom. Els volcans, són bonics quan no fan mal. El control, la previsió, la seguretat, anar sempre a servir la humanitat, buscar sempre un lloc al sol?

Un volcà islandés és el centre del món, i quin és el secret, es pregunta tothom. Els volcans mai fan una feina ben feta, com nosaltres que de seguida oblidem les xapuces pròpies i acusem de la crisi a d'altres veïns. Estimar el teu ofici, obrir camins, el verd del paisatge, la il·lusió de tot un poble, industrial i llaurador, cantar himnes, hi ha res millor?

Tot està per fer, podem aixecar el vol, és possible que els avions s'enlairen -açò no és de Martí Pol [...] Un volcà islandés és el centre del món, i quin és el secret, es pregunta tothom. Si fan les coses com fins ara les han fet, serà impossible eixir de la crisi en un tres i no res... El que fan els altres en aquest món global -siga dolent, siga genial-, afecta tothom, a tots per igual, la política preventiva... un gran negoci?, una gran mentida?, la xapuça col·lectiva és interactiva amb les línies aèries, és suggestiva i s'està exposant amb bones maneres...

Un volcà islandés és el centre del món, i quan deixarà la fumera? -es pregunta tothom... en aquest món tecnològic, en aquesta aldea global, la força de la Natura no té fronteres, ni té rival.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Un bon poema satíric, sotmès a la prosa. L'esment de la Grip A és del tot encertat. Salutacions.

TONI PITARCH ha dit...

Potser m'ha eixit més satíric que humorístic, però està dedicat a 5 joves que, a hores d'ara, encara no saben si podran passar el cap de setmana a Frankfurt. Va per Amparo, Paris, Lourdes, Glòria i Maria Dolores...

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes