dijous, 29 de juliol del 2010

DEMOCRÀCIA IGUAL A DIVISIÓ D'OPINIONS



Com diu José Antich, director de La Vanguardia, quasi sempre som al davant d'innecessaris actes de tensió política, social, etc.

Amb l'excusa de qualsevol temàtica, els governs en general (el de l'Estat, l'autonòmic, la Diputació provincial -fent pancarterisme, per exemple, amb l'aigua per a tots- o els ajuntaments que perden el temps en plenaris que, molt poques vegades, solen aportar a la ciutadania el mínim de debat exigible en una democràcia representativa, perquè, abans de començar, el peix ja està venut i les majories absolutes sempre solen traure el rulo per asfaltar, trepitjar i ningunejar una oposició que, en el fons, és la dipositària del pluralisme i la divisió d'opinions que, com a mínim, hauria de caracteritzar qualsevol democràcia juntament amb la separació de poders) actuen, interactuen amb l'oposició, i representen -teatralment, com a les tragèdies gregues- el paper de salvadors d'una pàtria (que sembla que està mal vist que siga cap altra que l'Estat o la que decidisquen a Madrid per nosaltres) o el de representants al 100 per 100 (molt de compte amb el pensament únic que porta al feixisme!) de l'opinió d'un poble que, com és natural, cada dia està més asquejat d'aquesta política peninsular, mediterrània i cainita...

Tant els partits en el govern, com els partits de l'oposició -sobre tot els majoritaris- usen la bandera dels bous, de la religió, del futbol, del medi ambient, etc. per ocultar l'absència de resposta davant la falta de liquiditat del sistema financer i dels estaments públics (Estat, autonomies, diputacions, ajuntaments) que demoren els pagaments i retallen funcionariat amb l'excusa de la crisi (que ells també han provocat amb la política de grandes eventos para nuevos ricos), sobre tot de la Generalitat Valenciana, les carències del sistema educatiu (espanyol i valencià que, naturalment, s'incrementaran a partir del proper curs 2010-11 on s'ha retallat salvatgement -en salaris però també en personal- l'escàs pressupost que hi havia als temps de l'opulència fictícia), del sistema sanitari, de l'inacabat mapa de les infraestructures viàries que mai arriben a les comarques de Castelló...

Ah, que els catalans no volen fer bous? Si ho ha decidit un Parlament autonòmic, ja s'ho faran ...o preferiu que ho decidisca tot el Congrés de Diputats o el Tribunal Constitucional (com en el tema de l'Estatut de Catalunya) i, per tant, eliminem l'Estat de les Autonomies i, una vegada posats, les Diputacions, els Ajuntaments i que ens diguen, des de Madrid, què podem fer o desfer els de la perifèria?

Per cert, per què aquesta reincidència en voler confondre les tradicions decimonòniques andaluses i espanyoles, ara que, pel que sembla, Espanya començava a ser sinònim, no solament d'un estat de folklòriques i toreros, sinó d'altres coses com, per exemple, el futbol a més de l'atur?

9 comentaris:

Señor G ha dit...

Segur que si la reforma laboral treient drets als treballador surt per un vot al sr. Antich li semblarà bé. La Vanguardia no pararà en la seva campanya antipolitica fins que aconsegueixe que els seus tornin a la Generalitar, més clar l'aigua. Diu que no és tant important el tema dels toros, però li dona per fer un editorial.

Anònim ha dit...

Miguel Cabrera, diputado del PP en el Parlamento de Canarias e impulsor de la ley antitaurina de las Islas Canarias del 1991, ha expresado hoy jueves en el programa "El món" a Rac1, de Jordi Basté, su apoyo a Catalunya por haber puesto fin a las corridas de toros dentro del territorio catalán a partir de 2012.

"Que Catalunya se convierta en la segunda comunidad autónoma que prohíbe las corridas es algo digno de elogio y felicito a los que así lo han acordado, con independencia de las connotaciones políticas", ha declarado. "Des del punto de vista de la protección de los animales, ayer fue otro día grande", aseguró en referencia al veto canario de 1991.

La Vanguardia

Anònim ha dit...

FACEBOOK Y LA PRIVACIDAD

Un consultor de seguridad ha recopilado datos personales aunque públicos de cerca de 100 millones de perfiles de Facebook y los ha publicado en la Red, a modo de toque de atención sobre la facilidad con la que la gente pone sus datos 'online' sin la debida atención.

Según informa la BBC, Ron Bowles utilizó un programa para analizar los perfiles en Facebook y recoger los datos que no están ocultos por la configuración de privacidad de cada usuario.

A continuación, el consultor compartió la lista en forma de archivo, descargable a través del sitio The Pirate Bay.

De esta forma, Bowles ha querido señalar los problemas de privacidad que entraña la gigantesca red social, que cuenta con más de 500 millones de usuarios, así como ciertas complicaciones sobre la configuración de la privacidad para muchos usuarios.

EL MUNDO

Anònim ha dit...

Villarreal - Tottenham en LA SEXTA

Jueves de fútbol en laSexta. El FC Barcelona comienza sus partidos de preparación de la Liga con una visita a tierras noruegas. El Valerenga de Oslo será la primera piedra de toque.

A continuación, y sin tiempo para despistarse, la Sexta emitirá el Villarreal-Tottenham a partir de las 23:00h, cuando veremos cómo los castellonenses miden sus fuerzas a un rival de entidad europea.

MilioRagón

TONI PITARCH ha dit...

Señor G, moltes gràcies pel seu comentari, des del nord del País Valencià, però no comprenc massa bé el que vol dir... Si el sr. Antich vols que "els seus tornin" a la Generalitat, se suposa que fa política (no antipolítica) i que els seus no poden ser altres que els convergents...
Però, tant de bo, els valencians comptàrem amb una Llei Electoral que fes possible el pluralisme i la consolidació d'un Partit Nacionalista fort (valencianista, catalanista, convergent, republicà, d'esquerres o tots junts en un Bloc, tant se val!) per trencar el maniqueïsme bipartidista, espanyolista i mesetari que envaeix tots els racons d'aquesta terra tan rica i miserable a la vegada, on tot es resumeix amb les picabaralles estèrils entre PP i PSOE (allò del PSPV, per desgràcia, ha passat a millor vida dss de fa molts anys).

Anònim ha dit...

El PP vulnera los derechos de la oposición, según el Constitucional

La práctica de rechazar sin motivo iniciativas de la oposición parlamentaria más o menos molestas para el Consell o para el PP ha recibido un nuevo varapalo del Tribunal Constitucional, que, como ya hizo en marzo del año pasado, ha estimado el recurso de tres diputados del grupo Esquerra Unida-L'Entesa en la legislatura pasada, actualmente en la Coalició Compromís, contra la inadmisión de algunas de sus preguntas e interpelaciones por parte de la Mesa de las Cortes Valencianas, entonces y ahora dominada por la mayoría absoluta de los populares.

Adolf Beltran (El País).

Anònim ha dit...

Camps echa un nuevo pulso a Rajoy activando su maquinaria electoral
Nombra a los responsables de su campaña. Algunas voces del PP hablan de golpe de Estado

Ayer, algunos dirigentes conservadores no salían de su asombro. Camps no está nombrado candidato de forma oficial y ya ha puesto en marcha toda la maquinaria. Hubo quien lo calificó de "bonapartismo puro y duro". Lo cierto es que los asistentes a la reunión se quedaron totalmente sorprendidos por el golpe de efecto.

La mayoría lo interpretó como un pulso en toda regla. Sobre todo, porque el martes pasado escucharon a la secretaria general del partido, María Dolores de Cospedal, afirmar que la aprobación de las listas electorales se postergaba hasta la vuelta del verano. La número dos del PP lo trasladó así en rueda de prensa tras el Comité Ejecutivo Nacional. En esta cita, Rajoy dijo a los suyos que había que esperar a ver cómo se resolvían los procesos judiciales antes de decidir los nombres de los cabezas de lista.

El líder de los conservadores estaba pensando en todos los focos de corrupción que tiene abiertos en la Comunitat. No sólo Camps está pendiente de la Justicia. También los presidentes de las Diputaciones de Alicante y Castellón, José Joaquín Ripoll y Carlos Fabra, respectivamente, tienen causas pendientes. La hija de este último, Andrea Fabra, entró precisamente ayer a formar parte del comité electoral. El que lo dirigirá será Pedro Agramunt, como en otras ocasiones, pero desde los últimos estatutos faltaba incluir un vocal. Le ha correspondido a Castellón. Lo que para algunos es la prueba de que Camps y Fabra están haciendo pinza.

Mª Jesús Güemes (Público)

Anònim ha dit...

La UEFA confirma la plaza europea del Villarreal
El Comité de Apelación de la UEFA ha rechazado el recurso del R.C.D. Mallorca

El Comité de Apelación de la UEFA ha rechazado el recurso del R.C.D. Mallorca, S.A.D. y, por lo tanto, ha confirmado la decisión del Comité de Instancia y Disciplina que retiró el puesto que dicho club tenía en la Europa League. Se confirma así que el Villarreal C.F., S.A.D. tendrá plaza en esta competición para la temporada 2010-2011.

(Mediterráneo 18:34 H., 30/07/2010)

TONI PITARCH ha dit...

Varios amics m'han comentat "el perill" de la victòria del Villarreal C.F. contra el Totenham per 1-4, amb el precedent de la vistòria estival contra la Juventus (1-4) de l'estiu passat i la irregular campanya posterior del Vila-real.

La meua opinió personal és que malgrat la recuperació de Cazorla i el joc de toc com a senya d'identitat, el Vila-real no és la selecció espanyola, ja que si bé comptem amb un excel·lent porter que ha de millorar en les eixides (Diego López) i un lateral campió del món com és Capdevila (amb un suplent de luxe com Oriol), s'ha de millorar la resta de la defensa perquè Àngel mai ens ha recordat el lateral internacional que va ser, Marchena té una edat i una lentitud (com Senna) i al centre del camp falten dos Josicos, dos Egurens o, millor encara, dos Busquets. Garrido vol eixir a guanyar i a intentar fer espectacle, però els aficionats també volem guanyar i no patir, com patirem, davant tots els equips que vindran al Madrigal a tancar-se, a fer anti-futbol i jugar al contraatac, una història que s'ha repetit el tres darrers anys, amb Pellegrini, amb Valverde i se repetirà amb Garrido si se'n va Godín i no se reforça el centre del camp. Per cert, Rossi i Nilmar són molt bons, però tenen les mateixes característiques i, a més no solen xutar, mai!, des de fora da l'àrea ni van massa bé rematant de cap (una altra mancança d'aquest "magnífic" Vila-real), per això no estaria malament recuperar Altidor per guanyar en el joc aeri davant l'àrea contrària. De tota manera, aquesta notícia del Levante me fa ser pessimista al respecte:

"Con la marcha de Godín más que encaminada, la llegada de Marchena ya confirmada y la salida de Gonzalo pendiente de destino, tan sólo queda un asunto pendiente: un sustituto. Varios han sido los nombres planteados. Desde el central del Mallorca Ramis pasando por el defensa brasileño del Sao Paulo Joao Miranda, muchas han sido las alternativas planteadas. Alternativas todas ellas desechadas por Llaneza al apuntar que no cree que venga ningún jugador más."

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes