divendres, 17 de setembre del 2010

NO ÉS AIXÒ, GARRIDO, NO ÉS AIXÒ...


Ahir dijous, el filòsof Garrido es va tornar a equivocar i el Vila-real Club de Futbol va fer Història al ser la primera vegada que un equip de l'anomenada Lliga de les Estrelles (ara, la dels campions del món!) perd contra el Dínamo.

L'encara entrenador del Vila-real Club de Futbol, després d'afirmar en premsa que no s'anava de favorits a Zagreb (Croàcia) per disputar el primer partit de la fase de grups de l'Europa League, va deixar a Vila-real, entre d'altres, Nilmar, Marchena i Àngel, va aliniar un fum de suplents i, a més, va recuperar l'ex-castigat Gonzalo Rodríguez (ex-castigat perquè cap equip l'ha volgut comprar?, quant plorarem la pèrdua del "castigat" Godín!), demostrant, una vegada més, que per la boca mor el peix. Un equip que va a per totes, posa sobre el terreny de joc el millor onze com, per exemple, van fer Mourinho i Guardiola (els espills on vol mirar-se Garrido?), sense anar més lluny, a la Champions League.

Total que les coses han eixit molt malament: alguns jugadors que debutaven com a titulars, tal vegada, haurien preferit eixir als darrers minuts en compte de ser substituïts a la segona part quan ja venien mal dades. Al final, Dínamo de Zagreb (un equip molt justet) 2, Vila-real (un equip amb un "entrenador" molt sobrat) 0.

Però com açò de l'Europa League no ha fet més que començar (el PAOK de Tesalònica i el Bruges, els altres membres del grup, han empatat 1-1) i encara és temps de rectificar, malgrat l'escàs fons d'armari amb què compta aquest Vila-real per afrontar tres competicions a la vegada, en compte de demanar el cap de Garrido i proposar -com fan alguns- un entrenador de debò (Gregorio Manzano?), serà cosa d'afrontar el mal moment amb bon humor, com ha fet l'amic Lluís enviant-me aquests rípios (tot Vila-real és un clam: contra Garrido?):

No era això, Garrido, no era això
pel que varen lluitar al despatx,
pel que vàrem plorar sent els sets.
I s'ha d'ésser coherents altre cop
i alinear els jugadors titulars...

No és això, Garrido, no és això,
potenciar la cantera de debò
és traure els més joves al final
i a Gonzalo, amb el marcador pel davant,
perquè anar de favorits, tu ho has dit,
és respectar el rival, no és l'oblit,
del que s'afirma abans del partit
i després no me'n recorde si t'he vist.

No és això, Garrido, no és això;
pels que paguem l'abonament, la meitat de l'afició.
No sé que pensaran els que debades (1) van entrant
al camp del Madrigal per distreure's un instant,
però els de sempre ben segur que esperarem
fins que no calga dir més: no és això.



1.- Vull dir els que només paguen 70 euros per l'abonament de tot l'any i, a més, de tant en tant els toca el viatge de la Caixa Rural (misteris coneguts: Vila-real és un poble...)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una de entrenadores

Querido lector:

Garrido se equivocó de plano en el planteamiento del estreno europeo del Villarreal. El equipo fue una sombra del que vimos en el Madrigal frente al Espanyol, e incluso una media sombra del de Anoeta.

Falta de movilidad de los jugadores, torpes desplazamientos de balón y por tanto demasiado desgaste sin rendimiento; carencia de rapidez y velocidad cuando eran necesarias y al mismo tiempo falta desesperante de control del balón; absoluta negación para crear oportunidades de gol y a la vez falta de reacción frente a los contraataques del contrario que desarbolaron una y otra vez todas la líneas.

Pero lo peor no fue eso. Todo equipo tiene derecho a cometer errores y a jugar malos partidos. Incluso a la mala suerte --que el jueves, por cierto, no fue el caso--. Lo peor, sin duda, fue la escasa capacidad de reacción que se demostró desde el banquillo ante un mal planteamiento táctico y técnico. Como si no se quisiera reconocer el error inicial. Y un entrenador sin esa facultad de reacción/humildad no lo hace bien.

Al respecto, esperemos que si en el corto plazo de un partido no fue capaz, en el largo, con varios encuentros por delante para resolver el desaguisado, lo sea. Las arcas del Villarreal, necesitadas de la campaña europea, así lo exigen.

No obstante, la objetiva mala actuación de Garrido en el estreno europeo, no es comparable a los constantes desaguisados de Vinyals, el entrenador del Castellón, en este inicio de temporada. Este sí está en la picota, porque como no le acompañen un poco los resultados no llega ni a fin de mes. La paciencia de la directiva, escarmentada tras el descenso, es poca. Y no es para menos. Castellón no se merece tener un equipo en Segunda B. Y menos, humillado, de colista.

J.L.Valencia (Mediterráneo)

Anònim ha dit...

Un juez ordena a Mediapro que permita a Canal 9 dar los partidos de fútbol contratados. La televisión autonómica demanda a la accionista de La Sexta por incumplimiento del acuerdo.

Para ello, según el auto judicial, Canal 9 deberá depositar una fianza de dos millones de euros para acceder a la señal de los partidos de Liga de las próximas cuatro jornadas.

Lidia Garrido (El País)

Anònim ha dit...

Toni, ja va sent hora de no perdre ni un minut més amb el Vila-real CF.
Hi ha que començar a tindre clar que el club de futbol no és de la ciutat, és d'un particular.
Ell fa tot el que vol i quan vol.
La gent tenim la opció d'anar o no al futbol (jo hi vaig).
Però res més, no cal que busquem sentiments ni passió. Això mai s'ha pretès ni s'ha buscat.
Els que anem tenim que anar com si anarem a veure un espectacle, i prou¡¡¡

Per cer, Vila-real continua existint al marge del futbol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes