dimarts, 29 de març del 2011

VIDES EXEMPLARS D'ARA I DE SEMPRE



El fracàs de les reivindicacions del maig del 68 i el canvi de jaqueta d'aquella joventut rebel dels seixanta va fer trontollar moltes (males) consciències que la caiguda del Mur de Berlín (1989) va acabar de soterrar sota l'estrat del pensament únic, és a dir, el del liberalisme capitalista occidental que ens ha portat l'actual crisi econòmica, política i moral... Despenjats els pòsters de Marx (el de Groucho sempre convé deixar-lo), Lenin, Stalin i Mao Zedong, calia tirar a la paperera els de Fidel i els del Ché que, ara mateix, continuen cremant tot just a la vora dels d'Adam Smith, David Ricardo i John Maynard Keynes.

Almenys en política i en economia, la societat s'ha quedat sense referents però, això sí, sempre ens quedarà Teresa de Calcuta o Gandhi, encara que a molts encara els tira la simpatia subjectiva dels polítics que es fan dedicar en vida, i amb diners públics (no caldria oblidar-ho), places majors de pobles de l'interior de Castelló o estàtues faraòniques al bellmig d'aeroports peatonals inaugurats per a plaer de tots els guionistes de tots els programes televisius d'humor, com a l'Egipte dels faraons... i és que, després de tants anys d'història, no avancem i tornen a estropessar en la pedra del populisme.

-Com sou els professors d'història, sempre tirant per terra les biografies de personatges exemplars! Doncs al tanto amb Gandhi, que he sentit dir que maltractava la dona... -m'ho va dir un alumne, en classe d'Història i li vaig prometre investigar el tema.

Doncs, sí, ara resulta que Gandhi, va abandonar la dona per un amant, un, però això no és el pitjor, ans al contrari, ja que podria ser considerat, fins i tot, un acte de modernitat avui en dia, el problema és quan llegim a la seua biografia, escrita fa temps per Joseph Lelyveldles i publicada als Estats Units, les idees que tenia el paio -com diria Pla- sobre races superiors i inferiors, és a dir, també era racista: "Podíem entendre no estar classificats com els blancs, però situar-nos al mateix nivell que els nadius sudafricans era consentir massa. Els Kaffirs, o nadius de color sudafricans, són per norma incivilitzats. Són problemàtics, molt bruts i viuen com els animals".

Ara que venen eleccions, feu el favor de deixar d'investigar sobre la vida dels nostres polítics més pròxims i de més renom perquè, tal vegada, començarieu a plantejar-vos el tema de l'abstenció i abstenció significa, com a mínim, més del mateix...

2 comentaris:

raul ha dit...

Hahaha al final no ens quedarà ningú que admirar i m'alegre que al final es confirme que algo de raó tenia encara que jo vaig dir que era masclista i al final era racista i tenia un amant haha ningú estem lliures de pecat! Sempre ens quedarà.. (Continua tu perquè a mi ja no em queda ningú haha :)

TONI PITARCH ha dit...

...Teresa de Calcuta!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes