dissabte, 29 de desembre del 2012

ESTIMAT 2013


Estimat 2013: a la Vila t’esperem amb candeleta, fins i tot els supersticiosos, perquè 2012 no s’ha portat gens bé.

És per això que serem solidaris i no demanarem massa als Reis, vinguen por on vinguen, perquè anem molt necessitats de tot, de coses importants, tant materials com morals.

No volem massa joguines, ni aparells moderns dels que hem abusat als darrers anys, només coses importants de veres, és a dir, moltes tones de moral, d’autoestima i de salut, per tornar a rellançar un poble que ho ha tingut quasi tot i ara s’està quedant sense els negocis de proximitat.

A curt termini, hi ha manca d’aliments per a una minoria cada vegada més nombrosa, és a dir, molta gent que fins i tot es llança a regirar entre els contenidors del fem.

I manca de treball remunerat per la joventut més preparada de la història i també pels adults que han de recórrer als més vells de la família amb pensions generalment miserables.

També necessitem noves idees per rellançar l’economia i diversificar els estrets atzucacs, o carrerons sense eixida, del monoconreu citrícola i l’hegemonia del taulell. 

I una sobredosi d’ètica, justícia i honradesa per posar a cadascú al seu lloc, poder saldar les hipoteques del passat i optimitzar els edificis acabats.

No volem vencedors, ni vençuts, perquè ens han governat tots per damunt de les seues possibilitats (regidors, diputats o ministres) i això que els vila-realencs, normalment, quasi sempre hem estat d’aquells del puny tancat a l’hora de la despesa, és a dir, com els polítics que ens han negat coses tan barates com la TV3 i tan cares, però tan imprescindibles per al futur, com ara una estació digna amb passos subterranis com cal, un transport públic comarcal o l’Eix Mediterrani.

Toquem fusta: Bon 2013 !!!



P.D.- Aquest article apareix publicat a la Revista Poble, gener de 2013, nº 191, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer, sota el mateix títol.

1 comentari:

TONI PITARCH ha dit...

DEBAT SOBRE LA GESTIÓ DE L'AIGUA AL PLENARI MUNICIPAL.- Acabe de visionar per TV4, amb certa vergonya alinea (i que me perdonen els que considere amics regidors de diferents partits polítics, perquè sempre m'ha agradat presumir d'amics "plurals"), el debat sobre la gestió de l'aigua PÚBLICA/PRIVADA a l'Ajuntament de Vila-real pels següents motius:

1) El 1995, sent alcalde Manolo Vilanova (i no sent regidor, encara, el meu amic Pasqual Batalla), vaig criticar en un article d'opinió la postura al respecte del PSOE de Vila-real, ja que l'alcalde aleshores d'Onda, l'amic i membre del PSOE, Enric Navarro, també va optar per cedir a FACSA la gestió privada de l'aigua com acabava de fer el de Vila-real.
2) La meua opinió personal és que sempre resulta demagògic (vinga de qui vinga) associar gestió privada amb DRETA i gestió PÚBLICA amb esquerra, perquè aleshores arribaríem a la conclusió que la gestió de l'aigua, de l'energia, del telèfon i, fins i tot, de l'educació i la sanitat eren més públiques en temps de FRANCO i, per tant, el general hauria estat el governant més d'esquerres de la Història d'Espanya.
3) El més democràtic és, sens dubte, la transparència, la racionalitat i el sentit comú, perquè quan un servei públic és una càrrega per a la butxaca dels contribuents és millor transferir-lo a una empresa privada controlada pels mitjans públics. Però no com es fa darrerament, perquè quasi sempre que es transfereixen serveis a les empreses privades es fa amb nocturnitat, traïdoria i per afavorir amics del poder que, finalment, acaben foradant les sofrides butxaques dels contribuents... que és el que està passant ara mateix amb molt serveis com l'energia (amb la vergonyosa participació d'AZNAR i de GONZÁLEZ entre d'altres), amb la concertació dels centres privats en l'ensenyament o amb la privatització de la sanitat madrilenya.
4) CONCLUSIÓ.- Em reafirme en la inutilitat dels plenaris municipals i d'altres sessions parlamentàries més "elevades" i, sobre tot, en els debats de baix nivell sobre temàtiques superades per la societat i que, en canvi, els polítics tracten d'utilitzar a nivells partidista per captar el vot d'incauts, innocents, paletos i gent manipulable.
Si la gestió de l'aigua de Vila-real se fa de forma transparent i no acaba de foradar les malaltisses butxaques dels contribuents honrats, dóna igual que siga pública, que privada, el que ha de primar és l'eficàcia de l'Alta Política i no el partidisme barat i lamentable, d'un i d'altres.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes