diumenge, 24 de març del 2013

VILA-REAL, 1 - RECRE, 1: un punt guanyat o dos perduts?

Molt de premi per al Recre que ha aprofitat un regal de Farinós al perdre una pilota (la segona, en la primera Chuli es quedava sol davant Juan Carlos, però la tirava al pal) que ha deixat sol el seu davanter Berrocal que marcava el 0-1 al començament de la segona part.

Fins aleshores el Vila-real semblava el de la primera volta, potser massa relaxat en el toc, lent, amb poc de joc per les bandes i sense excessius problemes en defensa llevat de la relaxació comentada de Farinos que, fins aleshores, estava fent un bon partit, i alguna arriscada filigrana de Mussachio que sempre sol fer bons partits, però al que li sobren certes pèrdues forçades de baló per voler demostrar coses que, en defensa, tampoc caldrien.

De tota manera, el Vila-real d'avui s'ha tornat a oblidar d'encarar porta més a sovint, de xutar,   perquè per guanyar no és prou amb tocar i voler jugar la pilota al centre de camp i més quan els àrbitres mai ens regalen res i, fins i tot, es traguen el ja tradicional penal a favor: en aquest cas a Perbet, de llibre, quan ja es disposava a encarar porta tot sol i podia desequilibrar el partit, després d'una primera part bastant avorrida i de joc espés. Aquest penal no xiulat, seria repetit fins la sacietat en cas de ser el perjudicat un gran, diguem Barça o Madrid, però el Vila-real sembla ser un modest al que, potser des de fa massa temps, els àrbitres no solament no li regalen mai res sinó que, ben al contrari, sempre s'equivoquen en contra: villarato, conspiració juedo-masònica, casualitat? Molta casualitat!

Però com això fa temps que se sap, tothom ha de tindre clar que per recuperar la Primera Divisió el Vila-real no solament té que jugar bé sinó, a més, fer un plus d'esforç per situar-se, com a mínim, amb dos gols més que el contrari perquè és l'única manera de no patir fins el minut final ja que, això sí, un penal en contra per qualsevol jugada anecdòtica és com una espasa de Damocles que se porta al damunt, per no parlar de les targetes grogues que rep un dels equips que menys faltes fa de la categoria i, en canvi, dels més sancionats.

I això contra el Recre, que ha frenat la bona marxa de l'equip de Marcelino, tampoc no ho hem vist.  Hi havia absències destacades, com ara la d'Aquino (internacional amb Mèxic) o la de Bruno per una doble amonestació més que dubtosa durant el partit anterior, però el Vila-real té un planter suficient per encarar aquestes situacions si posa més agressivitat, contundència, velocitat i pressió al contrari... coses que s'han tornat a vore, només, de manera efímera.

Al final un empat i un punt que, en principi, no serveix per aprofitar la derrota de l'Almeria (que continua un punt per davant), ni l'empat de l'Alcorcón (que segueix amb quatre més, en segon lloc davant del Girona, amb un punt menys). I gràcies al gol de Gerard Moreno, de cap, després d'una de les escasses jugades per la banda centrades a porteria amb solvència i un parell de xuts a porta, des de fora de l'àrea, obra de Marcos Senna i Uche, sense oblidar que uns minuts abans,  quan el Vila-real buscava el gol desesperadament, Juan Carlos havia salvat el 0-2 en un mà-a-mà davant un ràpid contraatac del Recre. Segons la lectura que fem del partit, un punt guanyat a la desesperada que, amb una altra actuació arbitral (i dels jutges de línia!), ens fa pensar en dos punts perduts (robats?)...

En definitiva, una jornada desaprofitada per escalar posicions, però la Lliga continua i açò no té que desmoralitzar a ningú, sinó tot el contrari, perquè sabem que serà difícil, ens posaran tota classe de traves i dificultats, però matemàticament continua sent molt possible si se torna a fer una ratxa de tres victòries consecutives i se recupera la intensitat.