diumenge, 23 de juny del 2013

OPERACIÓ BIKINI


Després de les festes venen les bèsties, diu el refranyer. I, en passar festes de Sant Pasqual, ve directament l'estiu o època on va desapareixent roba d'abric, mentre els vila-realencs comencen a amagar-se entre masets rurals, apartaments costaners i tendes urbanes de dietètica, davant l'evidència d'una voluptuositat corporal dissimulada en diferit, durant bona part de la primavera, i la voluntat de finiquitar-la, amb o sense iva, però en negre de solàrium per lluir bronzejats que ens allunyen dels blancs malaltissos hivernals.

Som esclaus de la cultura de la imatge, s'han acabat tramussos i cacaus, fregitoris i all-i-olis. L'hedonisme fugisser de la catarsi festiva dóna pas a la disciplina de l’estoïcisme ancestral: per lluir s'ha de patir i no ens podem aprimar si no tanquem boca, és la moda de les retallades i ara toca reduir la cintura corporal. Potser ho duríem, tots, millor, amb una ordenança municipal obligant-nos a l’ús de la bicicleta però, això sí, donant exemple des de la Casa Consistorial.

I no solament per aconseguir un poble de guapes, guapos i cossos estructurals de passarel·la, sinó per apostar clarament per una salut que corre el risc de les retallades sanitàries i més val prevenir que guarir.

Per arrodonir l’operació, tot emulant els diputats voluntaris d'un país veí, al nord del nostre, seria convenient que els regidors es prestaren també als exàmens antropomètrics de pes, talla, perímetre i anàlisi de la composició corporal, per saber si els seus valors, de sobrepés i obesitat, també són superiors a la mitjana dels sofrits ciutadans, perquè tots sabem d’edils que se senten oprimits a meitat de legislatura municipal per l’americana que estrenaren fa, escassament, dos anys.

Jo també necessite l’Operació Bikini, i tu?

.........................................................................................................................

P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, juny de 2013 nº 196, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes