dilluns, 30 de setembre del 2013

BETIS, 1 - VILA-REAL, 0

Primera derrota lliguera del Vila-real amb polèmica: l'àrbitre va erigir-se en protagonista d'un partit molt físic on, en condicions normals, el Betis no hauria acabat amb 11 jugadors sobre el terreny de joc.

El d'anit al Benito Villamarín s'ha de reconéixer que no ha estat el millor partit dels grocs que van jugar prou més lents i espessos del que ens tenen acostumats però, vist com van anar les coses, el Betis no va ser superior, és més, d'haver-se assenyalat un clar penal sobre Cani, en la jugada anterior a l'únic gol del partit, les coses igual podrien haver anat d'una altra manera. És més, després de perdonar la segona groga a Chica i de consentir les agarrades i el joc brut del Betis (en aquella Lliga mediocre no hi ha coherència, ni criteri arbitral, a l'hora de treure les cartrolines grogues), Aquino va ser tombat dins de l'àrea bètica a les acaballes del partit.

El nigerià Nosa Igiebor (fa nosa perdre d'aquesta manera!) amb un gol al tram final del primer temps, va donar al Betis un triomf (1-0) tan treballat com immerescut. Betis i Vila-real van protagonitzar un entretingut i emocionant primer temps, tot i que el joc no va ser especialment brillant, ja que tots dos equips van buscar amb ganes el gol que decantés la balança al seu favor.

Va ser el Vila-real el que primer es va acostar amb perill a la porteria del Betis, i als 8 minuts tant Mario com Uche ja havien posat a prova els reflexos de l'argentí Guillermo Sara, un porter que va resoldre amb tranquil·litat les escasses incursions grogues. Però tampoc el Betis arribava amb claredat a l'àrea del Vila-real, així als 18 minuts Sergio Asenjo va rebutjar a córner un llançament de Noia.

Una de les jugades més espectaculars de la primera part la va protagonitzar Cani, amb un eslàlom amb diversos regats en un pam de terreny, fins ser tombat, clarament, dins de l'àrea, però l'àrbitre no va voler saber-ne res, ni Cani anava vestit de blanc, ni li diuen Pepe de nom...

Quan més controlava el Vila-real va arribar l'1-0, en un contraatac d'Álvaro Vadillo amb centre mesurat perquè Verdú rematés i el rebuig d'Asenjo l'aprofités Nosa (minut 36) per fer l'únic gol del partit.

El Vila-real s'havia mostrat espés al centre del camp, on l'ex-groc Matilla i l'ex-espanyolista Verdú es van imposar en algunes fases del joc. La defensa continuava segura però havia badat en la jugada del gol (Jokic no ens ha fet oblidar, de moment, Jaume Costa) i al davant, ni Jonny Pereira (molt xiulat per l'afició del seu ex-equip) ni Uche van donar mostres de perill. Aquest Vila-real en creixement té algunes assignatures pendents, com ara rematar més a porta des del fora de l'àrea (ahir no se va intentar ni una sola vegada), perquè sempre no se pot arribar fins la cuina amb la pilota jugada.

En el segon temps Marcelino va decidir treure tota la seva artilleria amb Giovanni, Pina i Perbet (potser massa tard!), amb els que va tornar la velocitat amb ràpids contracops a la recerca d'un triomf que va buscar des del primer moment, però li se va negar perquè es veu que ahir no tocava... El segon període va ser un monòleg groc, però sense pegada, davant un Betis que es va replegar per mantenir la victòria mínima: Mussachio, Bruno i Cani (espectacular novament) van estar a l'altura, però faltava certa xipsa col·lectiva que va tornar amb els canvis.

El Betis només es va apropar amb perill a les acaballes del partit quan Joan Verdú va voler superar Asenjo amb una pilota picada que va tocar el porter vila-realenc i va allunyar, definitivament, Musacchio amb una xilena. Però, el domini del Vila-real va ser estèril fins els darrers minuts quan, realment, va meréixer, com a mínim, l'empat.

La pressió del Vila-real va intensificar-se als darrers minuts quan va arribar el clar penal sobre Aquino del que l'àrbitre tampoc va voler saber-ne res.

Fitxa tècnica:

1 - Reial Betis: Sara, Noia, Paulao, Amaya, Dídac; Matilla (Nacho, m.60), Reyes (Xavi Torres, m.78 ), Nosa, Vadillo (Juanfran, m.66), Verdú i Jorge Molina .

0 - Vila-real: Sergio Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jokic; Bruno Soriano, Cani, Trigueros (Pina , m.56), Aquino, Uche (Perbet, m.68) i Jonathan Pereira (Giovanni, m.56).

Gol: 1 - 0, m. 36, Nosa

Àrbitre: Delgado Ferreiro (comitè basc). Va expulsar a Marcelino (m. 88) per protestar i va mostrar targeta groga a Mario (m. 9), Matilla (m.15), Vadillo (m.23), Amaya (m.52), Chica (m. 62, al que li va perdonar la segona uns minuts després), Jokic (m.71), Cani (m,76 per protestar la NO-groga a Chica), Lolo Reis (m.78), Dídac (m.87). El Betis no mereixia empatar ni acabar el partit amb 11...

Incidències: Partit disputat al Benito Villamarín en nit d'agradable temperatura. Terreny de joc en condicions pèsimes. Assitència: uns 29.000 espectadors.