dimarts, 22 d’octubre del 2013

AT.BILBAO, 2 - VILA-REAL, 0

L'Athlètic Club ha sumat la seua quarta victòria a casa de la temporada i el seu cinquè partit sense perdre com a local de cinc possibles davant un Vila-real CF que ha mostrat la pitjor cara de la temporada, sobre tot a partir del minut 15 de la primera part.

El Vila-real va començar molt bé i, fins i tot, va poder posar-se per davant als tres minuts si no fos perquè Gurpegui va estar providencial per evitar un xut molt perillós de Bruno . Però, a partir d'ací, l'agressivitat dels jugadors bascos, recolzat pels lleons de la graderia (que no deixaven de rugir quan l'àrbitre s'atrevia a amonestar algun dels seus), ha pogut amb la tècnica, la velocitat i el joc d'equip que volia fer el Vila-real.

El conjunt matalasser s'ha fet amb el domini i ha començat a gaudir d'ocasions: d'Aduriz, De Marcos, etc. però entre Mussachio i Dorado, així com la serenitat d'Asenjo semblava que la cosa no aniria a més. Però no ha estat així:  Mikel Rico, després d'un primer xut des de la frontal, no ha fallat a l'hora de rematar de cap un centre perfecte de Iraola des de banda dreta (on Jaume Costa tampoc ha estat el d'altres grans ocasions). El partit se li posava molt més de cara a l'Athletic quan, un minut després, Musacchio ha comés una greu errada al fallar en un refús que deixa sol a Aduriz que no va perdona el 2-0, tot sol davant Asenjo.

Però el partit s'ha acabat del tot quan el col·legiat Teixeira Vitienes, fart de perdonar grogues als locals, ha ensenyat la segona groga a Bruno, molt rigorosa tenint en compte que la primera que li havia ensenyat no era ni falta... Aquesta falta de criteri dels col·legiats, a l'hora d'ensenyar targetes, ve perjudicant al Vila-real des d'inici de temporada: el problema és que, fins ara, quasi sempre s'havia guanyat i ens oblidàvem, però avui falta saber què hauria passat durant la segona part, jugant 11 contra 11, si el Vila-real ha sigut capaç d'aguantar el resultat amb 10 i, fins i tot, de crear alguna ocasió de perill a la porteria contrària mentre Guio ha seguit dintre del camp.

L'Athlètic, amb un jugador més durant tota la segona part, s'ha pogut permetre el luxe, així, de dominar el control de la pilota i, fins i tot, de jugar al contraatac, però el resultat ja no s'ha mogut.

En resum, bon partit dels bascos, mal partit del Vila-real mentre han estat els 11 sobre el terreny de joc i vergonyosa actuació arbitral mereixedora d'una hivernació, si no a l'estil Walt Disney (com es reclamaria en una errada semblant davant un Barça o un Madrid), sí exemplar perquè, a este pas, castigant els equips que volen tractar bé la pilota i premiant els destructors, s'acabarà destruint finalment el bon futbol i el Vila-real, amb l'excepció i decepció de San Mamés, està protagonitzant el millor futbol de Primera Divisió fins el moment.

Diumenge que ve, a partir de les cinc de la vesprada contra el València, hi haurà una nova oportunitat per demostrar que als groc no se'ls ha oblidat jugar, també per saber si hi ha o no justícia al món del futbol (les dues targetes grogues a Bruno són recurribles) i per contemplar una nova actuació arbitral que, esperem, siga més encertada i imparcial que la d'avui.

De tota manera, avui seguim anant a dormir, com a quarts de la Lliga, en posició Champions: bona nit i endavant Vila-real !!!

FITXA TÈCNICA

Athletic Club.- Iraizoz ; Iraola , Gurpegui , Laporte , Balenziaga ; Iturraspe (San Jose, min . 72), Rico (Beñat, min 79), De Marcos; Susaeta, Muniain i Aduriz (Toquero, min 65).

Vila-real CF.- Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa; Bruno, Pina; Aquino (Trigueros, min 46), Cani ; Giovani (Uche, min 64) i Jonathan Pereira (Moi Gómez, min 46).

Gols.- 1-0, min 33: Mikel Rico; 2-0, min 34: Aduriz.

Àrbitre.- José Antonio Teixeira Vitienes (càntabre). Per l'Athletic va mostrar grogues a Iturraspe, San Jose, Susaeta i Iraola . En el Vila-real a ensenyar Jonathan Pereira (per protestar), Trigueros i va expulsar a Bruno per doble groga .

Incidències.- Partit disputat a San Mamés, corresponent a la novena jornada de la Lliga BBVA .