dilluns, 10 de març del 2014

GRANADA, 2 - VILA-REAL, 0

Va ser difícil reconéixer el Vila-real C.F. de dissabte perquè, si bé és veritat que darrerament ha baixat el nivell d'intensitat, fora de casa sempre trobem un equip més ràpid i amb les idees més clares que de local, perquè al Madrigal venen tots a tancar-se i resulta més difícil jugar. Només un flaix per començar quan Uche, al que darrerament tampoc li entren, va desperdiciar una clara ocasió per fer el 0-1, després de guanyar per cames la defensa i rematar a boca de canó, tot sol davant Roberto.

També és veritat que el Vila-real és un equip amb moltes baixes significatives i per això Marcelino va optar per reubicar Bruno Soriano com a central, la qual cosa no solament va aportar més debilitat en defensa, sinó que també va deixar el centre del camp orfe sense el seu director, perquè Pina és un estoper defensiu i Trigueros, com la resta, tampoc va tenir el seu dia.

A banda de tot això,, Riki va ser l'amo de la banda esquerra de la porteria d'Asenjo i va tornar boig un desconegut Jaume Costa i, precisament així, va arribar el primer gol quan Riki va driblar Bruno dins de l'àrea, va caure i l'àrbitre Muñiz Fernández va assenyalar un penal discutible. Fran Rico no va fallar el llançament i, només deu minuts després, va realitzar una assistència fantàstica perquè El Arabi marqués el segon entre el desconcert defensiu de Mario, Gabriel, Bruno, Jaume Costa i Pina que no semblaven els jugadors intensos d'altres partits.

Al centre del camp, Moi i Oliver Torres, que debutava, tampoc acabaven d'entrar en el partit i Uche i Jonathan es trobaven impotents davant el domini i la intensitat del Granada.

El col·legiat asturià va treure de l'àrea un possible penal de Riki sobre Óliver Torres, però ahí, pràcticament, se va acabar el partit per al Vila-real. En la segona part, l'únic destacable va ser la recuperació de Bruno per al centre del camp, eixint Pantic per Trigueros, i l'entrada de Cani després de moltes jornades lesionat.

El Vila-real atacava sense ordre ni concert i el Granada al contraatac sempre va estar més aprop del 3-0 que del 2-l i el marcador ja no es va moure. Sort que els resultats han acompanyat, sobre tot després de l'empat d'ahir a Mestalla entre València (que és 8é a vuit punts del Vila-real) i Athlètic (que es consolida en la quarta posició i és el proper visitant al Madrigal) i així el Vila-real conserva la cinquena plaça en solitari almenys fins aquesta nit (amb un punt més que la Real Societat que juga a les 22h. contra el Rayo i  tres més que el Sevilla que és seté).

El Vila-real ha fet una primera volta increïble, que ningú ens esperàvem i sabem que és impossible de repetir, però una vegada aconseguits els punts del manteniment de la categoria seria una llàstima caure en l'avorriment i la desídia: Europa no és solament un somni possible i realista, és un valor afegit, una motivació extra per a tots: jugadors, tècnics, directiva i afició. Ara toca esperar que, en una altra nit de dilluns i a hora de bruixes (17 de març a les 22h.), el Vila-real siga capaç de derrotar els lleons d'Ernesto Valverde (un míster poc valorat durant el seu pas pel Madrigal i que ara se rifen tots els grans d'Europa).


FITXA DEL PARTIT

Granada CF.- Roberto; Nyom, Coeff, Murillo, Angulo, Iturra, Fran Rico, Recio; Riki (Foulquier, 85'), El Arabi (Pereira, 69'), Brahimi (Dani Benítez, 81').

Vila-real CF.- Sergio Asenjo, Mario Gaspar, Gabriel Paulista, Bruno Soriano, Jaume Costa, Pina, Manu Trigueros (Pantic, 58'), Moi Gómez (Cani, 46'), Oliver Torres; Jonathan Pereira (Perbet, 58') i Uche .

Gols.- 1-0 Fran Rico, de penal ( min. 23 ); 2-0 El Arabi (min.33) .

Àrbitre.- Muñiz Fernández (asturià). Va amonestar Riki (25'), Brahimi (65'), Iturra (82 ') i Recio (92') pel Granada i Gabriel Paulista (46') pel Vila-real, és a dir, 4 per a la intensitat dels granadins i només una pels fluixos vila-realencs que ahir ni van defendre, ni van atacar.

Incidències.- Partit disputat al nou estadi de Los Cármenes, corresponent a la 27a jornada de la Lliga BBVA 2013/14 .

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes