dilluns, 3 de març del 2014

VILA-REAL, 1 - BETIS, 1


El Vila-real de dins de casa continua sense convéncer. Fora de casa sembla un altre equip, que corre, que combina, que es presenta a la porteria contrària amb relativa facilitat. En canvi, dins de casa, encara que també és veritat que la sort es esquiva amb els grocs, sembla un equip confiat, cansat i previsible... i això que Marcelino no para d'innovar amb l'alineació inicial.

La primera part de la jornada matutina d'ahir al Madrigal no va tindre història, perquè el domini dels locals va ser estèril i només es va aproximar amb cert perill amb al minut 5 quan Adan va aturar una jugada de Moi Gómez i poc més...

Marcelino també va veure que l'equip no carburava i va decidir donar entrada, després del descans, a Óliver Torres per Nahuel (jove per jove) que va debutar, i al pitxitxi Ikechukwu Uche per Perbet que ahir tampoc va tenir el seu dia.
Oliver Torres, jugador cedit per l'Atlètic de Madrid, va aportar rapidesa i pronfunditat i, així, als primers minuts de la segona part ja va donar una assistència de gol a Uche que el nigerià va desaprofitar llençant la pilota als núvols, inexplicablement. De tota manera, Uche va aportar molta pressió i treball com sempre i el premi li va vindre al  minut 70 quan va desbordar a Javi Chica dins de l'àrea del Betis i va ser tombat clarament. El penal de llibre va ser llançat per Bruno (que ahir no va estar al nivell d'altres partits) que va saber enganar el porter bètic.
 
Instants després, Uche, que seguia lluitant per cada pilota al centre del camp i al davant, va rebre la segona targeta groga tan dubtosa o més que la primera i el col·legiat Iglesias Villanueva va deixar el Vila-real amb 10. Si l'equip ja havia tingut dubtes i li costava fer-se amb el domini al centre del camp (en la primera part per l'absència de Manu Trigueros), l'últim quart d'hora encara va ser pitjor.

Així va arribar la incursió de Braian Rodríguez, per la banda de Mario Gaspar, que va centrar tot sol sobre Rubén Castro que, entre Jokic i Bruno, va rematar a plaer l'empat a un.

Els darrers cinc minut, però, van ser d'infart. Semblava que els dos equips volien anar a per la victòria, però el Vila-real jugava amb inferioritat i tampoc podia deixar escapar un punt que, fa falta de tres, sempre suma. Però tot i aixó, l'ocasió d'avançar-se en el marcador li arribà a Giovanni dos Santos, quasi sobre el minut 90, quan no va poder resoldre un mà a mà davant Adan. Però també Sergio Asenjo va evitar la derrota en la jugada següent quan va haver d'esforçar-se per aturar un gran xut de N'Diaye que hauria pogut suposar la victòria d'un Eurobetis que ahir no va semblar, ni molt menys, el cuer de la Primera Divisió.

La derrota de la Real Societat davant el Sevilla en la jornada d'ahir fa que el Vila-real continue cinqué, a sis punts de l'At.Bilbao, però venen altres equips molt forts per baix com el Llevant o el mateix València (encara que ahir va perdre a Vallecas).

L'equip de Marcelino, per tant, ha de posar-se les piles per seguir aspirant a Europa, ja que està demanant (no sé si a crits!) més velocitat, més contundència i, sobre tot, més pegada dalt. El centre del camp ahir no va funcionar en cap moment, per això esperem que la tornada de Cani a l'onze inicial, després d'una llarga lesió, signifique el retorn al camí del bon joc al que fa quasi un mes que no veiem per enlloc.


FITXA DEL PARTIT
Vila-real CF.- Asenjo; Mario Gaspar, Pantic (Trigueros, min. 66), Gabriel, Jokic, Bruno, Tomás Pina, Nahuel (Óliver Torres, min. 46), Moi Gómez, Giovani i Perbet (Uche, min. 46).
Real Betis.- Adam; Juanfran (Juanma, min. 75), Amaya, N'Diaye, Jordi Figueras, Dídac; Nono (Braian Rodríguez, min. 82), Salva Sevilla; Baptistao (
Javi Chica, min. 56), Cedrick i Rubén Castro .
Gols.- 1-0, min.70: Bruno, de penal; 1-1, min. 84: Rubén Castro.

Àrbitre.- Iglesias Villanueva (gallec). Mal arbitratge en un partit disputat molt net per part dels dos equips. Va encertar en assenyalar un penal de llibre sobre Uche, però se va equivocar a l'expulsar-lo per dos targetes grogues molt rigoroses al disputar la pilota. Pel Betis va mostrar groga a Dídac Vila, Amaya, Noia i Salva Sevilla .
Incidències.- Partit corresponent a la 26a jornada de la Lliga BBVA. Molt més ambient a les graderies que damunt de la gespa on es va disputar un dels partits més fluixos que hem vist enguany al Madrigal, amb un Vila-real que sempre va voler portar la iniciativa però tornant a ser l'equip lent i previsible d'altres temps.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes