dilluns, 19 de maig del 2014

REIAL SOCIETAT, 1 - VILA-REAL, 2: una temporada per emmarcar!

Gran partit del Vila-real a Anoeta, on va saber sobreposar-se al domini inicial de la Real, tant a la primera com a la segona part. Els gols de Gio i d'Uche li aporten a l'equip un premi extra, és a dir, entrar directament a l'Europa League evitant la ronda prèvia i, per tant, gaudir d'uns dies més de descans perquè, amb la victòria, el Vila-real iguala a punts a la Real però el supera en goal average a l'haverlos guanyat els dos partits de Lliga (5-1 al Madrigal en la primera volta).
Es presumia un partit obert, a la recerca d'un preuat trofeu per a la majoria dels jugadors d'elit, sobretot amb el calendari actual que tan carregat que per alguns continua al juny amb el Mundial de Brasil, perquè evitar una incòmoda ronda prèvia d'Europa League i tenir més vacances és, exactament, el que signifiquen els tres punts d'ahir per al Villarreal C.F.

Els primers 20 minuts van ser d'arribades contínues dels dos equips, però amb ocasions més clares per al Vila-real que, a partir d'ací, es va fer l'amo i el senyor del terreny de joc. La connexió Uche - Trigueros portava perill cada vegada que rondava la porteria de Bravo i Giovanni dos Santos va tornar a brillar. De tota manera, Mateo Musacchio (que també ha acabat la temporada a un gran nivell físic i de joc) va evitar que el mexicà Carlos Vela inaugurara el marcador, en l'única ocasió de la Real durant la primera part.

Però el Vila-real estava ben assentat en Anoeta i sabia eixir a la contra amb velocitat: als 25 minuts, una genial acció de Uche seguida d'una carrera de Gio va servir perquè el mexicà obrís el marcador en una excel·lent jugada personal. Amb el gol, la Reial va intentar sense èxit anar a per l'empat i tot just abans del descans, va arribar una millor ocasió dels locals amb rematada de Bergara que va marxar llepant el pal de Juan Carlos.

Arrasate no estava gens content amb el joc i en el descans va donar entrada a Zurutuza i Granero per Rubén Pardo i Aguirretxe. Tornava Granero el Pirata, als terrenys de joc, des de la greu lesió de setembre en partit de Champions davant el Xakhtar. Els canvis semblava que anaven a fer efecte, però va passar com a la primera part, és a dir, després dels minuts inicials de domini dels locals, el Vila-real va tornar a fer-se amb la possessió de la pilota. Marcelí va donar descans a Bruno i Aquino, als primers minuts de la segona part, que van ser substituïts per Pina i Jaume Costa. Només un remat de Griezmann va fer esforçar-se una mica més del compte al porter Juan Carlos que ahir va tornar a saber aprofitar el premi de la titularitat demostrant que també és un jugador de garanties.

Amb el pas dels minuts, el Vila-real va tornar a estirar-se, perquè no té un equip per tancar-se a la pròpia àrea, Trigueros i Moi Gómez tenen molt de futbol a les seues botes i, a més, ahir van començar a disposar d'ocasions, juntament amb Uche, però quan semblava que el Vila-real estava perdonant la victòria, va arribar la sentència al minut 68, amb els mateixos protagonistes del primer gol però amb els papers canviats, ja que la jugada va ser de Gio i el gol d'Uche. Dur colp per als d'Arrasate que van tenir que conformar-se amb el gol de l'honor al darrer minut de l'encontre, encara que Jonathan Pereira va ser a punt de fer el 0-3, però Bravo va fer una bona aturada.

En resum, gran partit del Vila-real a Anoeta i merescuda victòria que posar el brotxe a una gran temporada on els grocs han batut tots els records de punts, gols, victòries i classificació europea pel que respecta a un recentment ascendit de categoria.

FITXA DEL PARTIT
Reial Societat.- Bravo; C.Martínez (Chory Castro, min 75) , Ansotegi, Iñigo Martínez, José Ángel; Bergara, Rubén Pardo (Zurutuza, min 46), Canals; Griezmann, Carlos Vela i Agirretxe (Granero, min 46).

Vila-real.- Juan Carlos; Mario, Musacchio, Gabriel, Jokic; Bruno (Pina, min 51), Trigueros, Moi Gómez, Aquino (J.Costa , min 55); Uche i Giovani (J.Pereira , min 79).

Gols.- 0-1 , min 25 : Giovani ; 0-2 , , min 68 : Uche ; 1-2 , min 92 : Carlos Vela .

Àrbitre.- Velasco Carballo (Col·legi madrileny). Per part de la Reial Societat, va mostrar grogues a Bergara i Granero. Per part del Vila-real, va mostrar grogues a Jokic, Jaume Costa i Musacchio .

Incidències.- Partit disputat a l'estadi d'Anoeta corresponent a la 38a jornada de la Lliga BBVA .