dilluns, 5 de maig del 2014

SEVILLA, 0 - EUROVILA-REAL, 0

Fa escassament un any, el Vila-real perdia dins de casa contra l'Elx i se complicava l'ascens a Primera, després van vindre un excel·lent final de temporada amb el desplaçament massiu al Miniestadi i, com recordaran tots els grocs, les victòries contra Barça B i l'Almeria dins de casa. El Vila-real ha necessitat un any per tornar al que, durant més d'una dècada, havia estat el seu hàbitat natural, és a dir, la Divisió d'Honor i les competicions europees: l'EUROVILA-REAL ha tornat!
 
Després d'una espectacular primera volta, un equip jove i un planter curt castigat per les lesions ha aconseguit el somni. Ahir a Sevilla, sense anar més lluny, no podia jugar Trigueros per sanció, ni Pina i Dorado i Pablo Íñiguez i Perbet per lesió. Per la seua banda, el Sevilla, després de classificar-se en temps de descompte a Mestalla per a la final de l'Europa League a Turín, també deixava cinc dels seus titulars habituals a la banqueta.

Així, van signar un empat a zero al Ramon Sánchez Pizjuán després d'un partit que va anar de més a menys, i que va servir per confirmar la presència dels nostres a l'Europa League la propera i per apropar el Sevilla fins la cinquena plaça que, de confirmar-se, el lliuraria d'haver de disputar la prèvia de l'Europa League a l'agost, cosa que sí que haurà de fer el Villarreal C.F.

L'inici del partit va ser prometedor i va destacar per la intenció que van mostrar els dos conjunts de dominar l'esfèric i de portar el pes del partit, tots dos amb un sistema semblant, pressionant molt amunt la sortida de pilota rival. No obstant això, on el Sevilla i el Vila-real no van estar encertats va ser en els últims metres, en una primera mitja hora d'anada i tornada. Als tres minuts avisava Vitolo xutant de lluny, però va reaccionar molt bé Sergio Asenjo i, a la jugada següent, Gio Dos Santos va respondre amb un llançament similar que va deixar clar que els dos equips anaven a pel partit.

El Vila-real va aconseguir augmentar el percentatge de possessió a favor, encara que va ser el Sevilla el que, amb transicions ràpides, va crear més perill a la primera meitat. Als 20 minuts, Marko Marin va estar a punt de marcar després d'un gran centre d'exterior d'Ivan Rakitic, però va disparar a les mans d'Asenjo. El porter madrileny va aparèixer, de nou, deu minuts després per evitar amb grans reflexos un remat a boca de canó de Vitolo, que va voler afusellar des de dins de l'àrea després d'una bonica paret amb Kevin Gameiro. Però també el Vila-real va disposar d'una clara ocasió en les bótes de Gio, que no va saber aprofitar una gran assistència de taló de Cani després d'una excel·lent jugada col·lectiva. Però va ser en el segon temps quan el Vila-real es va fer definitivament amb el domini del partit i, fins i tot, va arribar a provocar alguns xiulets a les grades del Pizjuán .

De fet, va ser el Vila-real el que va tenir les millors ocasions del partit quan, al minut 70, Mateo Musacchio va desaprofitar una preciosa jugada de pissarra al disparar fora tot sol davant la porteria sevillista. També Cani en va disposar d'una altra poc temps després. L'últim quart d'hora va deixar clar que, després d'un partit irregular, els dos equips estaven còmodes amb l'empat, ja que amb prou feines van mostrar intensitat ni intenció d'arriscar per endur-se els tres punts. Finalment, el marcador ja no es va moure i el Vila-real va haver d'esperar a l'empat del València al Bernabeu, produït dues hores després, per confirmar la seua presència a Europa una temporada després de tornar a la Primera Divisió.
 
Tot un èxit que, fa només un any, ens hauria semblat increïble, fins i tot, als aficionats grocs més optimistes: enhorabona i endavant Vila-real !!!

FITXA DEL PARTIT :
Sevilla FC.- Javi Varas; Coke, Nico Pareja, Carriço, Alberto Moreno; Mbia (Fernando Navarro, min. 85), Rakitic; Marko Marin, Jairo (Bacca, min. 65), Víctor Machín "Vitolo" (Reyes, min. 46) i Kevin Gameiro.

Vila-real CF.- Asenjo; Mario, Musacchio, Gabriel, Jokic; Moi Gómez (Aquino, min. 75), Bruno, Óliver (Jaume Costa, min. 68), Cani; Jonathan Pereira (Uche, min. 62) i Giovani  dos Santos.

Àrbitre.- Eduardo Prieto Iglesias (C. Navarrés) que no va mostrar cap targeta.

Incidències.- Partit disputat al Ramón Sánchez Pizjuán davant 31.372 espectadors, corresponent a la 36a. jornada de la Lliga BBVA.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes