dimarts, 2 de juny del 2015

VILA-REAL IS DIFFERENT

 
Els resultats de les Eleccions Municipals han sorprés tothom. És de veres que tots pronosticàvem una caiguda del PP, però no tan bestial; una pujada del PSOE, però no fins assolir la majoria absoluta; una pujada de Compromís perquè pensàvem que l’afavoria la no presència del partit emergent Podem, però no ha estat així; el manteniment del regidor per part d’Esquerra Unida, tampoc; però, almenys, hem encertat amb l’entrada de Ciutadans i l’ostracisme de la resta.

Fa quatre anys, quan el PP va mantenir el tipus a la majoria de localitats valencianes, Vila-real se va avançar al canvi trencant l’hegemonia de la dreta i, després de quatre anys de quatripartit (perquè Bloc i Iniciativa ja van perdre l’oportunitat d’anar junts al 2011!), podem afirmar, sense por a equivocar-nos, que la cosa va eixir prou bé.

Ara resulta que només el PSOE ha recollit els fruits del treball ben fet, però n’estem ben segurs que PSOE i Compromís (Bloc i Iniciativa ja no existeixen políticament parlant) estan condemnats a entendre’s perquè també està pel mig el govern de la Generalitat Valenciana, on el PP també ha caigut després de 20 anys d’una majoria absoluta bastant abusiva en molts aspectes que, esperem, no serà el model a seguir pels socialistes locals.

Per tant, s’enceta a Vila-real un temps nou amb una majoria absoluta que, esperem, no siga com les de la vella política i, per tant, se continue amb el procés encetat de regenerar l’escarransida economia local pensant, sempre, amb la pluralitat dels ciutadans que atorguem majories i minories i som, en definitiva, les víctimes de les males polítiques dels darrers anys on s’ha destruït ocupació i s’han malbarat els diners públics dels pobles valencians.
 ........................................................
 P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, juny de 2015 nº 218, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer sota el mateix títol.

3 comentaris:

SHARITA ha dit...

A veure què ens depara la nova situació. Les esperances són tan grans com les pors, al menys per a mi... Que passes un bon dia, Toni!

TONI PITARCH ha dit...

De pors no cap, dona! El ventall de la política s'ha obert, per això el PSOE local és sabedor que si posen el rul·lo poden acabar sent les víctimes del seu poder com, ara mateix, ho està sent el PP. Les pròximes generals ens aclariran si s'ha acabat, o no, el bipartidisme: esperem que sí!

SHARITA ha dit...

No és només pel tema local... Després de tants anys patint els incomprensibles resultats electorals al nostre país, a mi em costa creure que les coses puguen canviar en profunditat pel que fa als electors. Clar que jo sóc de talant pessimista, així que sentir i llegir comentaris positius com el teu m'alcen un poc la moral. Gràcies!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes