dilluns, 5 de desembre del 2016

VILA-REAL I L'ALDEA GLOBAL

Des de la pèrdua dels Furs, el Dret Civil Valencià, les Corts i la Generalitat al 1707, com a conseqüència dels Decrets de Nova Planta de Felip V (el guanyador de la Guerra de Successió que tant de dolor va causar als vila-realencs, a més dels 253 morts del 12 de gener de 1706), els valencians sempre hem estat poc representats als governs centrals de Madrid (el nou govern de Rajoy tampoc compta amb cap ministre/a de la terreta!) i Vila-real ha sigut, des d’aleshores, la perifèria.
En canvi, sempre hem tingut diputats vila-realencs a Corts Valencianes, però mai una representació tan nombrosa i variada com ara mateix amb Alejandro Font de Mora (PP), Mònica Àlvaro (Compromís), Sabina Escrig (PSOE), Marc Pallarés (Podem) i Mercedes Ventura (Ciutadans).
Però això no és tot, en l’apartat de càrrecs de confiança comptem amb Alberto Ibáñez (Compromís) com a Secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat i, des de fa uns mesos, amb la Directora General d’Internacionalització Maria Dolores Parra (Compromís) que ve a corroborar la força de la joventut més preparada de la nostra història que, si voleu, pot ser una frase molt reiterada però és una realitat tan gran com la Basílica de Sant Pasqual.
I qui millor per dirigir la internacionalització de l’Economia valenciana que una economista nascuda en un poble exportador de taronges i taulells, experta en polítiques d’innovació i desenvolupament que fomenten la riquesa local en l’aldea global d’un món canviant...

............................................................................................................................... 
P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, Desembre de 2016 nº 234, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes