dimarts, 24 de juliol del 2007

URBANISME DE CONSENS

Que Vila-real necessita revisar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), municipal per suposat (PGMOU), és una notícia de fa molts anys, massa per al meu entendre.
Els darrers 15 anys Vila-real ha crescut al compàs d'un urbanisme sense cap visió de futur, sense projectar una circumval·lació completa que millore la mobilitat del transport interurbà i la comunicació amb els pobles dels voltants, ni una distribució de jardins i zones dotacionals que milloren la qualitat de vida dels conciutadans, ni una amplària suficient de voreres i vials...
Vila-real ha crescut al compàs de l'especulació urbanística pura i dura, potser molt legal si voleu, però amb l'objectiu fonamental -i, tal vegada, únic- de guanyar diners tothom: els propietaris dels solars, els constructors, els promotors i, fins i tot, els compradors que s'han vist beneficiats pels increments imparables del preu dels habitatges i per l'abaratiment dels costos bancaris als darrers anys.
El nou PGMOU s'ha de fer per consens, pensant en tots els vila-realencs, en tots els ciutadans actuals i en tots els que encara han de venir, via natalitat o via immigració. No potser que cap grup de pressió s'impose sobre cap altre, ni que cap partit -per més vots que tinga en un moment donat- tinga la temptació de vendre quantitat per qualitat.
Ni cases de quatre altures, segons la proposta eclèctico-pija d'Esperanza Aguirre (PP) a Madrid, ni apostar descaradament per l'altura en nom d'un ecologisme recurrent i oportunista com el de la ministra Carme Chacón (PSOE).
Construir en altura pot resultar sostenible si en horitzontal hi ha amplis jardins, generoses voreres i boulevards de quatre carrils, però tal com s'està aprofitant el terreny a Vila-real en les darreres dècades és de bojos projectar més de 20 altures sobre carrerons estrets amb voreres tercermundistes.
L'urbanisme de consens no és solament una idea del BLOC, és l'urbanisme del futur, l'únic que practiquen les persones partidàries del civisme, del seny i del sentit comú.

4 comentaris:

Jaume I ha dit...

Amic, Toni cuan parlem de Urbanisme, estem parlan de PELOTAZO, i en Vila-real parlar de urbanisme es parlar de SUPER-PELOTAZO, (Madrigal-Lubasa-Ajuntament, Solades-Venis-Ajuntament, Alaplana-Gozalbo-Ajuntament, Edifici de 20 altures-Roig, Ajuntament, i els que se men passen).
Els politics sols mentisen per tal de manar i poder pegar ells el PELOTAZO, Açi el que vol 20 altures les vol per a ell no per al vei, el que vol cuatre altures les vol per al vei no per a ell. Els Ajuntaments estan hui per hui plens de rates de cloaca que lo unic que saben fer es planificar unes ciutats PELOTAZO per a poder no pegar ni colp la resta de la seva vida i si pot ser la dels seus fills. Llastima de politics i llastima de democraçia. ¿Que Toni tu no tens un terrenito per a recalificar o un amic que el tinga? xa pues tindras que buscalo.
Toni, el problema es de fondo no de forma i mentres açi se guanyen tans diners sense pegar ni colp i en el poder del Ajuntament no ni ha res a fer.

Un saludo de un amic que no es creu res dels politics i menos dels del Poble.

TONI PITARCH ha dit...

Però no creus que, igualment, es poden guanyar diners fent les coses bé? La qualitat sempre acaba sent més barata que la quantitat, però ací es venen vivendes tercermundistes a preu d'alto estanding i al costat de carrers nous estretíssims amb voreres i jardins inexistents...
Per cert, felicitats als Jaumes i Santis.

XPM ha dit...

Molt hauríen de canviar les actituds al nostre Ajuntament per aconseguir un nou PGOU de consens (i parle només de les forces polítiques, a associacions de barri i altres ja les done per perdudes abans de començar, el PP no les deixarà pintar res). Ara no podem anar exigint massa coses. El PGOU que s'aprovarà serà el del PP, potser amb algun toc de l'oposició. I prou. El PP està molt reforçat i segur de si mateix (els vots canten) i no té perquè deixar massa marge a una oposició que tampoc troba la forma de restar-li poder (i torne a remitir-me a les eleccions).

Cadascú té allò que sembra...

TONI PITARCH ha dit...

Els vots canten, efectivament: el PP governa amb majoria absoluta per 12 vots fins el 2011. El nou PGOU ha de ser, com a mínim, per als propers 15 anys: la democràcia és el consens, l'alternança, el pluralisme... Però les majories absolutes solen practicar el partidisme fonamentalista.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes