dimecres, 12 de setembre del 2007

POLACOS I BLAVENCIANS


Ara que Brusel·les, és a dir, la Unió Europea, ha obert les portes a tots els països de l'Est, fins i tot Polònia -malgrat els bessons-, resulta que València, és a dir el PP, tancarà les portes d'ací a 20 dies a la "Polònia" dels polacos (ara, precisament, que el millor programa d’humor polític del món mundial ha fixat el cast(cat)ellonenc Carlos Latre), al Vent del plà, als aromes del Montserrat, a la botifarra amb mongetes, als fesols amb llonganissa grossa i als millors informatius de l’oratge de tota Europa...
I tot amb l'excusa de que TV3 és il·legal. És il·legal, naturalement, si no t'abones a un canal de pagament, perquè resulta que (en aquesta "democràcia tant democràtica" i "tant plural" que s'han inventat els de Madrid amb el seguidisme dels sucursalistes blavencians) si et dones d'alta a qualsevol canal de pagament pots veure totes les cadenes autonòmiques sense pecar ni contra la Monarquia, ni la Constitució, ni contra l'Estatut, ni contra Camps, ni contra Rajoy, ni contra Zapatero, ni contra el "turnismo bipartidista castellano"...
Per tant, resultarà al final que a l'autonomia més rica del món mundial (la valenciana, Camps dixit) i a l'estat de la Champions League econòmica (Espanya, Zapatero dixit) no hi ha pressupost ni per llogar tres traductors al Congrés dels Diputats (un català-castellà, un gallec-castellà i un basc-castellà, per canviar la dinàmica centralista i apostar per desprohibir als nostres representants polítics l'ús de les llengües "espanyoles" (¿?) minoritzades al Parlament Espanyol), ni per instal·lar quatre repetidors que permeten, a qualsevol contribuent de l'estat, mirar el canal autonòmic que li vinga de gust: l'Euskal Telebista, la Televisió de Canàries o el canal local de la Vall d'Aran, tant se val!!!
El problema no és la contaminació que ens puguen causar els vents del Nord (sempre més saludables i pluralistes que els de Ponent), sinó que, una vegada més, es demostra el pecat original de la creació de Canal 9 (i això li rebota al PSOE): a finals de la dècada dels 80, en compte de reconéixer que se creava per restar-li influència entre nosaltres a Jordi Pujol (un polític moderat que, una vegada retirat, ja comencen a reivindicar a dreta i a esquerra)... I Joan Lerma, Cebrià Císcar i cia. (després que Barrionuevo ens deixara uns mesos sense TV3!) van dir allò de l'objectiu principal de potenciar la llengua (amb la boca menudeta) i no sé quantes històries més... que ni van complir ells abans de (PSPV abans de ser PSOE), ni compleixen els d'ara després de (AP després PP).
Volem Polònia, volem Ventdelplà... volem Canal 9 totalment en valencià! "Cifras y letras" que torne a la Dos i el Bertín Osborne al Canal Sur i cadascú, des de sa casa, fent zapping, que viatge avall i amunt... S'ha de fer entendre a Clos que, com a ministre, pot ser responsable d'un canal clos i aCamps que no es pot posar portes... a ell mateix: CAMPS, NO LI POSES PORTES ALS CAMPS!!

3 comentaris:

Mestroteca.blog ha dit...

No patisques Toni, Camps ja no pot posar portes al camp.
La TV Digital no se pot tallar i per aquest badall podem veure TV3 i TVlaquevulgues...

El senyor Camps una vegada més fa el ridícul que se n'ix del guió de dir que vivim a la millor comunitat del món.

TONI PITARCH ha dit...

Me pense que t'equivoques, perquè una cosa és la tele per satèl·lit (correcte), però la TDT (Televisió Digital Terrestre) necessita una sèrie de repetidors que, en el cas de la TV3, són els d'Acció Cultural i que, novament, vol precintar el govern valencià del PP (que no tots els seus militants, supose). Però, tant de bo m'equivoque i ens deixen tranquils fins passar les properes eleccions generals.

mcanos ha dit...

El que vol tallar Camps de Golf són les actuals emissions TDT. En teoria ACPV emet en TDT, excepte en algunes zones (exemple La Vall).

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes