dilluns, 3 de setembre del 2007

UNA MANETA DE MERENGUES (0-5)


He vist la derrota contra el Madrid dues vegades: al Madrigal i, ara mateix, la repetició per Punt2. No, no sóc un aficionat massoquista, però crec en la pedagogia del fracàs: s'aprén més de la derrota i del patiment que no de l'èxit fàcil (l'estranya victòria contra el València, de segur, ha actuat en contra de la mentalitat de jugadors i aficionats).
Ni tenim el millor equip -com creien alguns exagerats diumenge passat-, ni el pitjor. A més, sempre no jugarem contra el Madrid o contra el Barcelona, perquè pel que sembla, la Lliga tornarà a ser cosa de dos, amb permís del Sevilla.
Al Vila-realC.F., pel vist fins ara, li sobra matèria gris, li sobra art i li falta treball, esforç, agressivitat i potència física. Hi ha un equip molt descompensat, sobre tot al centre del camp on sobren "jugones" (Rossi, Cazorla, Cani, Pirés, Tomasson, Matigol, Nihat... juguen tots de mitja punta, és a dir, del mateix) i falten centrecampistes defensius (a Josico i Senna se'ls amuntona la feina) que ajuden l'esquilmada defensa (falta comprovar el rendiment de Godín, de Mavuba i de Bruno -Àngel és lateral-, però ja enyorem el retorn del lesionat Gonzalo com a central).
Hi ha aficionats que diuen que també ens cal un Secretari Tècnic que fitxe amb criteri (Duscher, Luccin, Mota o el mateix Tachinardi tindrien lloc en aquest equip), però, tal vegada, és prompte per opinar. La Lliga és molt llarga i, de segur que el Vila-real C.F. ens donarà moltes alegries d'ací al mes de juny perquè, esperem, s'aprofitaran millor les ocasions de gol i se llançarà més a porta des de fora de l'àrea, però falta més caràcter, velocitat, actitud i agressivitat: no hem pegat, conscientment (per trencar el joc del Madrid) ni una miserable patada en els 90 minuts!
Per cert, si se desgasta l'escassa força física que se té durant els 45 primers minuts i se perdona i, damunt, te marquen dos gols només començar la segona part, quasi es pot comprendre que se tire la tovallola a la primera de canvi...
Les pretemporades són per animar l'ambient. Avui a Vila-real tornem a tocar de peus a terra: val més que haja estat així, a principi de campanya, per poder rectificar.
La lliçó d'avui (d'ahir diumenge) servirà per a Mallorca (diumenge que ve) i per aprovar el primer examen UEFA on ja no valen confiances (davant d'un modest bielorús) sinó posar-se el mono blau del treball com va fer ahir el millor Madrid que ha passat pel Madrigal (encara que va jugar amb 12, comptant sempre amb el col·legiat sense necessitar-lo).

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes