dimecres, 3 d’octubre del 2007

EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA



L'allau d'immigrants arribats al nostre país durant la darrera dècada ha trencat molts esquemes socials, mentals i infrastructurals: la població està augmentant en progressió geomètrica mentre els serveis bàsics només ho fan en progressió aritmètica. Patim una evident manca d'infrastructures educatives i sanitàries que s'ha agreujat als darrers anys.

De tota manera, l'aparició de partits d'extrema dreta -com ara España 2000- a ciutats com ara Onda, per exemple, és un indicador evident de la preocupació ciutadana davant el repte de la integració dels nouvinguts.

Vivim a una societat democràtica i un món globalitzat des de fa uns anys, però cada dia se'ns presenten situacions novedoses davant les quals hi ha molta gent que no sap com reaccionar: sense anar més lluny, aquest dies vinc explicant a certs alumnes àrabs (no molts!) qui era Jaume I.

Abans d'arribar Jaume I al nostre territori, per ací han passat musulmans, visigots, romans, cartaginesos, grecs, fenicis i un llarg etcètera... Tots som fruit de la multiculturalitat, però tots hem d'acceptar i conéixer les normes de la democràcia.

Per exemple, és normal en democràcia que les alumnes (en femení) de certa confessió religiosa vagen a classe amb el mocador (a França està prohibit)?

Per conéixer el sistema democràtic i la societat en la què vivim és necessari impartir assignatures tipus "Educació per a la ciutadania", "Ètica", etc. se posen com se posen els poders fàctics i, sobretot, els integristes catòlics i la gent d'extrema dreta.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes