dimarts, 27 de novembre del 2007

DIA DEL MESTRE



Aquest matí, fullenjant l'Avui a l'institut m'ha vingut a la memòria que és el Dia del Mestre, encara que molts vila-realencs ja el celebràrem divendres passat a l'Alaska durant el sopar commemoratiu del 75 aniversari del Cedre/Cervantes.

Durant la meua llarga experiència docent, des del 1979 fins avui (sense comptar 7 mesos de debutant il·legal a un col·legi privat de la ciutat) no tinc constància d'haver-lo celebrat malgrat haver passat per tots els cursos de l'ensenyament no universitari (des de Pàrvuls fins COU, passant per les respectives denominacions de les infinites lleis i plans d'estudis que han vingut a enrarir, més que a solucionar, el panorama educatiu).

Però avui m'ha sobtat la notícia de l'AVUI: al 80% dels docents els costa controlar l'aula... No serà que hi ha un 80% de pares que no tenen temps de conviure amb els fills i que ja venen molt malcriats de casa? No serà que hi ha un 80% de fills als que encara ningú els ha dit el que està bé i el que està malament perquè passen moltes hores allunyats de la imprescindible pedagogia domèstica? Potser també hi ha molt de professorat escèptic i conformista i, fins i tot, depressiu per la manca de reconeixement social d'una tasca tan important com ha sigut, és, i serà la formació del jovent. I que fa l'administració, quin pressupost hi dedica? En quin lloc de l'escala de les prioritats pressupostàrias es troba l'ensenyament? Mentrestant, els vila-realencs ens preguntem: per a quan el quart institut, per a quan ja siga necessari el sisé o el seté?

De tota manera, les carreres docents, sobretot de magisteri -i Magisteri Infantil en concret-, tornen a ser les més sol·licitades perquè hi ha manca de professorat després de l'allau immigratori dels darrers anys. Potser, ser professor torna a estar de moda perquè és una activitat apassionant i, a més, malgrat les pujades del 2% anuals -sempre per darrere de l'IPC- que discriminen el professorat respecte a d'altres funcionaris de l'Administració pública, comença a ser una de les professions millor remunerades per als joves que acaben d'estudiar.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes