dijous, 24 d’abril del 2008

25 d'abril, DIADA PER LES LLIBERTATS VALENCIANES



Ahir, en roda de premsa, el regidor Pasqual Batalla i un servidor, en qualitat de Secetari local del Bloc, vam explicar la moció que es presentarà al Ple de l'Ajuntament per tal d'incloure les rondalles dintre del cicle d'animació lectora, una iniciativa presentada el Dia del Llibre per tal de promoure l’ús d'aquest gènere literari tan valencià i traure'l del calaix de la memòria on s'havia deixat darrerament.


Amés a més, tot recordant que enguany celebrem el 8é centenari del naixement de Jaume I, vàrem comunicar la celebració del SOPAR DEL 25 D'ABRIL que enguany dedicarem a parlar de l'URBANISME A VILA-REAL: passat, present i futur, com ja us vaig expressar en un post anterior. Vila-real és una jove ciutat d'un gloriós passat urbanístic que, durant els propers mesos, va a dissenyar el seu futur, per primera vegada, potser, de manera democràtica i per consens...

Aquest és un assumpte de primera magnitud que no hauria de passar de llarg, en primer lloc, a la ciutadania en general i, per suposat, a la premsa pública i privada i a tots els mitjans de comunicació que, de vegades (no sempre i no tots), semblen més preocupats per les audiències, la publicitat i els assumptes crematístics, davant la crisi que ens ve, que no per les notícies d'interés general que, per això mateix, afecten a quasi tots els que vivim, treballem i ens estimem aquesta terra que ens va vore nàixer o arribar...

Sobre el 25 d'abril, simplement dir que, a banda de la mitificació de la Batalla d'Almansa, el més important i greu és el que va comportar un 29 de juny de 1707, és a dir, els Decrets de Nova Planta que feien desaparéixer el Regne de València fundat pel Rei en Jaume I, com Vila-real, i amb ell tota l'obra legislativa, els Furs i Costums, el Dret Civil (que volíem recuperar aquest 25 d'abril, però amb el centralismo del gobierno Zapatero hemos topado) i la implantació, por justo derecho de conquista, de la legislació castellana.

Divendres 25 d'abril a les 21,30 hores i al restaurant Cal Dimoni de Vila-real, té la paraula Vicent Ortells Chabrera (Doctor en Geografia i professor de la Universitat Jaume I) i tots els que decidiu acostar-vos per encetar la tertúlia sobre l'URBANISME A VILA-REAL: passat, present i futur. Ens veiem!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes