dimecres, 25 de juny del 2008

L'EUROCOPA DE SANTI CAZORLA (II)


M'agrada el futbol, sempre m'ha agradat, fins i tot quan no era un espectacle de masses, almenys a Vila-real, i certa intel·lectualitat (només la que mai ha estat futbolera) titllava aquest negoci/esport de manipulació franquista per distreure el personal dels problemes reals i tot això... Sóc l'abonat nº 157 del Vila-real Club de Futbol i des de menut, a més de l'equip del meu poble (vaig nàixer a casa, a 100 metres escassos del Camp del Madrigal, al carrer de l'Ermita), sempre he estat simpatitzant del Barça i m'he vist totes les Copes d'Europa, Champions i Mundials de futbol com he pogut...

És per això que, a hores d'ara i després de tot el que ha plogut, m'estranya que gent intel·ligent com ara Sergi Pàmies encara vinguen amb articles d'opinió a La Vanguardia sobre certs prejudicis de si els catalans segueixen o no La Roja, o si els nacionalistes perifèrics volem que sempre perda i, fins i tot, els que confonen els fanàtics del futbol amb els seguidors de Rosa Díez... (sí, aquesta dona que ha firmat el manifest en defensa del castellà -¡España se rompe, socorro! - i va soltar l'altre dia allò: El castellano està marginado en Canal Nueve, Televisión Valenciana... i tant, senyora, jo dels valencians faria com a TV3, el castellà ni tocar-lo... ja n'hi ha prou d'escoltar i veure a madrilenys i de promocionar els productes centralistes).

Aquesta Eurocopa -ja ho vaig afirmar temps enrera-, és l'Eurocopa de Santi Cazorla (i això que no li va entrar el darrer xut, a la pròrroga contra Itàlia) per diversos motius: també és la de Joan Capdevila, un valor segur per la banda esquerra (davant la sorprenent inseguretat de Sergio Ramos per la dreta), i la de Marcos Senna, el millor de l'Espanya-Itàlia i el més regular fins ara, per més que la Cuatro continue amb els spots publicitaris de Casillas (i el Niño Torres, que per això són de casa!) i Cesc que van tenir, indubtablement, els seus moments de glòria i el seu protagonisme, com ara el mateix Villa (mara) per les passades d'Iniesta, Silva, Xavi o del mateix Cazorla... però, com deia, és l'Eurocopa de Santi Cazorla perquè, fins ara, no era més que un desconegut fora del mateix Vila-real, de Huelva o d'Astúries on fa anys que sabíem que acabaria triomfant.


Capdevila i Senna ja són coneguts a Europa per les seus participacions en Champions, UEFA i en la mateixa selecció on Els Tres de Roig (de Fernando) vestiran, altra vegada, de groc contra Rússia. Tots hauríem desitjat una final Turquia-Espanya amb quatre groguets, és a dir, els tres anteriors i Nihat Cavechi... però, de segur, això no podrà ser perquè Turquia s'ha quedat, pràcticament, sense jugadors i, sobre tot, sense el seu golejador (que també és el nostre), Nihat, al que li desitgem una ràpida recuperació de la lessió (toquem fusta!).

I si, al final -perquè aquestes competicions ràpides i col·lectives sempre són una loteria-, resulta que l'Eurocopa és cosa d'Alemanya o de Rússia, desitgem que els deixebles d'Arshavin (el rus de moda) i Guus Huiddink s'enduguen el trofeu... ja n'hi ha prou d'italians, alemanys, grecs i especuladors del futbol en general. Ara, no descarteu un gol de Santi Cazorla al minut 90 contra Rússia o, el que encara seria millor, contra Alemanya... Tot està per decidir (per cert, a la Cuatro no pots elegir idioma quan fan futbol, en canvi a La Sexta jo sempre escolte els partits en català, sobre tot per fer parlar a Rosa Díez i Fernando Savater, quins grans intel·lectuals espanyols!!!)...

7 comentaris:

Paco Montañés ha dit...

Bon dia, Toni. També m'ho passe bé amb el futbol, encara que provinc més aviat de l'aigua. Crec que a Madrid els deu molestar prou que esportistes pocedents d'equips “de províncias” estiguen donant la talla.
Si els nostres, els del Vila-real, jugaren en equips "grans d'Espanya", segur que ens donarien la llanda amb les seues jugades.
Jo vaig més lluny, no veig la Sixta, sinó que prefereix escoltar en Anglès o Noruec els partits per TV internacionals. Són més equilibrats en les seues opinions i no hi han “borbons” en la costa.

TONI PITARCH ha dit...

El problema és el de sempre: si identifiquen Espanya amb Madrid i amb els toreros, les folcklòriques i Manolo el del Bombo, segueixen donant la imatge del "botijo y pandereta"... per a que després vagen els catalans (Cesc, Xavi o Capdevila), els brasilers (Senna) i els asturians (Cazorla i Villa) a treure'ls les castanyes del foc. Però a la Cuatro, segueixen dient que "podemos" només amb Casillas i Torres (nascuts a Madrid, quina casualitat)... i sort que "el burro" (un ex-crack que "tirava del carro") i la "rubia paleta" (un migcampista del muntó) no han estat convocats... Hi ho dic sense acritud, ni ganes d'insultar perquè, potser, també són vícitmes de la premsa (com Silva o Villa, als que Canal 9 els posa preu i, per tant, els ven, cada dia).

Agostí Tiralí ha dit...

Parlant estrictament sobre criteris futbolístics (ja que amb els polítics la selecció espanyola no m´identifica), m´ha enlluernat molt Santi. Cada volta que ix com a bon revulsiu, ho fa de meravella, aporta dinamisme, qualitat, ganes, atac. Sabia que era bo, però m´ha acabat de guanyar. I Senna és l´amo dels partits. Defensa de meravella, i no escatima esforços en atacar, amb eixos fortíssims xuts, que fins i tot fan que a Buffon se li escapen.

La veritat és que si jo fos vila-realenc també estaria ben orgullós.

Salutacions!

TONI PITARCH ha dit...

Agostí, no sé si ens coneixem, ni d'on ets, però veig que has captat el missatge.
A Vila-real, la veritat, llevat del futbol, ens queda poca cosa més per a l'orgull de ciutat o de poble: la taronja no funciona, el taulell està constipat, encara no som -ni de lluny- una ciutat de serveis i pel que respecta a l'urbanisme, imagina't, com a quasi tots els llocs: a guanyar diners! -que deia Monleon (pisos creixent, carrers i jardins menguants).

Anònim ha dit...

La Rosa Díez té raó. És una vergonya que a Canal 9 no pugues veure el futbol en castellà. Jo per això, o potser no, ja fa temps que he deixat de veure Canal 9.

Agostí Tiralí ha dit...

Sóc Agustí, de Benidorm. Et seguisc sovint, a través de Blogsvalencianistes tot i que encara no m´havia atrevit a escriure´t. I res, per això estàs tu o MªGràcia Moles, per a elevar l´orgull vila-realenc quant a eixos aspectes que has esmentat. Un plaer, deveres.

Ah i el fitxatge de Joseba Llorente ja és la bomba. Seguireu triomfant, i jo des del sud recolzant-vos.

Salutacions!

TONI PITARCH ha dit...

La programació de Punt Dos no està gens malament (deu ser el canal que ha vist la Rosa Díez d'Espanya).
Per cert, Agustí, encantat i, ja ho saps, si alguna volta us decidiu a pujar a La Plana a veure futbol de primera (o de Champions) ens ho dieu: jo no mane, però la senyora diputada (Mari Gràcia) igual pot aconseguir-vos alguna entrada (si no és "temporada alta" com als hotels).

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes