dissabte, 18 d’octubre del 2008

ROBIN DE LA CRISI



Sembla un argument potent per a la propera novel·la de Vicent Usó, però és una història real d'aquestes que venen a confirmar el tòpic: la realitat sempre supera la ficció...

Efectivament, Enric Duran és un jove quasivila-realenc -nascut a la ciutat germana de Vilanova i la Geltrú- que ha decidit repartir els, aproximadament, 500.000 euros dels préstecs bancaris aconseguits entre moviments socials alternatius.

Com no pensa tornar el préstec, potser per allò de qui roba a un lladre..., d'entrada podem parlar d'una acció maquiavèl·lica perquè els mitjans mai poden justificar la finalitat..., però quina finalitat han tingut els bancs als darrers anys? I les caixes d'estalvi? I els partits polítics que les controlen? Els dirigents polítics i els bancaris no solament tenen l'obligació de ser honrats sinó, fins i tot, la d'aparentar-ho......

Els comptes clars i el sistema espés...


Però, qui pot dir que BANCAJA (abans quasi sempre Bancaixa...), per posar un exemple valencià, no treballa per al PP si resulta que el seu màxim responsable és l'Il·lustríssim Senyor Don José Luis Olivas Martínez, ex-president de la Generalitat Valenciana durant l'interregno Zaplana-Camps?

I qui pot dir que els nostres màxims representants polítics estan preocupats per aparentar ser honrats si, a les comarques de Castelló sense anar més lluny, tenim imputats pertot arreu? Des d'un president de la Diputació a qui li assisteix, amb tota raó legal, la pressumpció d'innocència com a ciutadà, però cap argument polític per a mantenir-se en el càrrec... fins ex-alcaldes aforats de pressa i corrents, és a dir, nomenats senadors -per exemple- amb la finalitat última de no ser jutjats o, com a mínim, ser jutjats quan més tard milllor...

Totes aquestes coses, naturalment, de segur que no tenen res a veure amb l'actitud rebel del Robin de la Crisi però, almenys, la rebeldia d'aquest jove alternatiu és una sorpresa i una alenada d'aire fresc enmig d'un ecosistema informatiu intoxicat per l'agenda dels tòpics del poder polític i econòmic.

Els ciutadans no tenim un duro, els ajuntaments encara menys (el de Vila-real deu tenir un forat negre de dimensions astronòmiques quan el senyor alcalde, més o menys, reconeix que no queda res), les caixes i els bancs no tenen liquidesa... però els polítics i consells d'administració dels diners públics, no paren de tirar amb pòlvora de rei....

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real (PP), per tal de dissimular el forat negre del Govern de la Generalitat (ja que el senyor Camps s'ha negat a pagar les expropiacions per fer la Ronda Sud-oest i altres partides pressupostàries de competència autonòmica) i pagar alguns capricis locals, no solament ha formalitzat un préstec de 20 milions d'euros, sinó que als darrers dies ha afegit un suplement de crèdit de 20.000 euros més per a protocol -segons fonts oficials- i 19.242 euros per a despeses diverses (¿?) dels òrgans de govern.

I els ciutadans de Vila-real, en temps de crisi, ens preguntem: despeses diverses què son? Publicitat i Propaganda?, Postres i Picoteig? Putiferis i Pendoneig?

El Robin de la Crisi, com alguns polítics imputats, haurà d'explicar-se davant la justícia (darrrerament amb minúscula), l'Equip de Govern Municipal haurà de quadrar els comptes davant tots els ciutadans de Vila-real...

................................................................................................................................

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot això no té importància. Pel carrer te diran, tots són iguals, els altres encara són pitjors, jo no entenc de política.

Però què podem fer des de fora? Participar cada quatre anys en unes eleccions amb llistes tancades i que els partits no tenen ganes d'obrir? Intentar arribar a manar en un partit gran amb l'única promesa de ser honrat, de ser transparent i coherent? És difícil arribar així al capdamunt però si s'arribara votaria el ciutadà un polític que prometera tancar empreses contaminants, conservar el patrimoni i ordenar l'urbanisme amb mà de ferro?

Anònim ha dit...

Las personas notarán la crisis según su situación personal (laboral, económica, etc.), pero los ciudadanos de Vila-real en general ya estamos acostumbrados a la escasa financiación estatal y autonómica, así como a los fastos viajeros y gastronómicos de nuestros concejales peperos.
Ahora se niegan a construir V.P.O, nos oligarán a pagar por la zona azul y, además, Juanjo "Chavez" Rubert ("El Hombre que susurraba a sus propias fotos e imágenes") ya tiene decidido subirnos los impuestos.
¿Y los ciudadanos que ahora tanto le criticamos, que haremos dentro de dos años y medio? ¿Seguiremos votándole?

Anònim ha dit...

Llistes obertes JA!!!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes