divendres, 27 de març del 2009

EL MADRID, AMB 19 COPES DE MÉS...


Ho acabe de llegir, amb molt d'interès, a La Vanguardia, però després he anat fins la font original, és a dir, el Blog Oficial d'Un Crit Valent d'opinions i comentaris sobre l'actualitat del Barça on s'explica, en un post, el frau futbolístic del Real Madrid durant 19 Lligues... El grup "Un crit valent" està liderat per l'advocat Jordi Medina, ex candidat a la presidència del Barça en dues ocasiones.

Mitjançant un informe, basat en tres arguments: el polític, l'econòmic i l'arbitral, Medina i els seus demostren com, entre la dècada de 1950 (al document s'afirma que -al 1953- el franquisme ajuda al Madrid a "robar" al jugador Di Stéfano que aleshores pertanyia a la disciplina blaugrana del Barça) i la de 1980, per injerències federatives i de persones afectes al règim, el Real Madrid (el equipo del gobierno, la vergüenza del país... com cantaven els antifranquistes) va eixir clarament beneficiat en, almenys, 19 LLigues de Futbol...

Fins ara, sempre ha estat una temàtica molt comentada i poc contrastada documentalment, però no està gens malament que torne a la palestra, precisament, ara, quan en el terreny polític s'està negociant el finançament autonòmic que, fins ara, sempre ha presentat un aroma mesetari, és a dir, clarament favorable al centralisme i contrari a les autonomies perifèriques de l'Eix Mediterrani. Potser no tinga res que vore, però el pes de la selecció espanyola de futbol (malgrat la majoria de tècnics ex-madridistes) ara recau en jugadors del Barça, del Vila-real i del València... canvi de cicle?

En el futbol, com en la política i l'economia fa falta un canvi de cicle, cap a la trasparència, la justícia, la descentralització real i la plena democratització de les institucions estatals en general.
...........................................................................................................

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si Villar es Franco, Bernabeu fue Primo de Rivera, Calderón sería Milans del Bosch i Boluda Tejero... làstima que haya tanto valenciano metido en tanto berenjenal: ¿dónde acaba la política y dónde empieza el negocio del futbol?

Y para colmo, Iker Casillas (un buen chico) haciendo publicidad de una determinada marca de cerveza: un ejemplo para los jóvenes.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes