diumenge, 31 de maig del 2009

EUROPA: DIRECCIÓ PROHIBIDA?




A una setmana vista de les Eleccions Europees, els mitjans de comunicació estatals segueixen l'estratègia de submissió a les agendes electorals del PP i el PSOE, les dos forces majoritàries "irreconciliables" que no tenen inconvenient en formar govern al País Basc, consolidar el centralisme amb la xarxa radial de carreteres, ferrocarrils i comunicacions viàries en general i, per suposat, obviar/marginar la via més directa cap a Europa que ha estat, és i serà l'Eix Mediterrani. Mentre uns i d'altres parlen de reforçar el govern Zapatero amb el vot europeu o, pel contrari, debilitar-lo amb vots populars, Ramón Tremosa (el candidat de CIU, de la Coalició per Europa on, entre d'altres partits, també hi ha el Bloc Nacionalista Valencià) és l'únic que parla, de moment, de revolució logística al segle XXI.

Sense unes bones infrastructures portuàries, sense unes autopistes gratuïtes cap al Nord, una xarxa ortogonal de ferrocarrils de via estreta (ample europeu) per a passatgers (per a quan l'AVE València-Castelló-Tarragona-Barcelona-...Europa?) i, sobre tot, per a mercaderies (l'Estat Espanyol és la república bananera del camió amb una inútil i centralista xarxa de ferrocarrils del segle XIX), serà molt difícil assolir una economia competitiva, fins i tot, quan eixim de l'actual crisi que tant està afectant els pobles i ciutats de l'Eix Mediterrani, és a dir, els més dinàmics en economia productiva de tot l'Estat i, sobre tot, els pobles i ciutats de La Plana de Castelló.

El Parlament Europeu -com la política europea- és manifestament millorable però, almenys, no estem parlant d'una estructura bipartidista maniqueïsta com la de l'Estat Espanyol (o, especialment, la valenciana, amb unes barreres i unes lleis electorals fetes a mida del PP i del PSOE), sinó d'un parlament plural on, a més de conservadors i socialdemócrates, hi ha liberals, liberals-demócrates, demócrates, verds, sobiranistes, comunistes i, fins i tot, polítics no adscrits. Potser la política no il·lusiona, potser Europa tampoc, però ni la POLÍTICA amb majúscules, ni la UNIÓ EUROPEA, també amb majúscules, tenen la culpa del nivell lamentable de la majoria de polítics actuals que, com a molt, busquen un silló, una nòmina, menjar bé o vestir millor...

Almenys, el Vila-real Club de Futbol tornarà a tenir obertes les portes d'Europa una temporada més: qui no es consola és perquè no vol.

....................................................................................................................

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi ha res tan revelador com les llistes a les eleccions europees i les aliances que les sostenen.

Anònim ha dit...

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090531/politica/candidatos-valencianos-debaten-sobre-20090531.html

Ens tenen por de que es vega que gran candidat es Nomdedeu.

Cita:
El espacio Redacción de noche, a las 21.30 horas, será el escenario donde, por primera vez, confronten sus programas electorales el número 6 en la lista del PP, José Manuel García Margallo; el candidato número 12 del PSOE, Andrés Perelló; la número 4 de IU, Esther López Barceló, y la número 7 en la candidatura de UPyD, Ana Falomir.



Jo ja he comentat, entreu a deixar el vostre cometari que es vega que en som molts el sque volem un debat amb nomdedeu.

Millor enviar emails a este senyor:

JUAN CANDELA
Director de LPTV

jcandela@lpteva.com

Anònim ha dit...

No hi ha més revelador del qui està en contra dels partits valencians i de les llistes i aliances que els sostenen. Sí, per defendre infraestructures bàsiques per als valencians, som intolerants, per defendre un mercat de treball per als valencians, som intolerants. Alguns s'estimen més tindre als valencians en l'atur. pregam nota.

L'aliança més clara que té el PSOE és la del PSOE d'Andalusia i Extremadura, un PSOE molt intolerant amb els valencians, amb la seua economia i amb la seua llengua. També tenim un PSOE de Castella la Manxa, insolidari, tallen el transvase Tajo-Segura, anti-natura, s'estan carregant el Xúquer i ara volen carregar-se l'Albufera de València. Tenim un PSOE d'Aragon que urbanitza el desert, que perjudica la construcció d'un corredor mediterrani digne, etc... eixes aliances són les bones, supose.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes