divendres, 18 de desembre del 2009

NACIONALISTES UTÒPICS



Com ja sabeu, Friedrich Engels va qualificar d'utòpics els primers socialistes (Saint-Simon, Owen, Fourier...) sense pensar que sense la utopia i sense ells, els pioners, tampoc s'hagués arribat al segon estadi, tan utòpic com el primer, d'arribar a una societat igualitària, justa, sense classes socials i, fins i tot, sense estat -com proposaven els anarquists seguidors de Bakunin (un altre que va tenir els seus pros, però sobretot contres amb Marx, un altre gran filòsof i, per tant, un altre gran utòpic). A més a més, la utopia d'Adam Smith i del liberalisme, del neo-liberalisme i de tots els altres ismes que vullgueu afegir, també se n'ha anat en orris, darrerament, amb la intervenció estatal en la banca dels principals estats liberals, tot començant pels Estats Units d'Amèrica.


Que totes les ideologies tenen les seus contradiccions és evident: pregunteu-li a Zapatero i als socialdemócrates en general? Són socialistes? Són de centre? Fan polítiques d'esquerres en el context de l'actual Unió Europea? També és evident, com sempre s'ha dit, que totes les conquestes socials de l'esquerra i del sindicalisme internacional s'han aplicat molt millor als països democràtics capitalistes (si voleu, on hi ha democràcies burgeses), amb tot allò de l'Estat del Benestar, que no als països comunistes o, com a mínim, sense economia de mercat.

A tot això, sempre hi ha els intel·lectuals que parlen dels diferents nacionalismes o del nacionalisme en general com una rèmora noucentista o decimonònica, com si tant el liberalisme, la socialdemocràcia o l'anarquisme foren figues d'un paner acabat de collir... Tots els nacionalistes som utòpics, és veritat: amb això tampoc ens diferenciem d'altra gent partidària d'altres ideologies; però els nacionalistes valencians, potser pel context en el que hem crescut (poc, però!), encara ho som més. Recordeu Fuster: el nacionalisme valencià, serà d'esquerres o no serà! (un altre utòpic).



Tot açò ve a ser una reflexió política, en veu alta (o en paraula escrita, millor), al voltant de l'important Consell Nacional, de demà dissabte, on els consellers electes al darrer Congrés del Bloc tenim el dret a dir la nostra, a l'igual que els consellers triats pels diferents Consells Comarcals poden portar les opinions majoritàries dels diferents col·lectius locals.

Sí, sóc conseller nacional del Bloc, i pense que tenim tot el dret del món a ser utòpics, potser també a ser suicides, però espere que, al capdavall, s'imposen la lògica, el sentit comú i el pragmatisme... unes qualitats moltes vegades oblidades, en la brega diària, per la nefasta pressió del partidisme i, de vegades, també pels particularismes personals dels que -sense adonar-se'n?- fan de la política un instrument de propaganda personal al servei del propi ego.

Tots volem un BLOC en solitari, un BLOC sense lligams amb cap altra força política, un BLOC com a casa gran del valencianisme polític, un BLOC utòpic, en definitiva, a dia d'avui on -resultats canten- només s'han pogut aconseguir certs resultats, fins ara (ja vorem en el futur!), a nivell municipal, és a dir, a nivell local i a municipis més o menys menuts amb tots els respectes per Castelló de la Plana (València i Alacant, fins ara, sempre s'han resistit)...


Al 2011, cada col·lectiu local, millor dit, cada llista electoral (que no és el mateix), serà examinada per l'electorat i, per suposat, a nivell de Vila-real com a moltes altres ciutats menudes, potser, es decidirà concórrer en solitari, és a dir, com sempre hauria de ser i com ens agrada a tots. Però al 2011, també sabem que el BLOC en solitari pot desaparéixer de les Corts Valencianes, com qualsevol altra força política que no porte les sigles de la coalició PP-PSOE (coalició electoral que al País Valencià manté la injusta barrera del 5% del vots a tot el territori quan -ací rau la més gran injustícia de tots els sistemes electorals democràtics del món mundial- la circumscripció és provincial, i el BLOC tradicionalment sempre havia superat, en el passat, aquest 5% a Castelló).

Per tant, com a conseller nacional i ex-secretari local de Vila-real, us reclame a la resta de consellers que voteu SÍ: Sí, pactem amb Iniciativa! Però pactem bé, pactem com cal, fem valer la nostra força municipalista, fem més visibles els nostres diputats, lliguem bé tots els caps solts o més fluixos, que no ens torne a passar el que hem vist recentment... però no hi ha cap altra possibilitat intel·ligent a nivell autonònic: PACTEM!
=================================================================

24 comentaris:

taronget ha dit...

Jo també estic a favor de sumar. A Iniciativa, a Verds, i a tots els que es vulguen sumar a un Espai Valencià de Progrés que ha de complementar el BLOC. Tal i com ho decidírem en el Congrés Nacional.

Però per a fer-ho bé (com tu dius), cal votar NO i després millorar el text.

Per cert, sembla que a Iniciativa sí que poden ser utòpics i somniar amb aconseguir amb la seua vintena de regidors dos escons potencials, que la seua marca aparega en les paperetes...

En definitiva: pacte sí, però no així.

Sorní 7 ha dit...

Bé, Toni, gràcies per expressar la teua opinió d'una manera tan entenedora!

M'encanta que Taronget també estiga a favor del pacte aamb Iniciativ... però no així! Tal i com s'expressa diria que ni amb aquest pacte ni cap altre... 'Tat que no m'enganye?

Per cert, Toni, que en saps d'allò de l'Operació Blasco? Encaraa cueja? Sí, allò d'embolicar gent del BLOC per a què fent el BURRO se'l carreguen i així aplanar-li millor el camí al PP... Tio Blasco, te les saps totes, 'ma qu'eres bo!... I d'allò de l'operació FABRA? Res, veritat, ja està cancel·lada...

Bé, en açò dels pactes sempre hi ha gent que li agrada nadar i guardar la roba... o es diu fer "surf"? O siga, com tu dius: El seu ego (JO, JO i després JO) per a què pensar en el País i el projecte?? SI ACÍ ESTIC JO...

Jo sí que vull dir-te que et felicite perquè al País Valencià cal molta gent com tu... Que tingues sort a eixa reunió (Què és demà?) I pega canya al cínics!! -que se'enteren al BLOC què vol dir ser de Vila-real!-

taronget ha dit...

Sorní, amic, pren-te una til·la i relaxa't home.

T'enganyes de totes totes. Pacte amb Iniciativa i Verds sí. I te diré de quina manera m'agradaria:

1) Amb la solució de nom que es plantejava en les ponències que aprovàrem al Congrés per una ampla majoria: BLOC - marca paraigües.

2) Amb els 3 caps de llista per al BLOC o la persona que nosaltres designem. Crec que per implantació territorial, vots, etc. és el que correspon

3) Deixant al porta oberta a la incorporació de moviments cívics, socials, etc. que puguen contribuir a l'Espai Valencià de Progrés.

Amb eixes condicions, votaria un SÍ com una casa. De fet, els consellers podran fer-ho si finalment deixen votar les esmenes que s'han plantejat.

Sobre la generositat, jo crec que la millor manera de canviar el país és amb un BLOC ben fort. Si no ho pensara no estaria en el BLOC, no creus?

Però sembla que ací tots els partits poden defendre els seus interessos menys el BLOC. Nosaltres hem de ser els bons xics que aportem vots a opcions que no liderem. Liderar seria poc menys que anar contra el projecte i contra el país!

'Tat que sí? En fi...

U i avant ha dit...

Sort i a vore si et podem vore a les pròximes llistes de Vila-real mes amunt, així com al primer lloc, amb pacte o sense ell.

Ja sabem que en les últimes eleccions amb pacte, mes que sumar es va restar, i es va afavorir molt al PP, per contra va ser l'única manera d'entrar al congres, encara que despres C9 s'encarrega de no fer ni la mes mínima menció de les intervencións. Paciencia

Sorní 7 ha dit...

Taronget, Taronget, sí que estàs a l'aguait! M'agrada, això!

Tinguem la festa en pau i el BLOC encara més...

Per bé que m'agradaria que hi haguera més possibilitats; ací, al capdavall, només hi ha 2 opcions:

a) No fer una coalició electoral de PV amb Inicitiva-Verds.

b) Fer una coalició electoral de PV amb Iniciativa-Verds.

Pel que ha trascendit, la Direcció Nacional del BLOC ha arribat a un principi d'acord (el millor que hagen pogut obtindre per al BLOC) amb IdPV-V.

Això és tot i ací s'acaba el bròquil. A mi també m'agradarien moltes altres opccions, però la societat (l'electorat) necessita una fórmula flexible amb garanties d'èxit.

Així que, fer de jocs de mans a estes alçades de la pel·li, em sembla tenebrós?... No, deixem-ho en poc responsable.

I tu, Toni, tens la força que este País necessita, trau-la quan calga!

taronget ha dit...

Ai Sorní! A vore si te pensaves que anava a deixar-te sense resposta...

No és que t'agrade o no t'agrade. N'hi ha més opcions perquè s'han presentat esmenes i es sense cap problema es poden aprovar, i el món continuarà girant i podrem tornar a parlar i votar SI tots junts i ben contents. Ja saps que l'Executiva proposa i el Consell disposa.

Encara que veient el cas que alguns li fan a les decisions del CN...com la de no arribar a cap acord amb Iniciativa fins que Morera no fora Síndic del grup.. Una pista: Morera a dia de hui, no és síndic del grup i s'ha arribat a un pre-acord que se sotmet al CN.

Per cert, no anem escampant això de que sempre s'ha de triar entre dos opcions i buscar la menys roina, no ens convé de cara a les eleccions ;)

Anònim ha dit...

Si Iniciativa té un sol cap de llista per circunscripcció provincial o almenys dos segons a les llistes provincials, segurament me plantejaré de votar a Units per València. Que hagen consellers nacionals de certa província com la d'Alacant que vagen a votar Sí al pacte, és un poc com disposar-te a que te facen el garrote vil. Si el Bloc en una o dos comarques té més massa social i simpatitzants que Iniciativa en tota la província d'Alacant... com pot tindre Iniciativa el número un per la província d'Alacant? Un partit que com a molt, hauria de tindré només el lloc 6 o 7 i el 14 per la circunscripcció de la província de València, sent generosos! Va i resulta que té primers llocs i segons atutiplen que pareix que estàs votant a Iniciativa i no al Bloc. És surrealista, és patètic, de liderar, a ser corrent d'Iniciativa. I el meu vot en la meua ciutat, el plantege igual, la llista formada per militants, càrrecs o no, del Bloc, la marca una i clara. Iniciativa no ha complit l'única i pobra condició que li va posar el Bloc en el tema parlamentari. No sé en que pensen alguns, supose que el meu vot no importara, que les enteses a contracor, sense equitat i on els partidets de paquito el xocolatero són la cara i la veu, més les sopes de lletres, portaran molta massa ciutadana a votar. Màrqueting que li diuen alguns, del roí.

Sorní, no és pactar no o sí, totes les opcions que hi ha en la vida o la política. Se poden fer milers de coses, i podries trobar-te que cap d'eixes coses fóra pactar res de coalicions electorals. Sí, certament em pregunte on s'han deixat alguns el País, i què fan amb l'ego, perquè el partit no és el país però el país depèn del partit en part. A no ser que penseu que el PSOE és modern, valencià, i més honest que ningú. La gauche divine avant, a foragitar i cucar el partit nacional.

Votar NO, seria el més coherent per algú que s'estimara el partit, que Iniciativa només plantege o coaccione directament de pactar llistes municipals "conjuntes" en tots els municipis ja me pareix un insult i un xoc frontal contra la política de baix cap a dalt i l'autonomia del partit i els col·lectius. Se demana coherència amb l'aprovat per l'Executiva Nacional, se demana responsabilitat i dignitat, i va i t'ix gent a parlar-te d'egos i no sé que, quins collons més quadrats. "Però la societat (l'electorat) necessita una fórmula flexible amb garanties d'èxit." Quanta retòrica, quanta mentida. Com si les garanties d'èxit foren sinònim de pactar amb el primer que veges, coincident la ideologia o no. Últimament algunes opinions semblen sense ànima i comprades. Serà que sí que és Tito Blasco, posa-li nom que vulgues, o papa Estat. Podeu matar partit darrere l'altre, però la nació seguirà estant. Patiu.

Anònim ha dit...

Ja tenen una bona ganga els d´Iniciativa, una escisió minoritària de EU que a les comarques de Castelló només que tenen tres militants: Vicent Grau, Carles Mulet i el de la guitarra! Este Pacte és un autèntic manró, és el timo de l´estampeta i del nazareno alhora. El Bloc té col.lectius nombrosos, afiliats simpatitzans i estos "pocaropa" no tenen ni on caure morts perquè no els vota ni la família!

Quan ens peguem la gran tafarrada i traguem menys vots que al 2003, rodaran els caps de tots els consellers botiflers!

Allà vosaltres i la vostra consciència i espere que tragueu molt d´aquest pacte!

Anònim ha dit...

Alguns ja tenen excusa davant un probable fracàs al seu municipi: quants pobles de les comarques de Castelló tenen perspectiva de millorar tal com estan les coses? Pocs, però no ens posem pesimistes.

Com al 2003, hi haurà llocs on es pujarà i d'altres on es baixarà (justa o injustament), però aquests darrers culparan el pacte.
De tota manera, ara toca treballar i guardar les formes que molts han perdut en el dia de hui, d'un costat i de l'altre... no siguem sectaris.

Ha guanyat, com diu Toni en aquest magnífic post, la solució menys roïna, és a dir, la més intel·ligent: al carrer fa un fred que pela, i fora de les Corts Valencianes encara més.

Anònim ha dit...

Jo també vull pactar la celebració de l'èxit rècord del Barça: Campions del Món, s'ha fet el retiplet, sisé titol consecutiu...
Visca el Barça, Visca Catalunya, Visca el País Valencià i Ses Illes i Pep Guardiola! (Kubala)

Josep ha dit...

Ara resulta que se li dóna més importància a un partidet de 3 i el cabo ( a la província de Castelló 3 sense el cabo)com és Iniciativa que al 33% de consellers del BLOC que no estaven d'acord.

Anònim ha dit...

És la democràcia. M'han dit que a Vila-real tenen un secretari local votat per 12 militants d'un col·lectiu de quasi 40...

Anònim ha dit...

Las cúpulas de Iniciativa y del Bloc apoyan su coalición

Morera asumirá la portavocía del grupo parlamentario

El Consell Nacional del Bloc y la Mesa Nacional de Iniciativa del Poble Valencià apoyaron ayer en reuniones separadas acudir a las elecciones autonómicas de 2011 en una coalición electoral que incluye a Els Verds-Esquerra Ecologista y que está abierta a otras formaciones de izquierda, progresistas o ecologistas.
La cúpula del Bloc atendió numerosas intervenciones y ratificó el acuerdo con el respaldo del 67% de los presentes. La Mesa Nacional de Iniciativa debatió a lo largo de toda la mañana para acabar ratificando el acuerdo con el respaldo del 76% de sus miembros. El 81% de los militantes de Els Verds-Esquerra Ecologista también ratificó el acuerdo en un referéndum en el que participaron el 92% de los afiliados.

El acuerdo prevé que Enric Morera, secretario general del Bloc, será cabeza de la candidatura autonómica en la provincia de Valencia y que Mónica Oltra, portavoz de Iniciativa, ocupará el segundo lugar por Valencia.

Josep Maria Pañella, presidente del Bloc, será cabeza de la lista por Castellón. Y Mireia Mollà, diputada por Iniciativa, encabezará la lista de Alicante.

Enric Morera asumirá la portavocía del grupo parlamentario de Compromís pel país Valencià por su condición de candidato a la presidencia de la Generalitat. En el seno de Iniciativa hubo ciertas reticencias ante la cesión de una plaza que Mónica Oltra ha sabido desempeñar con talento. Pero el acuerdo fue respaldado con más apoyo incluso que en el seno del Bloc.

Morera calificó el acuerdo como "un pacto de futuro muy trascendental para la política valenciana y para nuestro país porque es el punto de partida de una plataforma liderada por el Bloc de una izquierda social y moderna". Iniciativa, a través de una nota, apostó por "un pacto que da esperanza, garantías e ilusión a todos los que quieren un cambio de gobierno en la Generalitat".

MIGUEL OLIVARES - Valencia - 20/12/2009 (El País).-

TONI PITARCH ha dit...

Bon dia a tots.
Com va dir Quico Mira, jo també pense que al BLOC hi ha la millor gent del país i encara que en política importen els projectes, no les persones, a mi m'agrada respectar les persones i, per això mateix, m'agrada pressumir de mantenir l'amistat no solament amb la gent del BLOC amb la que no compartisc el mateix projecte, sinó, fins i tot, amb gent d'altres partits que són, en primer lloc, persones.

Però reconec, públicament, que també m'agradaria saber quin projecte té l'actual executiva local per a Vila-real, a banda d'haver-se manifestat contra el pacte, i si és possible retrobar un punt de consens i sentit comú, encara que cada dia que passa serà més difícil si alguns no s'obliden de cadires, llistes i lloc d'eixida.

No m'agrada este BLOC que, darrerament, se pareix cada vegada més al PSOE i al PP i per això, de moment i a nivell local, seguiré observant des de Vila-real, però "des de fora".

Anònim ha dit...

És curiós que tú Toni que sempre intentes ser una persona "mesurada" i que repeteixes de manera insistent la teua militància al BLOC no pugues evitar els teus atacs i desqualificacions persistents a l'Executiva local del teu poble i del teu partit. Això si "respectant" sempre les persones o això dius. Per cert si admets que ho mires des de fora del partit, com eres tan agossarat de dir que no saps quin projecte té l'Executiva Local? Entra dins i diu la teua o llig la premsa perquè totes les setmanes hi ha plantejaments del Bloc sobre tots els temes que afecten a la ciutat
D'altra banda si el teu col·lectiu és contrari al pacte, com tu ho has estat sempre, com és que no entens que et canviaren de Secretari Local? Quan un està en minoria, la democràcia fa que et substituesquen. S'accepta i no passa res, però no s'està contínuament malparlant dels companys, si és que per a tu encara ho són.
De vegades alguns pensen que són el cap del lleó i només són la cua de ratolí

Sorní 7 ha dit...

Anònim/ anònima, Respecte, per favor. A qui se li ocorreix dir que Toni ataca els seus companys! Si encara és massa bo; Un altre, ja n'haguéreu vist la que haguera fet fa molt de temps.

Parlar per no callar. Que al Bloc no hi ha democràcia? Doncs això, "govern de la majoria i respecte a la minoria". Més respecte i menys tics autoritaris. És més, em sembla saníssim que el Sr. Toni Pitarch puga fer visible la seua percepció de les coses, amb el respecte que el caracteritza.

Ah... Visca el Barça, el PV i el Vila-real!

TONI PITARCH ha dit...

Doncs, sí, anònim, és molt curiós que cap membre de l'executiva local explique, públicament o en privat, quin projecte n'hi ha de partit a l'ex-secretari local... però és molt més curiós encara que, des de l'executiva, useu l'anonimat per acusar-me de no sé quantes coses i no voler vore'n només dos:
1) Que des del primer moment he acceptat, democràticament, l'elecció d'una nova executiva (la primera que, per cert, no és de consens).
2) I que, a continuació, he decidit lliurement no formar part d'aquesta nova que, tant generosament, em va oferir reintegrar-me per aparentar un fals consens.
Per cert, si no teniu res que amagar, sense burka ens entendríem millor: algú s'haurà de treure la careta i deixar-se de comentaris anònims. Almenys, sigueu valent(e)s!

Anònim ha dit...

Anem a veure: que vosté, senyor Pitarch, ho mire des de fora no significa que ho mire des de fora del partit, sinó del col·lectiu de Vila-real o de l'executiva del seu poble. Jo ho entenc així.
Però si és militant del Bloc i, a més, conseller nacional, té tot el dret a expressar la seua opinió allà on calga. I m'agrada que ho faça.
Ho dic com a fidel lector del seu magnífic blog on mai he vist cap comentari el BLOC de Vila-real, llevat d'un on ens va explicar la seua sortida de l'executiva local. I de comentaris irrespectuosos cap a les persones cap ni un.
I, si em permeten, tant de bo anar amb Iniciativa i Els Vers els faça créixer, perquè d'entrada tampoc ho tenen fàcil en aquest biecosistema espanyol.
(Un anònim simpatitzant)

Anònim ha dit...

Perdoneu que clave el nas per ací... Però Gràcia Molès i el mateix Toni Pitarch no eren els qui estaven a favor del pacte autonòmic amb Esquerra Unida per a l'any 2007?

I no ho critique, però ho dic per si algú em pot traure de l'error... Perquè tinc el convenciment que va ser així... O siga que Pitarch, Molés i tuti quanti van votar a favor del pacte amb EU, les vegades que va fer falta. Així que no vagen per ahí torcant-se-la amb un paperet de fumar. (Prompte prohibiran això de fumar, així que compte)...

Anònim ha dit...

En 2007, la izquierda sacó más votos en Vila-real que la derecha, aunque el PP consiguió -gracias al señor Hondt- una mayoría absoluta pírrica (por sólo 12 votos).
Por favor, señores del PSOE y del BLOC, dejen sus luchas internas por el interés general de los ciudadanos progresistas de esta ciudad.

Unknown ha dit...

Amic Toni, avui m'han comentat que se'n feia esment de l'Executiva Local de la què en sóc el Secretari en el teu blog. Escric avui per primera i última vegada, ja que com saps molt bé expresse les meues opinions polítiques, argumentant-les, on crec que s'ha de fer, és a dir, en els òrgans del partit, col·lectiu local, comarcal i nacional i no pense afavorir debats externs, que des del meu punt de vista no milloren la imatge del projecte polític en el que crec. Tots som majors i fem el que creem millor i, jo crec que són eixes les instàncies on correspon. D'altra banda com no tinc la veritat absoluta respecte qualsevol posició diferent. Jo no he de demostrar que no m'agafe a la cadira, com tu saps bé. D'igual manera sempre dic les coses molt clares i de cara,no per aparentar res, cosa que tu també saps. Defense les opinions del col·lectiu tant si són coincidents amb les meues o no, doncs represente el col·lectiu.

TONI PITARCH ha dit...

T'agraisc molt el comentari. Jo sempre vaig i aniré de cara, per això accepte totes les opinions a "cara descoberta", però no les paraules anònimes d'algú que tu coneixes millor que jo.

Per mi -torne a repetir- les persones sempre aniran per davant de tot, però l'educació i fins i tot l'amistat mai han de ser incompatibles amb el contrast i la diversitat d'opinions i punts de vista... i com cadascú som com són, demane disculpes a qui s'haja sentit molest... cosa que he fet molt, darrerament, sobretot quan hem debatut cara a cara, però també m'agradaria que alguna vegada fora a l'inrevés, fins i tot anònimament. "A Dios rogando i discupas echando", d'acord?

Anònim ha dit...

Avui, el Regidor i portaveu del GM BLOC, Pasqual Batalla i Llorens, acompanyat pel Secretari local del BLOC, Maties Marín, han fet públic el posicionament del col·lectiu del BLOC Vila-real front al pacte per a les properes eleccions 2011.
L’Assemblea local de Vila-real celebrada el dia 10 de desembre va debatre l’estratègia del pacte negociat a València i les condicions definitives d’aquest. El col·lectiu local, després d’haver analitzat el contingut d’aquest pacte, així com l’anàlisi polític que porta a plantejar-lo, va decidir per unanimitat rebutjar-lo. Aquest rebuig es basa en diverses qüestions, algunes d’elles de contingut i estratègia política, altres com a conseqüència de les conclusions extretes de la ponència política del darrer congrés i altres per qüestions de forma.
Des del col·lectiu de Vila-real afirmem que un pacte electoral amb el BLOC passa única i exclusivament pel reconeixement de la nostra força, els nostres plantejaments polítics més generals i que la representació màxima, entre els diputats o diputades i la composició del grup parlamentari siga clarament un reflex de l’hegemonia política del BLOC, la qual cosa no veiem reflectida en l’actual proposta de pacte.
Pel que fa a les properes eleccions municipals 2011, el col·lectiu del BLOC a Vila-real declara que no es presentarà a aquestes eleccions conjuntament amb altres formacions sinó que la seua candidatura serà únicament en solitari i sota les sigles del BLOC–Espai valencià de progrés. Així mateix, mitjançant aquest document, el BLOC Vila-real, tal com també han fet públicament altres col·lectius arreu del País Valencià, declara:
1. Que rebutgem el pacte amb Iniciativa- Els Verds tal com inicialment se’ns ha fet arribar.
2. Que no formarem coalició amb altres formacions per a les eleccions municipals del 2011.
Tot i això, des del BLOC Vila-real, malgrat que no formarem coalició municipal amb cap altra formació, respectem i acatem la decisió presa al Consell Nacional celebrat el darrer dissabte 19 de desembre, i per això continuarem treballant pel bé del nostre electorat.
Maties Marín (Secretari local BLOC)
Pasqual Batalla i Llorens (Regidor del BLOC)
Vila-real, 23 de desembre de 2009

Anònim ha dit...

ELS PECATS DEL BLOC
El més gran pecat del BLOC és la seua mateixa existència. El bipartit espanyol ha intentat per totes les vies desfer-lo, ja bé siga amb un 5% per a entrar a les Corts, ja bé siga comprant els seus militants i simpatitzants, ja bé siga silenciant-lo o criminalitzant-lo. El pecat dels seus votants ha sigut sempre i continua sent voler que el BLOC siga pur i cast fins i tot dormint, encara que als dos grans els perdonen tot el que calga i més.

El pecat mortal dels membres del BLOC, però, és la por que els puguen titlar de dretes.

Si el papa de Roma posara medalles d’esquerrans, molts bloquistes hi anirien a genollons.

Aquest pecat fa que engulguen tots els jocs dels dos grans, no avancen en la interpretació ideològica de la societat actual i no s’atrevesquen a fer passes polítiques rellevants. Jo vote i votaré BLOC, però vull deixar clar que jo no combregue amb tots els seus pecats.

Ignasi Mora (PICA'M, 29.12.2009)

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes