dijous, 28 de gener del 2010

RUTES TURÍSTIQUES



Ara, que ja ha passat una altra edició de FITUR, la fira internacional de turisme, molts vila-realencs ens preguntem què feia l'Ajuntament de Vila-real a Madrid venent processons de Setmana Santa, postres imaginaris i fum de canyes de tota mena, mentre les fàbriques de taulells segueixen enviant els treballadors de "vacances", els fons de la Generalitat continuen de camí, les taronges tardanes penjant com sempre i el govern central anunciant retallades en els pressupostos generals.


Vila-real no és una ciutat turística, és molt poc industrial i quasi gens llauradora a hores d'ara... Mentrestant, un amic meu -col·laborador d'aquest blog- m'envia les fotos d'uns cartells corresponents a una suposada ruta ciclo-cultural de la Panderola en el tram Vila-real - les Alqueries, quan hauria estat molt millor marcar-la pel tram original de La Panderola, que no és altre que el proposat al seu temps pel BLOC (en una moció rebutjada pel PP, és a dir, el partit que ara l'ha aprovada com a cosa original) i del que deixàrem constància (fotogràfica i epistolar) en una eixida dominical.


Però, el més fort de tot, segons van publicar diversos diaris -entre ells, Las Provincias- és que la Generalitat Valenciana ha donat 6.000 € de subvenció... per posar 10 o 15 cartells? -ens preguntem nosaltres.

Conclusió: a Vila-real no hi ha turisme, ni diners... bé, de diners, pel que veiem, encara en queden per als capricis dels que manen.
================================================

2 comentaris:

Alberto Ibáñez i Mezquita ha dit...

Vila-real la ciutat dels projectes bengala frustrats... Per aquesta ruta no passa el trenet? Ja em veig a quatre passejant i comprant postres de Sant Pasqual a 3 €... I per això tants diners?

Tenim altres necessitats i urgents, nova biblioteca ( no podem estudiar amb la primera pedra) el casal jove ( no podem gaudir de l'oci i la cultura només mirant la façana) i una llarga llista que no tinc temps ni ganes de recordar als governants! Que ganes d'anar a votar!

Anònim ha dit...

Amb La Panderola han fet igual que amb els Molins, és a dir, primer senyalen la ruta i després s'ha acabat tot i qui vullga vore els molins s'haurà de conformar amb les runes i la malea que trobe.

De tota manera, un poble com Vila-real on les rutes urbanes més recents tenen corbes i les obres públiques sempre recauen als mateixos, fa olor a caciquisme i corrupció: Ca la Vila s'està podrint a marxes forçades.

AL CAPONE AL PODER i els vila-realencs que emigren a d'altres ciutats a buscar treball.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes