diumenge, 1 d’agost del 2010

LES VACANCES (L'ATUR) I ELS DIES



Les vacances d'estiu ja no són el que eren. Ara mateix, els controladors aeris creuen el món en dos dies i la resta van a descansar. Déu, en canvi, segons Ràdio Maria, va crear el món en 6 dies i el seté va fer setmana anglesa. Després va arribar allò del descans dels dissabtes a la vesprada i els dijous que, per cert, tampoc feien escola.

Més endavant amb el taylorisme, el fordisme i d'altres modalitats del treball en cadena, va arribar la jornada contínua i el treball per torns... i ací és on els sindicats la van fotre: el treball, més que un càstig davant el premi del descans del dia del Sol o del Senyor (diumenge), va començar a observar-se com un premi i les organitzacions obreres, més que unes associacions de lluita o trade unions contra l'opressió, van començar a significar-se com a defensores de la privilegiada i envellida classe treballadora davant la marginada joventut aturada...

Així el món actual, més que configurar-se mitjançant una societat de classes, esdevé una societat d'actituds: pensar, crear, recrear-se, és a dir, la societat dels que pensen, la dels que creen i la dels que es recreen. Els que tenen temps de pensar i viatjar (els pensionistes de la tercera edat, els teòrics que pensen ja que tampoc tenen poder adquisitiu -ni físic- per recrear-se, els que critiquen les poques obres i edificacions que es fan actualment), els que tenen l'obligació de crear riquesa i produir (els adults majors de 35 anys com a mínim, que tenen fills i, per tant, no poden criar teranyines al frigorífic) i, finalment, els que no tenen altra opció que recrear-se donat que mai han accedit a un primer treball remunerat (els joves: "classe social" conformada pel jovent comprés entre els 16 i els 35 anys o més, és a dir, mentre no presenten un Carnet Jove caducat)...

I els aturats? Senzillament, no existeixen. On són els sindicats d'aturats? De moment, encara no s'han inventat els Sindicats de Població Activa (16-64 -ó 66?-, és a dir, gent en edat de treballar), només n'hi ha de treballadors i, per tant, tots aquells que han perdut el lloc de treball o, per contra, encara no han trobat ni la primera ocupació a dia d'avui i, a més, ja no són considerats joves en edat de recrear-se són, realment, els autèntics oblidats d'aquesta societat globalitzada en el caos de l'especulació borsària, immobiliària i moral...

Els dies de la setmana, en princpi, eren dedicats a les set divinitats planetàries (el Sol, la Lluna, Mart, Mercuri, Júpiter, Venus i Saturn)... ara, en canvi, la gent dedica els dies i les hores mortes als rituals del mercat de consum, amb la consulta real/virtual del Servef per assabentar-se de les escasses ofertes de treball existents i per comprovar, in situ, totes les fal·làcies, promeses, mentides i falsos testimonis dels falsos profetes del present -tot salvant les excepcions que sempre confirmen la regla-, és a dir, els polítics aferrats al càrrec i els sindicalistes acomodats als sofàs dels comités d'empresa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

UEFA Europa League play-off draw:
Villarreal CF (ESP) - FC Dnepr Mogilev (BLR), amb l'anada el 19 d'agost al Madrigal i la tornada el 26 a Bulgaria.

Anònim ha dit...

A l'inreves tots saben. Segons la web d'UEFA la tornada es al Madrigal:

El APOEL FC y el FC Dnepr Mogilev serán los rivales de los dos equipos españoles que participarán en los play-offs de la UEFA Europa League: Getafe CF y Villarreal CF (*pendiente de la resolución del Tribunal de Arbitraje deportivo) respectivamente. El equipo madrileño jugará el partido de ida en casa, mientras el conjunto levantino contará con la ligera ventaja de disputar la vuelta en el Estadio de El Madrigal. Estos encuentros se celebrarán el 19 y 26 de agosto.

Anònim ha dit...

Pues al MARCA dicen que los dos jugaran la vuelta fuera de casa:

El Getafe se enfrentará al Apoel chipriota, mientras que el Villarreal lo hará contra el Dnepr bielorruso en la fase previa de la Europa League. Tanto Getafe y Villarreal jugarán la vuelta fuera de casa, por lo que intentarán dejar sentenciada la eliminatoria en el partido de ida.

Dentro de los equipos que podían tocarles, ambos tuvieron suerte en lo que se refiere a la entidad de los rivales, pero tendrán en contra el hecho de disputar los partidos de vuelta a domicilio y, además, afrontando viajes largos a Nicosia y Mogilev.

TONI PITARCH ha dit...

Records des de Praga. Aquesta nit ja la passem a casa, pero no arribarem a temps de saludar a Guti, per tant ja ens constareu el partit (Vila/real - Besiktas).

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes