dimarts, 28 de desembre del 2010

VILA-KILEAKS



Avui, dia D, a l'hora H, i en un conegut Restaurant R de la localitat de Vila-real, es celebrarà la reunió de constitució de la societat secreta local Vila-kiLeaks a la que, una persona anònima (és diu el pecat, però no el pecador), m'han convidat a assistir.

En principi, m'ha estranyat bastant la invitació ja que sóc persona més del camp cultural/espiritual que del camp económico-polític/material, és a dir, que ni tinc res que amagar, ni tampoc -supose- que contar... De tota manera, si el WikiLeaks ha sigut un bon toc en favor de la transparència a nivell global, pense que tampoc estarà gens malament que els vila-realencs sapiem tot allò que, en democràcia, tenim el dret a saber: en què se gasten els diners dels nostres impostos, què fan els bancs i les empreses privades amb els diners públics, com se financen els partits polítics a nivell local, com funciona la democràcia a nivell intern de cada col·lectiu, és a dir, com es conformen les majories i les minories que asseguren la continuïtat d'un candidat bé siga al primer lloc o en el segon o en el tercer, etc.

I si, finalment, m'he decidit a assistir és perquè, en principi, estan convidats -m'han dit- tots els ex-secretaris locals dels partits polítics de Vila-real... Per tant, no seria estrany retrobar-me en aquest dinar (secret, que conste!) el Vicent Cerdà, el Josep Vicent Chiva i, fins i tot, el Joan Damià Bautista i, per què no, igual ve per allí l'Eduardo Pérez Arribas, Alejandro Amposta i, fins i tot, l'amic Manolo Blasco que, a partir de despús-demà, deixarà de ser alcalde de Betxí...

De tota manera, amb Vila-kiLeaks o no, alguns seguim preguntant-nos: és bo que la gent sàpiga perquè alguns perdem la il·lusió per la política partidista, mentre d'altres sembla que cada dia tinguen més interès en seguir? Per cert, si us diuen avui que algun polític ha dimitit, no feu ni cas, és la innocentada del dia: els polítics mai dimiteixen. Els que pensem que això de dimitir està molt bé som, simplement, ciutadans d'apeu...

4 comentaris:

Sorní 7 ha dit...

Ei... Genial! Per què no m'han convidat a mi??? Això no és just!! I és clar... si a Vila-real ja teníem "Vila-pèdia", és del tot adient que ja tinguem el nostre propi "Vila-Kileaks" (no confondre amb "Vila-KiFriks" que ja existeix de fa alguns mesos, amb resultats absolutament surrealistes).

Per cert, Toni, ens hauràs de contar si eixes "filtracions" o "Leaks", com ara s'estila dir, faran cap a algun diari local en exclusiva... O si és veritat, com també es remoreja, que aquestes filtracions ja han començat a eixir, sense que ningú ho sapiguera del cert.

Mira... M'estic emocionant... Perquè ja hi haurà més de quatre que la roba no els tocarà el cos... Hi haurà compra-venda de vots? Hi haurà la "quota familiar" com en els temps de l'antiga "democràcia orgànica"? És tot tan emocionant...

Sabrem quins secrets amaguen els mecanismes de sufragi i escrutini per a l'elecció de candidatures a les eleccions municipals? Ens assabentarem de quins mètodes fa servir el "corporativisme polític" per a perpetuar-se en el poder... I com fan per a aïllar-se de la ciutadania i alhora posar cara de què tot va bé i que ací no passa res...??

Com diria la meua amiga Empar Moliner: "Estic frisant per saber tot això". I és que estaria molt bé poder llegir tot això en una pàgina web... Vore què s'amaga darrere del triomfalisme buit a què ens tenen acostumats...

Seran persones de veritat aquests polítics o bé seran "ninos" que responen a la programació d'un "software" informàtic introduït per la CIA des de l'Embaixada dels EUA, dins una "conspiració universal"???... On el propi Obama està jugant les seues pròpies cartes per tal de fer trontollar el "paradís polític" vila-realenc??

Tot ho sabrem, company... Tot ho sabrem!

Unknown ha dit...

Crec que l’idea es molt bona i deuria portar-se a terme, encara que també deuria posar-se en marxa la llista de Vila-kelistos on poder apuntar a tots aquells que no volen deixar la cadira o que utilitzen el càrrec per a treure profit propi, en dos dies la llista plena.

Si no hi ha cap periòdic que vullga publicar els “leaks” , el montem en un minut, que en quatre perres i una mica de publicitat, en “internete” es pot fer el que vulgues. Si et deixa la Sinde.

Per cert, si m’haguéreu convidat a mi hauria estat representat tot l’àmbit polític, una llàstima.

Joan Navarro ha dit...

Bona nit Toni.
Ja estic desitjant subscrirem a aquesta vila-kileaks o com es diga!!
Quina llàstima no haber-me segut a eixa taula, segur que les converses hauran segut d'allò més "instructives"
Hi ha molts "cables" per desvetllar i moltes "famílies polítiques" a les que llevar la careta ...
Hi hauria que informar a tota tota la ciutadania d'el que s'arriba a fer per una foto en un cartell!!
En fi ...
Res de nou baix del sol.
Bona nit i bon cap d'any!!!

TONI PITARCH ha dit...

No sigueu impacients perquè les conclusions del dinar veuran molt prompte la llum.

De fet està previst que la web de Vila-kiLeaks s'òbriga a tots els públics amb l'any nou (2011): el dia 1? Potser no, però abans del febrer de segur... segons ens van confirmar els administradors de la nova societat.

Per tant, al lloro que no estem tan malament... aneu posant aquesta adreça a la carpeta de favorits:
www.vila-kileaks.org

... perquè la veritat ens farà lliures als pobres (perquè els rics ja ho són amb els seus diners i el seu poder: econòmic, polític, social, global...).

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes