dijous, 14 d’abril del 2011

DISSABTE A VALÈNCIA



Acció Cultural del País Valencià ha aconseguit recaptar en deu dies gairebé 80.000 euros en la seu col·lecta particular per afrontar les multes de 800.000 euros imposades pel Consell per emetre TV3 al País Valencià (quan de canals il·legals que podem veure per la TDT n'hi ha més de tres i més de quatre, sobre tot d'aquells que fan tarot i escenes de xiques joves amb problemes de calor). A base d'ingressos bancaris i compra de "bons d'ajuda" d'entre 5 i 50 euros, l'entitat que presideix Eliseu Climent avança la seua campanya i, a més, l'estén territorialment. Ahir la van presentar a Catalunya en un acte en el que van fer públiques dues novetats: un vídeo carregat de simbolisme en què destacades personalitats de la cultura catalana repeteixen la frase "El País Valencià és el meu país" (el cantautor Lluís Llach, l'actor Joel Joan, el grup musical Els Amics de les Arts i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, mentre de fons sona la cançó País petit, de Llach) i, la segona novetat, és el llançament de la campanya "Art en acció", en què més de 25 artistes de primera línia han donat les seues obres a Acció Cultural perquè les venga a preu de mercat i puga, així, obtenir més fons per sufragar una sanció que, de no pagar-la, podria comportar l'embargament de comptes i béns d'Acció Cultural (la petició als artistes l'han realitzada Miquel Barceló, Andreu Alfaro i l'Antoni Tàpies, en representació de bona part del territori lingüístic, és a dir, Balears, València i Catalunya, i el preu de les obres oscil·la entre els 280 i els 34.000 euros).



Però el plat fort, d'Acció Cultural i d'altres entitats cíviques com ara els sindicats, serà aquest dissabte amb la manifestació Sí a TV3 que eixirà de les Torres de Quart de València a les sis de la vesprada i culminarà en un lloc encara per determinar en què cantaran Feliu Ventura i Lluís Llach, que ha tornat de la seua retirada, d'ara fa quatre anys, per a aquesta ocasió.

Per contrarrestar, els secessionistes del GAV o Grup d'Acció Valencianista, és a dir, aquestos que sempre van amb el rotllo tan antic i analfabet de què català i valencià són llengües diferents (alguns dels quals s'han integrat a les llistes del PP, com ara al municipi de Gandia... què volen aquesta gent?) és manifestaran a la mateixa hora i trauran una senyera de 1.200 m2 on, m'imagine, hi haurà molt de blau i, supose, no s'oblidaran que també porta quatre barres roges sobre fons d'or que, curiosament, coincideix amb la senyera d'Aragó, Balears i Catalunya... casualitats, causalitats? Per la seua banda, els seus cosins de Coalició Valenciana han programat una gran marxa al migdia, que partirà a les 12 hores de la plaça de Sant Agustí amb el lema "En defensa de lo valencià"... Ompliran València de blau valencianista i anticatalanisme, diuen... perquè es veu que, des de la Kale Barraca, s'ha de buscar un "enemic extern" per defensar el que alguns anomenen "valencianisme" (¿?)... Esperem que la policia actue, abans de l'aparició de la minoria violenta de sempre.

Ja ens agradaria als valencians de "bona voluntad" -i amb el títol de l'ESO- tenir una televisió autonòmica de la qualitat de la catalana i una burgesia implicada en el foment de l'economia productiva més pròxima, com tenen els catalans... Enfi, passen els anys, i no n'avancem un pam, perquè tenim uns polítics que, potser, no haurien de ser els què ens mereixem...

3 comentaris:

Unknown ha dit...

allí estarem!

TONI PITARCH ha dit...

Quants més serem, més rebrem? Espere que serà a l'inrevés, és a dir, quan més serem més riurem i més força farem i direm en valencià: "Volem TV3!".
I direm en mallorquí: "Volem TV3!".
... I direm en català (si ens deixen): "Volem TV3" i que jutgen a més de quatre, que ja va sent hora de netejar el medi ambient, el país, les institucions, la comunidaz, tot... Tot està per jutjar, però no tot és imputable, perquè no tots són iguals...

Amiguet ha dit...

quanta raó tens.
Quants ulls tapats, i ventres agraits hi han.
"Total son cuatro trages".

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes