dilluns, 24 d’octubre del 2011

CATERINÀRIA A GARRIDO


El gran Marc Tul·li Ciceró va viure al segle I a.C., és a dir, una època on l'art de la paraula conservava un cert prestigi, pot ser perquè era un do d'una minoria privilegiada. Els seus discursos i tractats retòrics han marcat la prosa llatina i les llengües romàniques que van sorgir de la llengua mare del Laci: O tempora o mores!

A banda dels discursos i dels tractats de retòrica, Ciceró també va escriure poesia i va traduir autors clàssics (més encara que ell) grecs de renom (com ara Homer, Èsquil, Sòfocles o Eurípides, per exemple), però les seues aspiracions literàries no es van complir fins la publicació dels seus famosos discursos contra el conspirador Luci Sergi Catilina, que ell mateix va escriure (revisat) més endavant, una vegada aconseguits els objectius del moment, és a dir, fer fracassar la conspiració del senador romà i barrar-li el pas cap al consolat.

L'entrenador del Vila-real, Juan Carlos Garrido no és Catilina, ni tampoc cap conspirador romà, però la majoria dels aficionats -per no dir el 100%- ja estan dient la famosa frase de la primera catilinària -en la versió local de caterinària- de Ciceró: Quousque tandem abutere, Garrido, patientia nostra? (fins quan, Garrido, abusaràs de la nostra paciència?).

... I és que veient com van eixir els jugadors del Vila-real al camp del Madrigal (a fer-li el llit des del primer minut, de segur, almenys així ens ho va semblar a la majoria d'aficionats), per disputar anit el partit contra el Llevant (ara mateix, el líder: enhorabona a Venta, Ballesteros, Farinós i Aranda! -tots exgrocs), se va desmuntar de seguida la consigna de vendre la derrota contra el Manchester City com una gran millora de la què s'havia d'estar orgullós (com els andalusos del Sevilla, que ací no van fer res i dissabte van traure un meritori empat del Nou Camp)... perquè, com a molt, perdre a Manchester com se va perdre (desmuntant el centre del camp i aguantar a la barraca amb cinc centrals, encara que els de veres juguen de laterals) va ser guatemala i ahir guatepitjor...


Ara ens espera el Real Madrid de totes les gal·làxies, dimecres a la nit (22h.) i l'enfrontament contra el Rayo Vallecano dins de casa, el proper dissabte a les 18 h., on l'afició del Vila-real espera cantar-li la Caterinària (de Caterina, de Fira) a l'encara actual entrenador:

- Garrido, no te menjaràs els torrons!!! (de Fira Santa Caterina, evidentment).

2 comentaris:

Amiguet ha dit...

Alea iacta est

TONI PITARCH ha dit...

Garrido se queda solo:

http://www.elpais.com/articulo/deportes/Garrido/queda/solo/elpepidep/20111026elpepidep_7/Tes

La cara de Fernando Roig y las de sus directivos reflejaban más que contrariedad el domingo pasado durante el partido (0-3) del Villarreal contra el Levante. El conjunto azulgrana estaba arrasando al amarillo, abucheado por sus seguidores. El principal valedor de su técnico, Juan Carlos Garrido, siempre ha sido Roig. Apenas unas horas después, sin embargo, el presidente envió a su hijo, Roig Negueroles, consejero delegado del club, a hablar con Garrido. El mensaje: la paciencia no va a ser infinita. De sufrir hoy una contundente derrota ante el Madrid en el Bernabéu (22.00, Canal +) y de no ganar el próximo sábado en El Madrigal al Rayo, difícilmente el Villarreal podría justificar ante sus aficionados la continuidad de Garrido.
JAVIER PÉREZ - EL PAÍS

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes