dilluns, 19 de desembre del 2011

QUE TINGUEM SORT...


Quan 2011 es predisposa a dir-nos adéu, a l’igual que Zapatero, tots volem -com Llach- que el Sol faça el dia molt més llarg però queden uns dies per al solstici d’hivern, per arribar al dia més curt de l’any i és que les retallades estan a l’ordre del dia, mentre s’allarga la nit de l’economia i la gent se’n va a dormir amb la por al cos, i als mercats.

És per això que, tal vegada, quan el fotut 2011 se’n va, tothom està pendent del desitjat dia 22 per a què ens porte La Grossa de la loteria a una Vila que l’ha vista passar de lluny des del 1934, quan va deixar 7.500 pessetes per pesseta del temps de la República: poca broma!

Que tinguem sort és el lema dels vila-realencs durant les darreres setmanes. I no solament pel que fa a la grossa de Nadal, que alleujaria moltes economies domèstiques, sinó pel que fa a la qüestió laboral que continua sent, ara mateix, la que més preocupa tothom.

Però també les expectatives que provoca la formació d’un govern central nou de trinca, amb un president debutant i nous ministres que, juntament amb la gestió de la Generalitat Valenciana, haurien d’aportar a la nostra ciutat tota una tirallonga d’infraestructures com ara la dotació de la Biblioteca, del Centre de tecnificació, l’acabament del Palau de Justícia, la millora dels accessos a la ciutat -mentre s’espera el desitjat Corredor Mediterrani-, la ronda sudoest, el desdoblament de la carretera a Borriana, la posada en marxa del CEAM del Pilar, de l’Escola Oficial d’Idiomes, del quart institut públic i un llarg etcètera que obviem per qüestions d’espai, sense oblidar la construcció del centre de malalts d’Alzheimer que, d’anar tot al pas que va, haurà d’albergar més d’un polític desmemoriat: que tinguem sort!
...........................................................................
Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, desembre de 2011, nº 179, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer sota el mateix títol.

2 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

La regió contra el país

Els valencians hem hagut d'esperar moltes dècades a tenir un diputat nacionalista elegit per València i per un partit nacional --tot i els precedents de Francesc de Paula Burguera i Agustí Cerdà. Però, en un sol dia, amb un sol discurs, n'hi ha hagut prou per a veure de quina manera la presència de Joan Baldoví a les corts espanyoles pot sacsejar el panorama local. Rajoy i Canal9 hi van reaccionar i de quina manera.

Baldoví va fer un discurs correcte, digne. Però Canal 9, fet un sac de nervis, el va convertir en un 'atac a la Comunitat Valenciana', defensada, ni més ni menys, per Mariano Rajoy en persona. Perquè a Madrid el cap del PP va ser gairebé més discret a l'hora de respondre a Amaiur que no pas a Compromís --fins i tot va tenir la barra de donar unes presumptes lliçons de valencianitat al nou diputat suecà.

El rerefons? La corrupció, evidentment. Però el model de país, un model contrari a la dòcil regió sempre disposada a ofrenar noves glòries a què tant s'han acostumat Rajoy i el Partit Popular. Contrari i contradictori. A Rajoy, sembla que no li va agradar gens que Baldoví li refregàs a la cara la vergonyosa realitat valenciana. Però sé segur que allò que sobretot no li va agradar gens fou de comprovar que hi ha una altra València, un país.

Vicent Partal (director@vilaweb.cat).-

TONI PITARCH ha dit...

La llista completa dels nous ministres de Rajoy.-
Presidència, vice-presidenta primera i portaveu del govern: Soraya Saénz de Santamaría
Interior: Jorge Fernández Díaz
Justícia: Alberto Ruiz-Gallardón
Economia: Luis de Guindos
Afers estrangers: José Manuel García Margallo
Foment: Ana Pastor
Agricultura i Medi Ambient: Miguel Ángel Arias Cañete
Hisenda: Cristóbal Montoro
Defensa: Pedro Morenés
Salut: Ana Mato
Indústria: José Manuel Soria
Treball: Fátima Báñez
Educació, Cultura i Esports: José Ignacio Wert

Vilaweb.-

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes