dimarts, 21 de febrer del 2012

LA PRIMAVERA VALENCIANA DE GONZÁLEZ PONS


Des de fa unes setmanes, continua la Primavera Valenciana:

1) L'inductor (González Pons):


2) Els protagonistes (els estudiants que reben i els polis que reparteixen estopa):

3) Els censors (Canal 9 continua mirant cap a un altre costat, no cap al de la gent del poble):

4) La repressora (la Delegada del Govern, Paula Sánchez de León):

5 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

Unos 400 estudiantes se "refugian" en la Facultad de Historia

Unos 400 estudiantes se han "refugiado" en la tarde de este lunes en la facultad de Geografía e Historia de Valencia, con el permiso de la decana, Elena Grau, tras los incidentes que se han registrado en la protesta estudiantil llevada a cabo por el centro de la ciudad y que ha terminado con 14 personas detenidas.

Los estudiantes se han reunido en la Facultad, en la avenida Blasco Ibáñez de Valencia, para analizar en asamblea los incidentes registrados en esta jornada, mientras que en los alrededores del edificio hay una importante presencia policial, con tres furgones.

La decana ha explicado que les ha dado permiso para estar en la Facultad e incluso pasar la noche ahí si es preciso. Los estudiantes han comenzado a hacer una asamblea con el objetivo de suscribir un manifiesto en el que se diera a conocer lo sucedido en los últimos días, aunque posteriormente, una gran parte de ellos han decidido salir para unirse a otros compañeros que tenían "problemas".

En la puerta de la Facultad se han colgado carteles con los lemas: 'La raó de la fora contra la fora de la raó' (La razón de la fuerza contra la fuerza de la razón) y 'Si la repressió no s'atura, nosaltres tampoc' (Si la represión no se frena, nosotros tampoco).

EUROPA PRESS 20/02/2012

TONI PITARCH ha dit...

MANIFEST DEL COMITÉ D'EMPRESA DE RTVV

El Comité d’Empresa de RTVV acusa la direcció d’augmentar la crispació amb la manipulació informativa de les protestes d’estudiants de València.
Els Informatius de Canal 9 i Ràdio 9 oculten sistemàticament la raó última de les protestes d’estudiants, la majoria menors d’edat, que són criminalitzats

El Comité d’Empresa de RTVV denuncia que els informatius de Canal 9 i Ràdio 9 estan oferint una informació tergiversada de les protestes estudiantils que des de la setmana passada es viuen al centre de València. A més, no estan donant la rellevància informativa a uns fets que han paralitzat gran part de la ciutat i han tingut un ressò preferent, inclús, en mitjans internacionals.

Des d’ahir de vesprada, quan les càrregues policials van provocar més detencions i ferits, totes les edicions informatives de la televisió i la ràdio públiques segueixen el mateix fil argumental i visual:


- s’oculten intencionadamemt totes les imatges dels colps i la brutalitat policial contra els estudiants de l’IES Lluís Vives.

- es presenta a la policia com a víctimes (fins a assegurar que la majoria de ferits són els agents) i els estudiants menors d’edat com a culpables.

- Per contra, no s’informa que entre els ferits hi ha periodistes de diversos mitjans.

- es descontextualitzen les causes dels fets reduint-los a només “disturbis” i “incidents”

- s’amaga el per què de les protestes: les retallades en l’ensenyament aprovades pel Consell i la falta de calefacció.

- Canal 9 no ha emés les declaracions del cap de la policia que tatxa els estudiants d’”enemics”

- s’intenta deslegitimar les protestes dels estudiants assegurant que “no estan autoritzades”, quan en la realitat l’única cosa que no estan és comunicades.

Per tot això, demanem la dimissió del director general de RTVV, José López Jaraba, els directors de Canal 9, Luis Redondo, i Ràdio 9, Nuria Romeral, i dels respectius Caps d’Informatius, Salud Pedrós i Juan José Braulio.

Considerem que la cobertura informativa que estan imposant tots ells aprofundeix en el divorci dels nostres mitjans amb una bona part de la societat valenciana i ens deslegitima en el nostre paper de servei públic. La irresponsabilitat de la direcció també pot arribar a posar en perill la integritat dels treballadors que són enviats a cobrir estes informacions.

El Comité d’Empresa de RTVV també se solidaritza amb les legitimes reivindicacions dels estudiants, pares, i professors i els trasllada la seua solidaritat.

Per últim, el Comité d’Empresa recorda que els treballadors de RTVV, amenaçats per un ERO, participaran en la manifestació de dissabte que vé en contra de les retallades i en defensa del sector públic. En esta manifestació, els treballadors de Canal 9 i Ràdio 9 tractaran de donar veu a tots els sectors de la societat valenciana que la direcció està silenciant.

TONI PITARCH ha dit...

EL RÈGIM TRONTOLLA (1)

Hi ha pocs llocs d'Europa on la democràcia siga tan poc reconeixible com al País Valencià. Som un país democràtic en la forma i sobre el paper, però un règim en la realitat. Un règim creat i bastit al voltant d'un partit, el Popular, d'unes pràctiques tan políticament incorrectes, des de la corrupció a la censura, com d'eficàcia demostrada. Fa mesos, tanmateix, que el règim trontolla clarament i insinua una caiguda estrepitosa, més pròpia d'un país no democràtic que del que realment és. El que han fet ara aquests xiquets valents del Lluís Vives, l'ha posat aparentment contra les cordes, però la realitat, la pura realitat, és que el PP valencià fa mesos que va cap al racó, malgrat les aparences electorals.
El Partit Popular ha construït una maquinària política al País Valencià extraordinària, però l'ha posat al servei d'uns interessos que només podien portar a la destrucció. L'avarícia, la cobdícia, la indecència i el pillatge tenen un límit: no es pot seguir quan ja no queda res. I el límit té una conseqüència: quan no queda res, ja no et queden a tu tampoc arguments per a continuar sostenint un règim que es basa en la complicitat entre els lladres.
Al Partit Popular, li ha passat el que sol passar a les dictadures quan cauen. Que en cosa de poc temps el sistema embogeix, generalment és el mateix dictador que para boig, el món deixa de donar voltes, les trampes que usava per a anestesiar el país deixen de tenir efecte, el descontrol s'apodera de l'abans eficaç exèrcit de jerarques i la gent desperta de sobte i ocupa el carrer.
Recorden el discurs boig, digne d'un dement, de Paco Camps el dia de la dimissió? Repassen-lo i repassen després la seqüència d'incidents que s'han anat succeint, la pèrdua evident del control social que ha augmentat dia a dia, l'evidència descarnada de la corrupció i el nepotisme impossible ara ja de tapar i el fracàs constatable en la butxaca de la gent d'una economia que se'n va per l'aigüera i que obliga a admetre que això de ser 'la millor terreta del món' era simplement una mentida.

TONI PITARCH ha dit...

EL RÈGIM TRONTOLLA (2)

I repassen després les escenes ara per ara finals, aquesta seqüència trepidant de les últimes hores: un president del parlament que, de tan ridícul que és, no sap ni parlar, mig hemicicle que se'n va i abandona el que hauria de ser la casa de tots, un policia esbojarrat que qualifica de 'enemic' el poble que ha de servir, una violència tan indiscriminada que aliena del poder qui la veu i una censura que comença a esquerdar-se (el vídeo dels treballadors de Canal 9 arengant la redacció amb un megàfon simplement no té preu).
Això és el que tenim davant els ulls, doncs. Tenim un règim en descomposició que en cosa de setmanes ha perdut la tensió que el feia fort i on cadascú ara intenta salvar-se a si mateix i on ja no mana ningú, barallats tots amb tots. Un règim que si algú ho sap fer bé podria caure en qualsevol moment sota la pressió del carrer.
Sobretot perquè és un règim, com passa sempre, que ja no respon a la realitat sociològica del país, la decadència del qual els seus propis fidels veuen ara amb una barreja de sorpresa i por. La vergonya retransmesa del judici a Camps ha fet molt de mal entre els votants populars. Ell s'ha escapat de la justícia perquè aquestes coses poden passar (de nou, un símptoma més del règim). Però les llargues sessions escoltant converses humiliants i l'evidència que aquell home no era qui els votants del PP pensaven que era els ha fet molt més mal del que podem imaginar.
El PP valencià és avui un partit desconcertat. Que els seus amos de Madrid no entenen ni controlen, disgustats i clarament preocupats. Que repeteix consignes buides sense adonar-se'n que ja no són ben rebudes entre la gent. I a qui una porció significativa del país ha començat a girar ràpidament l'esquena. Que ningú no oblide que al País Valencià el PP ja fa tres eleccions seguides que perd vot. Aparentment obté un millor resultat perquè guanya percentatge i guanya escons, però la realitat és que si passa això és només perquè el PP perd vot i el PSOE en perd més. A la ciutat de València, en concret, una de cada deu persones que va votar PP el 2008 no el va votar el 2011, i això va passar marcant una tendència contrària a la marxa triomfal que van ser per al partit blau les eleccions de més èxit de la seua història.
Ací és on som i si ho sabem fer ara és l'hora ideal de posar fi a la vergonya i obrir les finestres de bat a bat. Perquè esclate la llum allà on els lladres, bords i botiflers ens volien a les fosques. Perquè el País Valencià torne a ser un poble normal d'Europa, un més.

Vicent Partal, director@vilaweb.cat

TONI PITARCH ha dit...

L'IES Lluís Vives denuncia greus amenaces d'España 2000

Fonts del professorat de l'IES Lluís Vives de València ha informat a VilaWeb que les últimes hores han rebut amenaces serioses del grupuscle d'ultradreta España 2000. Diverses trucades de membres del grup anuncien que la feina inacabada a les comissaries de la policia espanyola l'acabaran ells al carrer. Segons ha explicat el portaveu de l'institut a les mobilitzacions, Josep-Manel Vert, membres d'España 2000 han realitzat dues trucades telefòniques al centre amenaçant pares, alumnes i professors amb apallissar-los (àudio). 'Han dit que vindrien grups, que acabarien amb la feina que no havia acabat la policia nacional i que apallissarien a qualsevol, que vindrien amb molts cotxes', ha denunciat Vert, que també és membre de l'associació de pares de l'institut.

Els membres d'España 2000 han parlat 'amb prepotència i descaradament', ha afirmat Vert, que ha avançat que l'institut ha decidit denunciar les amenaces a la policia i fer-ho públic als mitjans de comunicació.

Crida a la precaució

Els responsables de l'institut han fet córrer la veu i han avisat als alumnes 'que vagen amb molt de compte, que siguen molt curosos a l'hora de manifestar-se, que vagen junts i que quan hagen de refugiar-se ho facen a dins de les cases o en l'institut'. Fins ara no es té constància de cap tipus d'agressió per part de grups d'extrema dreta. 'De moment no ha passat res però procurarem anar amb molt de compte', ha indicat.

Impunitat de l'extrema dreta al País Valencià

Vert ha assegurat que les amenaces i les agressions per part de grupuscles d'extrema dreta 'són habituals' al País Valencià i ha denunciat que 'ací n'hi ha massa impunitat en l'àmbit ultradretà, hi ha impunitat total'. Per això, ha dit, 'pensem que són molt capaços de dur a la pràctica les agressions perquè estan molt crescuts, són gent molt xulesca'.

Vert ha condemnat les càrregues policials contra estudiants i ha qualificat de 'bèstia' l'actuació policial i de 'brètols sense escrúpols' els responsables de les càrregues. En aquest sentit, el portaveu, que és pare de dues alumnes del Lluís Vives, ha revelat que 'a la porta de l'hospital hi havia un policia demanant el certificat mèdic i trencant-lo'.

Després de les càrregues policíaques de dilluns, diversos testimonis van denunciar la presència de membres del grup ultradretà provocant els estudiants des de darrera de les files de la policia.

De fet, Antonio Moreno Piquer, cap de la policia espanyola al País Valencià, féu dilluns unes declaracions que causaren sorpresa i indignació, car tractà els estudiants que es manifestaven d'enemics. Segons el setmanari Directa, Moreno Piquer mai no ha amagat l'afinitat amb José Luis Roberto, cap d'España 2000, un dels responsables de l'associació de proxenetes més gran de l'estat espanyol i president de l'empresa Levantina de Seguridad.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes