dimecres, 1 de febrer del 2012

L'ENÈSIM CANVI EN EDUCACIÓ, I EN VAN...


Moyano, Villar Palasí, LOGSE, LODE, LOE... i, a cada canvi de govern, canvi segur de Llei Educativa! Vaja tela -va dir un sastre.

L'assignatura d'Educació per a la Ciutadania passarà a la història. El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha anunciat al Congrés que suprimirà l'assignatura que va impulsar l'executiu de Zapatero i la rellevarà per una altra batejada com a Educació Cívica i Constitucional. Un altre dels canvis que Wert ha explicat en comissió al Congrés és que tant el Batxillerat com la Formació Professional duraran 3 anys. El ministre també ha defensat el dret dels pares a escollir la llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills a qualsevol autonomia.

L'únic canvi, però, que realment demana l'Ensenyament, després de 30 anys de dogmatisme partidista d'uns i d'altres, és un Pacte d'Estat per l'Educació que prohibisca canviar la Llei Educativa a cada canvi de Govern i consolide un Cos únic en l'Ensenyament Públic...Un finançament equitatiu al dels altres estats de la Unió Europea, un Cos d'Inspectors Tècnics i NO de Comissaris Pollítics i situar l'Escola Pública com la primera prioritat per incentivar l'accés a beques, subvencions per a estudis, formació i accés al mercat laboral. La proposta del PP se limita a canviar per canviar... ara, en compte d'Educació per a la Ciutadania, hi haurà Educació per l'Oligarquia: a pagar pares!


D'entre totes les mesues explicades ahir pel flamant ministre d'Educació, destaquem aquestes:

1) "3 cursos de ESO i 3 de Bachillerato"... (com que la majoria de ciutadans han de ser universitaris...).
2) "Estricta vigilancia para la elección de las lenguas" (per si de cas aprenen les que no toca!).
3) "Bilingüismo, castellano-inglés, y otras lenguas extranjeras"... (ni una paraula per a les llengües cooficials dels territoris plurilingües. NO ha usat en cap moment l'expressió "Plurilingüismo).
4) "Excelencia en los resultados académicos... (repetidament al discurs. Ni una paraula per a l'alumnat amb NNEE, és a dir, necessitats educatives especials).
5) "Sustituir la asignatura Educación para la ciudadania por polémicas ideológicas"... (la proposta nova no té ideologia?, qui va crear la falsa polèmica ideològica, sinó el propi PP?).
6) "La ratio más alta professor-alumno d'Europa". (Per què juga amb l'alumnat amb dificultats que és atés per professorat de PT, és a dir, Psicopedagogia Terapèutica?, a partir d'ara, els pares que ja han estat marginats per la Llei de Dependència s'hauran de pagar una escola privada si tenen fills disminuïts físics o psícquics?).
7) Ha alternat l'expressió "comparado con Europa.../ comparado con los EEUU..." (segons convenia la
variable a comparar).
8) "Orientar desde el primer curso de Secundària hacia el campo laboral a los 15 años"... (sense parlar de formació integral: hem de preparat "proletariat pur i dur, sense cap especialització laboral ni formació bàsica?).
9) No ha tractat, ni ha parlat de "Cultura"... a saber què és, ara mateix, La Cultura amb majúscules sotmesa a la tisora....
10) Tots aquest manaments es resumeixen en un: Vergonya, companys docents, vergonya.... Vergonya, pares i mares, vergonya... Qui ho pagarà? Com sempre, la nova generació d'alumnes que, ara mateix, està en ple procés de formació.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes