divendres, 8 de juny del 2012

DE LA INUTILITAT DELS APRENENTATGES

Diuen les males llengües que els nostres polítics volen convertir les escoles, els instituts i les universitats en guarderies. I fan bé, si és aquesta la intenció, ara que ja no existeix la mili per als xics, ni els serveis socials per a les xiques, la qüestió és tenir-los controlats mentre els pares, en l'atur, es dediquen a fer-ne més per veure si així remunta el consum.

Un xiquet condemnat a l'atur de per vida, per a què necessita saber sumar si mai veurà un euro? I llegir, si els smartphones, les tablets, l'ipod, l'ipad i tota classe d'artilugis digitals només requereixen prémer botonets de colors i símbols? I aprendre a escriure? Vaja forma de perdre el temps, quan ara qualsevol pot enviar un missatge a un programa de televisió o reality show, fer un comentari a un blog, al facebook, al twitter o a les xarxes socials en general, sense reparar en l'ortografia, la sintaxi, els accents, ni molt menys en els pronoms febles...

Si al final els hispànics, i els mediterranis en general, ens tenim que dedicar, únicament, a servir cafés als senyors del bancs i de les finances que, des de qualsevol paradís fiscal, han de venir a prendre el nostre Sol d'estiu que els oferirem gratis, per a què tanta preocupació amb les retallades en educació? Quan més burros, més feliços i el que ha hecho el mundo que lo cuide que deien els vells.

I aprendre un ofici, per a què? Si no hi ha feina de cap tipus, ni en l'agricultura, ni en la indústria, ni en els serveis... Les fruites i les verdures venen del Marroc, la carn de Sudamèrica, el peix d'Austràlia, els productes industrials de la Xina, l'energia de l'Orient Mitjà, la cultura dels Estats Units, les ordres econòmiques d'Alemanya... Només se pot treballar a una gran superfície comercial de caixer/a (la suma del compte la treu una màquina que va escannejant els codis de barres) o de cambrer/a (la majoria de bars són self service).

I de professors, en sobren més de la meitat: amb quatre alumnes per taula en podem encabir 100 per aula que, des de l'1 de setembre fins els 31 de juliol, a vuit hores diàries, en tenen de sobra per aprendre els dos únics oficis útils que queden (caixer/a i cambrer/a) i, a més, molt ben pagats amb el salari mínim, cosa que vindria a suposar una retallada en el consum i, per tant, en la contaminació mediambiental.


A este pas, quan els humans hagem desaparegut quasi per complet del planeta, els senyors dels mercats hauran de seleccionar alguna parella, com Noé, per tal d'omplir els bancs de semen i donar feina a les mares de lloguer que donaran a llum els esclaus del futur: visca la globalització econòmica capitalista i salvatge!!!

Visca la incultura!!!

3 comentaris:

Amiguet ha dit...

Ens volen aixi, aborregats, per a poder dominar les voluntats i tindre el control de tot.
Per a quan un altre maig del 68?

Carles Valls ha dit...

Felicitar-te pel teu blog. Sóc Carles Valls de Printcolor www.printcolorweb.com impremta especialista en llibres. Hem llançat una Promoció als bloggers i els hi regalem un llibre de tapa dura. Podria ser un llibre sobre el teu blog o d’un altre contingut. També pots oferir aquesta promoció a tots aquells que són lectors del teu blog.

Et passo un enllaç amb la informació de la promoció bloguera:
http://www.printcolorweb.com/spa/item/libroblogueros.html

TONI PITARCH ha dit...

Doncs, Carles Valls, t'envie un correu privat per propossar-te un pressupost de publicació personal. I a l'Amiguet dir-te que has captat la ironia.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes