diumenge, 5 de maig del 2013

SEMPRE ENS QUEDARÀ EL PLAY-OFF: Vila-real 2 - Elx 3

El Vila-real ha eixit avui amb l'aliniació "de gala" (a falta de Farinós i Hernán Pérez) davant un Elx que arribava al partit sense les millors sensacions i, tal vegada per això, es va dedicar a especular durant un primer temps que va ser totalment groc. El Vila-real va començar molt segur, amb un futbol agressiu i molta arribada a l'àrea rival. Amb una bona pressió i l'aparició dels jugadors de toc, l'equip de Marcelino García Toral va controlar de principi a final el primer període, gràcies a la moral que li va donar avançar-se aviat en el marcador. Una clara falta d'Albacar sobre Aquino va permetre que Perbet posés per davant al Vila-real en marcar de penal. Fins al descans del partit es van prodigar les ocasions de gol per als locals, però la més clara va ser un gran xut de Gerard Moreno que no va entrar per poc i hagués pogut canviar, o no, les espectatives al descans.

La situació va canviar després del descans, ja que l'Elx va igualar en la seva primera aproximació amb el gol de Carlos Gil i es va posar immediatament per davant amb el gol de Generelo. En el primer, en un contraatac que va agafar la defensa desprevinguda, amb Musscachio fent de davanter centre i Mario Gaspar descol·locat per la dreta, mentre que el segon gol va vindre d'una entrada per la banda esquerra quasi a continuació.

Amb poc, l'Elx va aconseguir posar-se per davant en el marcador i traslladar tota la pressió a l'equip de Marcelino. Els locals van notar el cop i l'Elx va començar a eixir amb molts efectius a la contra i, sobretot, a controlar el partit. No obstant això, a deu minuts del final, Uche va aconseguir l'empat, però, dos minuts després, Àngel aconseguia el 2-3 definitiu en una acció a pilota aturada que fou el colp d'autoritat definitiu d'un líder amb molta més pegada que l'aspirant Vila-real.

I ja al darrer minut, si érem pocs, va arribar l'autoexpulsió de Bruno, després de rebre una merescuda segona targeta groga per entrar tard a un contrari que, finalment, acabaria sent roja davant les inexplicables protestes d'un reincident "gran capità" que ahir va tornar a perdre els galons: per quants partits ens deixa?

Amb 62 punts, el Vila-real és quart classificat però empatat amb l'Almeria, a 12 punts de l'Elx, 5 del Girona, 3 de l'Alcorcón i amb un punt més que el Las Palmas que és sisé i, per tant, el darrer candidat al play-off. No  n'hi  ha més, és l'hora de ser realistes, no de criticar la mala planificació de la temporada que temps tindrem... Ara toca ajustar la planificació a l'objectiu que ens queda, és a dir, a consolidar la classificació per accedir al play-off perquè només així  #Tornarem. Queda Lliga, Endavant!, queda esperança...