dilluns, 17 de febrer del 2014

VILA-REAL, 0 - CELTA, 2: EL FUM VEN MÉS QUE EL FUTBOL.


El de dissabte va ser el clàssic partit de Primera entre dos grans equips amb plantejaments diferents: un, el de casa, el Vila-real que volia guanyar i agradar-se davant de la seua afició i un altre, el visitant, el Celta que venia al Madrigal a tancar-se, a fer el seu partit, buscant alguna jugada al contraatac si arribava i, en definitiva, jugar a no perdre.

L'àrbitre també va ser el clàssic de sempre, seguint el joc des de lluny, assenyalant les faltes imprescindibles, deixant jugar massa, sobre tot als que practiquen antifutbol que són els que volen defensar-se i deixant que Gio dos Santos entrara sempre dins de l'àrea suportant dos braços de qualsevol defensa que començava a agafar-lo cada vegada que s'aproximava a la porteria contrària. El mateix li passava a Perbet i, com és el més gran de la classe, està permés que l'agafen perquè això, en el futbol espanyol, no és falta depenent de quin equip ho fa.

Al capdavall, sempre sol passar que a l'acabar-se el partit, l'equip que fa més faltes i el que intenta jugar a futbol i guanyar acaben tenint un nombre total de grogues similar i això passa cada diumenge, almenys al Madrigal. En resum, molt bona primera part i, en general, un gran partit del Vila-real que, si bé va perdonar massa ocasions clares i Yoel, el porter del Celta, va acabar convertitnt-se en la figura del partit, darrerament no té ni sort, ni punteria davant la porteria contrària, perquè dissabte, fins i tot, van xutar des de fora de l'àrea... però una vegada per la permissivitat de l'àrbitre i una altra perquè ahir tampoc era el dia, al final va resultar ser el partit de la jornada perquè la premsa només sap vendre fum.

Espanya és una gran claveguera en tots els sentits: bipartidista fins la mèdula, tant a nivell futbolístic, com polític, com de tot, i si vols saber notícies que no tinguen res a veure amb Madrid, ho tens clar si no ets de Barcelona (als que trauen per justificar no se què i justificar-se), a més tots els equips de futbol són comparses d'una Lliga que, si pogueren, la farien a doble partit entre Madrid i Barcelona, perquè la resta no existim. I cada dia igual, a totes les cadenes locals de Madrid (TVE, A3, Cuatro, Telecinco, LaSexta... TOTES!) que si a Cristiano li pica l'orella, que si Messi ja ha fet la declaració d'Hisenda i per acabar alguna cosa de l'At.Madrid que enguany està que se n'ix i un passeig per Vallecas i Getafe que cau a la vora...

I dissabte arriba un tarat, un malvat, que llança un pot de gas lacrimògen dels que usa l'exèrcit, segons la premsa, quan quedaven un parell de minuts reglamentaris més el descompte i el Vila-real encara podia, com a mínim, empatar per evitar un resultat a totes llums injust (0-1). Fins i tot el propi Luis Enrique, un senyor!, ho reconeixia al final del partit (0-2).

Un partit que molts no el vam acabar de vore, perquè incomprensiblement (en aquell moment no compreníem res, sobre tot els que no patíem els efectes del fum!) ens van fer desallotjar i, damunt, demanant-nos que ho férem ordenadament... després, en arribar a casa, ja sabíem que això era la notícia de la jornada i, com no hi ha mal que per bé no vinga, ara seríem notícia a totes les teles locals madrilenyes que tan vergonyosa programació ens ofereixen dia sí i l'altre també...

No hi haurà pau per al que va tirar el pot fins que l'atrapen: l'afició de Vila-real sempre ha estat la millor de la Lliga, la més pacífica, la més familiar, la que més anima però sabent respectar... Perquè si aquestes coses no se tallen de socarrel, entre els horaris que mai se fan pensant en els aficionats, el maltractament informatiu que patim cada dia i que tots els dies hi ha futbol a tothora, acabaran matant una afició que és sentiment per la majoria, però negoci per a uns pocs... com quasi tot en la vida!



FITXA DEL PARTIT 

Vila-real CF: Juan Carlos; Mario, Musacchio, Dorado (Gabriel, m.76), Jokic; Trigueros (Nahuel, m.73), Bruno, Pina, Moi Gómez; Giovani dos Santos (J. Pereira, m.76) i Perbet. 

Celta de Vigo: Yoel, Mallo, Cabral (Íñigo López, m.46), Aurtenetxe, Jonny, Fontàs, August (Álex López, m.69), Rafinha, Krohn-Dehli (Nolito, m.56), Orellana; Santi Mina. 

Gols: 0-1. Min 83: Orellana, 0-2, m.90: Nolito. 

Àrbitre: Fernández Borbalán (C.Andalús). Groga als locals Jokic (m. 9) i Musacchio (m. 65), així com als visitants Cabral (m. 29), Aurtenetxe (m. 39), August (m. 57) i Nolito (m.90). Va perdonar moltes faltes i moltes grogues als visitants i va deixar de xiular dos clars penal contra el Celta, un comés sobre Gio dos Santos i un altre sobre Perbet. A més, els dos davanters del Vila-real no van poder-se treure els braços dels defenses visitants perquè els agafaven cada vegada que entraven a l'àrea i així no es pot jugar al futbol si els àrbitres o el reglament es decanta quasi sempre per l'antifutbol. 

Incidències: Partit corresponent a la vint quarta jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi El Madrigal davant la presència de 14.195 espectadors. El partit va estar suspès durant vint minuts pel llançament d'un pot de fum des de la grada.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes