dimarts, 18 de març del 2014

VILA-REAL, 1 - ATHLÈTIC, 1

Partit molt tàctic i intens el viscut anit al Madrigal, amb molt poques errades per part dels dos equips, és a dir, un partit dels que agrada als tècnics però també dels que acaba deceben a les dues aficions que aspiraven a la victòria i, per tant, als tres punts.

Els defenses van imposar-se quasi sempre als creadors i als davanters i les úniques errades van ser, per tant, l'antecedent dels gols i del penal. En la primera part, l'única errada greu i evitable va arribar amb la mà incomprensible de Gabriel, dins de l'àrea pròpia quan saltava a despejar de cap, i el penal que llança Adúritz i atura Asenjo en una sensacional estirada (primera groga a Gabriel.

Només començar la segona part, Oliver Torres se'n va anar per velocitat i va centrar des de la banda dreta al segon pal per a Pina que va marcar l´1-0. I al quart d'hora d'aquesta segona part, quan el Vila-real acabava de perdonar el 2-0 en una contra, va arribar l'errada arbitral al trencar el partit amb la injusta expulsió de Gabriel per una entrada en falta però sense la violència o intencionalitat mereixedora de catrolina, en un partit intens però jugat noblement per part dels dos equips.

El Vila-real se va quedar amb 10 i, a partir d'ací, la inferioritat numèrica juntament al cansament va portar al domini total i asfixiant per part dels bascos i, finalment, a l'empat, 1-1, quan Pantic va deixar rematar de cap, i a plaer, a Adúritz que la va col·locar ajustada al pal dret d'Asenjo.

En definitiva, gran partit, molt bona entrada al Madrigal malgrat l'hora de bruixes ja habitual tants dilluns i dos punts més que volen de Vila-real. Europa va posant-se més cara a cada jornada, el Vila-real continua sisé però només un punt per dalt del Sevilla. Esperem que diumenge que ve el València pague la ressaca fallera i el Vila-real torne a reafirmar-se en les seues aspiracions i objectius europeus. Endavant!

FITXA TÈCNICA:

Vila-real.- Asenjo; Mario, Musacchio, Gabriel, Jokic; Óliver Torres (Jaume Costa, m. 74), Bruno, Pina, Cani (Aquino, m. 60); Giovani i Uche (Pantic, m. 66).

Athletic Club.- Iraizoz; De Marcos (Iraola, m. 75), Gurpegi, Laporte, Balenziaga, Iturraspe, Mikel Rico (Toquero, m. 71); Susaeta, Ander Herrera (Beñat, m. 80), Muniain, i Aduriz.

Gols: 1-0. Min 47: Pina. 1-1. Min 83: Aduriz.

Àrbitre: González González (Comitè Castellà-Lleonès). Groga al local Jokic (m. 30), així com als visitants Aduriz (m. 32) i Gurpegi (m. 36). Va expulsar per doble amonestació el local Gabriel (m. 37 i 64).

Incidències: Partit corresponent a la vint vuitena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi El Madrigal davant la presència de 18.000 espectadors.