dilluns, 1 de setembre del 2014

MESTRES

 
Col.legi Públic LLEONARD MINGARRO (La Vall d'Uixó)
Curs 1979-80
La docència, com activitat del sector serveis, és difícilment quantificable o trossejable en temps i espais perquè, com l’aprenentatge, és una activitat permanent: la formació és contínua, podem aprendre durant les 24 hores del dia i, si la professió és vocacional, se pot ensenyar, explicar, avaluar en qualsevol moment del dia, perquè les noves tecnologies han trencat les barreres entre docent i discent. Els que vam poder escapar de la tristesa del taronger i hem dedicat tota la vida a la docència, després de 35 anys no sabem si les futures generacions de professionals podran dir el mateix.

Mai oblidaré l’estiu del 1979, ni les festes d’aquell setembre perquè, personalment, em va canviar la vida: després d’uns mesos treballant a la F.Flors, vaig aconseguir aprovar les oposicions amb tot el que això significava, en aquell temps de crisi, on l’oferta de titulats començava a superar la demanda dels mercats. Després, igual que al 1966 pensava que van fer l’Institut Tàrrega pensant en mi, també va arribar la UNED a Vila-real on vaig poder treure’m la Llicenciatura en Geografia i Història.

Al llarg de tant anys, no solament he impartit classes a l’alumnat d’entre 4 i 24 anys, és a dir, d’Infantil a Segon de Batxillerat, sinó que he pogut fer molts amics entre ex-alumnes, pares, mares i professorat de Vila-real, La Vall d’Uixó, Onda, Betxí, Borriana, Nules, Castelló o Canals.

De tenir 60 anys, ara ja em podria jubilar, però primer hauré de complir-los amb la por al cos perquè no vinguen més retalls: menys sou, més hores lectives (castigats a començar el dia 3 de setembre), més alumnes per aula, etc. Però que no els enganyen: no està en crisi l’ensenyament o l’alumnat, ni els mestres, sinó la Política Educativa.
...........................................................................................................

P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, setembre de 2014 nº 209, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes