dissabte, 1 de juny del 2019

ON ÉS EL COL·LEGI MUNICIPAL D'INFANTIL?



Poden imaginar-se els estimats lectors de Poble que aquesta revista que tenen a les mans no s’escriu d’un dia per a un altre i encara menys els articles d’opinió, sobre tot els d’aquells que volem ser constructius i respectuosos, a l’hora que crítics, posant el dit a la nafra, però sempre fugint del partidisme, la demagògia o el populisme més propis de les campanyes electorals generalistes que tan avorreixen a l’electorat en general. Per tant, podrien considerar aquest article/pregunta com una carta oberta al nou alcalde de Vila-real, abans de saber si és repetidor, si el seu partit ha guanyat per majoria absoluta, si anava a la llista més votada o si, finalment, ha estat elegit per un pacte postelectoral dels regidors i partits electes. 

En primer lloc, vull advertir-lo que fins ara totes les anteriors Corporacions Municipals ens han venut que Vila-real compta amb un Col·legi Municipal d’Educació Infantil... i això no és veritat, senyor alcalde! 

Vila-real, el nostre poble, no compta amb cap ni  un col·legi municipal infantil de 0 a 3 anys, com sí que hi ha a Betxí (Pequelar), Les Alqueries (Virgen del Niño Perdido), Almassora (San José), Borriana (Infant Felip), etc. gestionats amb eficàcia pels respectius ajuntaments veïns. 

L’únic que n’hi ha, ara mateix, a banda d’excel·lents centres d’infantil concertats, és a dir, que reben ajut econòmic públic de la Conselleria d’Educació, és un singular edifici municipal construït amb fons de la Unió Europea (FEDER) i una cooperativa privada de mestres que, sota el nom de El Solet, porta lluitant contra la precarietat econòmica des de fa massa dècades ja que les subvencions de Conselleria van directament als fons municipals i cada vegada tarden més mesos en arribar a les butxaques de les sofridores professionals (mestres, tècniques, etc.), ja que cap corporació municipal (siga del signe polític que siga) ha tingut mai la valentia de reconvertir la cooperativa de mestres en l’Escola Municipal Infantil que Vila-real (ciutat educadora?) se mereix per pes demogràfic i prestigi cultural. 

Si les Escoles Municipals d’Infantil funcionen bé als pobles veïns, per què no poden funcionar bé a Vila-real? 

És un de tants problemes, no sé si el més urgent de cara al curs que ve, que haurà de solucionar la nova corporació municipal. Esperem que així siga!


..............................................................................................................................

P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, Juny de 2019 nª 262 a la columna pròpia d'Opinió "Roure i Llorer" sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes