diumenge, 2 de maig del 2021

VILLARREALCF: A PER LA FINAL!

 

Ha tornat la il·lusió de tot un poble. El Vila-real d’Unai Emery s’ha classificat, brillantment, és a dir, sense perdre partit, per a la semifinal de l’Europa League que disputarà aquest dijous 29 d’abril (a casa) i el proper 6 de maig (a Londres) contra l’Arsenal de Mikel Arteta, mentre l’altra plaça per a la final se la disputen el Manchester United i la Roma. 

Els grocs mai han guanyat un títol, com tots sabeu, però quants equips de la Lliga poden dir que ja han jugat 6 semifinals? Pocs, molt pocs! 

A banda de la semifinal en Copa del Rei contra el Barça (amb Marcelino, al 2015), els grocs han jugat 5 semifinals europees: una de la UEFA (nomenclatura anterior de l’Europa League) contra el València (amb Paquito, 2004), una de Champions League contra l’Arsenal (amb Manuel Pellegrini, 2006) i tres de l’Europa League contra el Porto (amb Juan Carlos Garrido al  2011), el Liverpool (amb Marcelino al 2016) i contra l’Arsenal enguany. 

Potser, alguns direu que no és tracta de res extraordinari, ja que no és la primera vegada que arribem fins ací, però, pensant-ho bé, aquesta temporada pot ser excepcional si arribem, per primera vegada, a una final i damunt se remata la jugada amb una cinquena plaça a la Lliga, sense oblidar que vam tenir la semifinal de la Copa del Rei contra el Llevant a tocar, perquè tampoc ens sol acompanyar la sort... I si ara falla el penal l’Arsenal i arribem a la final, somniar és debades! 

Que no serà fàcil, tots ho sabem, que s’haurà de competir fins al límit de les forces, també, però aquest equip ja sap que no n’hi ha enemic gran ni menut, tots ens poden guanyar, però també tenim jugadors de qualitat per vèncer els contraris i un entrenador amb molta experiència i, quan se posen els sis sentits durant els 95, 100 o 120 minuts que pot durar un partit si n’hi ha pròrroga, els resultats arriben. 

També se diu que la història del futbol li’n deu una al Vila-real, però siga com siga som a les portes d’entrar per primera vegada en una final i fer història amb majúscules. Endavant, a triomfar, a guanyar Vila-real!

........................................................................  

P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, Maig de 2021 nº283 a la columna pròpia d'opinió "Roure i llorer" sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes