dimecres, 1 de maig del 2024

VILLARREAL C.F.: TORNAREM A EUROPA?

 

Després d’una pretemporada estranya i una primera volta molt irregular amb tres entrenadors diferents, l’equip de Marcelino ha anat creixent des de gener, amb una ratxa de victòries en Lliga que se va trencar a casa contra l’Atleti. 

I malgrat l’anada de l’eliminatòria d’Europa League, contra el Marsella, cada vegada hem vist un Vila-real CF més competitiu. La recuperació d’alguns lesionats importants, així com l’arribada de múscul i velocitat al Mercat d’Hivern han fet la resta. 

Jorgensen ha anat de menys a més, Femenia també, hem recuperat a Albiol i al millor Parejo al costat de Comesaña, Akomach és una punta de llança per la dreta, Baena el rei de les assistències i Sorloth el gran golejador, mentre Gerard, Coquelín i Capoue han rendit a gran nivell quan han estat bé. 

Dels nous, cal destacar darrere a Bailly i Mosquera i davant a Guedes, però tots esperem alguna genialitat de Traoré. 

Darrerament s’estan incorporant Terrats i Foyth, però no sabem si Denis Suárez arribarà a temps. 

Només queden 5 partits de Lliga, és a dir, 15 punts en joc i matemàticament tot és possible, però s’ha de reconéixer que si la missió no és impossible tampoc serà fàcil, perquè depenem del que facen els altres aspirants a plaça europea. 

El club ha de viatjar a Vigo (Jornada 34), Girona (36) i Pamplona (38) com a visitant i, com a local, s’enfrontarà a La Ceràmica contra Sevilla (35) i Real Madrid (37), és a dir, 9 punts fora que poden ser factibles, jugant molt bé, contra tres equips que se juguen molt poc i 6 punts a casa quan, tant Sevilla -que pot quedar en zona de ningú- com Real Madrid -que pot vindre com a campió de Lliga- igual arriben amb els deures fets.

Hem de ser optimistes però sense confiances, perquè tots els equips volen guanyar i, cada vegada, hi ha més igualtat entre els equips de Primera Divisió. 

El Villarreal CF ens ha malacostumat a jugar cada temporada a Europa, i en van més de 15 (dels 23 anys en 1a), per què no hauríem de participar la temporada que ve? 

Marcelino diu que no fa miracles però, de segur, que aquest mes de maig vorem competir als grocs al màxim nivell en un apassionant final de Lliga. 

Sempre Endavant!

/Revista Poble de maig, nº 316

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes