diumenge, 2 de setembre del 2007

COMENÇA EL CURS DE 2008


Comença el curs 2007-08.
A Vila-real, com sempre, ve a coincidir amb les festes de la Mare de Déu de Gràcia que arriben el divendres anterior al primer diumenge de Setembre... Encara que l'1 i el 2 de setembre no han estat lectius, les presses i el pensat i fet tornen a ser les estratègies recurrents.
Les que més pressa s'han donat han estat algunes facultats que han començat a examinar els seus alumnes la darrera setmana d'agost quan -com és lògic- al juliol encara hi havia proves pendents.
També s'ha donat pressa Mariano Rajoy, prometent que canviarà la llei electoral (per una més restrictiva encara: que governe el partit més votat! Prohibit fer coalicions i pactes postelectorals! És clar, com ell ja no se parla amb ningú que no siga del seu partit, és normal el que diu... Però que passaria si a un Ajuntament, per exemple, el partit més votat té 9 regidors i la resta en té 12? Doncs és clar que l'oposició guanyaria, o podria guanyar, totes les votacions) i també la nova Llei del sòl (la que venia a pal·liar els abusos urbanístics bipartidistes -PPSOE- dels darrers anys!) per a què promotors afins als poder i gentola diversa continuen proletaritzant el xicotet i mitjà propietari com està passant als darrers anys... Per arrodonir-ho, podria dir que també és partidari del sufragi censatari, és a dir, que voten només els grans propietaris o els afiliats al PP...
Però el primer de tots, el que més prompte ens ha despertat del plàcid somni d'un moderat estiu (gens calorós) ha estat el foc. Feia anys que no assistíem, a l'interior de Castelló (de Les Useres a Vistabella, passant per Llucena, Adzaneta i tot l'Alcalatén), a un incendi d'aquestes dimensions però, en general, després del que ha passat a Grècia, a Itàlia o els estius anteriors a Galícia i Portugal, haurem de tornar a reivindicar la prioritat de les polítiques de prevenció: Val més prevenir que guarir!
Per això, haurem de demanar als polítics que, en compte de dedicar-se només a fer campanya electoral des del primer dia de curs (com fa l'aspirant Rajoy, una garantia d'èxit per als conservadors segons els analistes d'extrema dreta, o un aval i/o asssegurança de la conitnuïtat de Zapatero a la Moncloa segons els analistes més centrats) que es dediquen a fer inversions en la neteja i protecció dels boscos, en la neteja de clavegueres i barrancs per evitar les futures innundacions de tots els setembres, en la construcció de col·legis, centres de salut, hospitals i centres de la tercera edat per als nostres majors (per cert, per què hi ha a Vila-real una residència de vells tancada, oficialment, per la Generalitat degut a nombroses irregularitats de tot tipus i que, internament, continua funcionant (ho veig amb els meus ulls cada vegada que vaig cap a Santa Quitèria) com si no hagués passat res?).
Per cert, la premsa d'avui ens aporta informació sobre una de les autonomies més endeutades de l'estat, la valenciana: Las entidades públicas de la Generalitat acumulan un "agujero" de 5.600 millones (El País, diumenge 2 de setembre de 2007: "El Banco de España atribuía a las empresas públicas que dependen de la Generalitat una deuda a 31 de diciembre de 2006 de casi 1.696 millones de euros. Sin embargo, el análisis de los estados financieros y los informes de auditoría de las 19 empresas públicas, 24 entidades, 31 organismos y 33 fundaciones públicas que dependen de la Generalitat pone de relieve que las 104 entidades en cuestión acumulan un agujero financiero que supera los 5.616 millones de euros. La única fórmula para aliviar las estrecheces de las entidades públicas es, a la postre, el recurso a la deuda").
Comença el curs electoral perquè el 2008 venen eleccions generals... Bones festes i de tot el que us diguen, ja ho sabeu, malpenseu i encertareu: val més prevenir!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes