dimecres, 7 de novembre del 2007

Pancarterisme Penós



Avui la premsa local parla d'una iniciativa que pensa mamprendre el PP de Vila-real consistent en copiar el Fabramodusoperandi: penjar una pancarta a la façana del lleig i desfaçat edifici de l'Ajuntament de Vila-real amb el lema "Magistrados y sexto juzgado para el partido judicial de Vila-real" (en la lengua de l'imperio, naturalment).

Els vila-realencs entenem que Ca la Vila és la casa de tots els vila-realencs (dels que voten, dels que no voten, dels conservadors, dels progressistes, dels menors d'edat...). I si resulta que la Diputació és l'Ajuntament de tots els ajuntaments de la província (que significa, etimològicament, territori conquerit), el seu edifici, malgrat tot, haurà de ser la casa del tots els ciutadans de les comarques de Castelló (dels que voten, dels que no voten, dels conservadors, dels progressistes, dels menors d'edat...), dic jo!

Aleshores, per més legal que siga, que un partit amb majoria absoluta (en aquesta ocasió el P.P., el del pancarterisme penós) penge a la façana de Ca la Vila o a l'edifici de la Diputació un cartell sense cap tipus de consens amb la resta de partits amb representació (en aquest cas PSOE i BLOC) és, a més d'electoralista, penós i lamentable.

És més, personalment em sembla, fins i tot, que penjar a les façanes dels edificis públics pancartes de qualsevol tipus, siguen o no consensuades, és una falta de respecte per a la resta de ciutadans perquè a les ciutats, com als pobles, hi ha altres llocs on expressar aquestes reivindicacions: des de publicacions i butlletins municipals partidistes pagats amb els impostos de tots els ciutadans, fins panells o fanals on penjar tota classe de publicitat.

Aquesta forma d'actuar és poc ètica i només evidencia prepotència per part de qui la practica, siga del partit que siga, encara que l'actual Partit Pancarter qualificava no fa molts anys (època Aznar) de pancarteristes tots els ciutadans que manifestàrem el nostre rebuig contra la Guerra d'Iraq (i les formes unilaterals i antidemocràtiques de prendre la decissió de l'entrada de l'Estat Espanyol en aquest conflicte on només havien estat cridats pel president dels E.U.A., George Bush) o tots aquells que expressaven, democràticament, les seues reivindicacions socials, laborals o polítiques.

Des que van perdre la presidència del govern (què va fer el PP per Vila-real i les comarques de Castelló en 8 anys?), només pensen en pancartes, banderes i Eleccions Generals.

Mentrestant, a Vila-real seguim reivindicant un Jutjat digne que no teníem quan Aznar va prendre possessió, ni quan Rajoy va perdre les Eleccions General al 2004 juntament amb Zaplana i Acebes (hi haurà que encetar dues vies d'investigació: una per a la pancarta de la Diputació de Castelló i una altra per a la que volen penjar a l'Ajuntament de Vila-real si algú, amb un mínim de trellat no ho remèdia) ni tenim al 2007, ni tindrem al 2008, ni... (podeu fer apostes, a llarg termini per suposat!).

Aigua, Pancartes i Jutjats per a tots! Quina serà la següent reivindicació, una presó? Vaja, encara haurem d'agrair el detall d'Albocàsser.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes