dilluns, 17 de desembre del 2007

PER NADAL, DE CORRAL EN CORRAL


Diu el refranyer del poble que Pel Nadal, cada ovella al seu corral cosa que, en certa manera, venim a complir quasi tots durant la nit del 24 al 25. Ara, si parlem del dinar d'arròs amb pilotes del dia 25, ja en fallen alguns i, a partir del segon dia de Nadal ja van trencant-se fileres malgrat ésser festiu o festa local en algunes ciutats com la pròpia Vila-real.

Amb el Nadal passa com amb la Pasqua. Quan érem menuts eren dies de família i amics, i poc més. Després va venir la moto i el rodar pels masets i altres partides del terme; més endavant el cotxe i les eixides pels pobles de La Plana i, finalment, hem acabat eixint de viatge a llocs cada vegada més exòtics.

De tota manera, les festes de Nadal tenen data de caducitat fixa: la nit de Reis, sobretot si cau en diumenge, com enguany (l'any que ve, vull dir), però l'inici va anticipant-se cada vegada més amb les farteres d'empresa, de premsa, d'amics, de veïns i de coneguts, etc. fins el punt que certs comerços que sempre s'havien destacat per avançar la primavera al mes de gener, ara tenen problemes a l'hora d'anunciar allò deJa és Nadal al Tall Anglés... perquè, almenys a Vila-real, les farteres comencen al novembre amb la Fira de Santa Caterina.

Les farteres i la vida social fan que ens passem el Nadal de corral en corral: que si el sopar de la Revista Poble, que si el de Ràdio Vila-real/Punto Radio, que si el del col·lectiu local del BLOC (per cert, us espere el proper dijous al restaurant R a l'hora H) o el de l'institut de Secundària, sense anar més lluny. Mentretant, a més de tirar mà de l'àlmax, haurem de fer lloc a l'agenda per assistir als actes en Homenatge a les Normes de Castelló i als seus protagonistes i, per què no?, a la manifestació en favor de TV3 del proper dissabte... Ja que, almenys pel Nadal, que deixen en pau els repetidors i que ens respecten el corral!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanta la teua nadala!!
Llàstima l'estat tan lamentable com els xiquets d'avui dia han de vore el Naixement que posen a la Plaça Major.
Sembla el Portal de Picassent (en lloc de Portal de Betlem).
Pau a la Terra!! :-)

Paco Montañés ha dit...

Bon Nadal , Toni : que la natura ens done ametlles per a fer torrons i nosaltres mantinguem les dents per a menjar-los. Senzillament.

TONI PITARCH ha dit...

Bon Nadal a tothom, especialment als bloggers (si dic bloquers de Bloc igual us compromet políticament) que tant fidelment m'heu seguit des del primer dia. A JAP dir-li que enguany el Naixement és a la Placeta de Mossén Ballester (no ha quedat malament del tot) perquè encara seguirem un temps sense Plaça Major ni de la Vila (com Jaume I mana). I Paco, ja que ara t'has fet alacantí, supose que sabràs que quasi el 100 per 100 de les ametlles dels torrons d'Alacant són de les comarques de Castelló: que els dentistes siguen benèvols quan passen el excessos nadalencs!
Bon Nadal i millor any!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes