dimarts, 15 de gener del 2008

SANT ANTONI I L'AGENDA DEL DIMONI


Vivim estressats. Si els dies foren de 30 hores, de segur que encara ens mancaria temps per poder anar, visitar, xarrar, llegir, caminar o acabar tot allò que hem de fer, volem fer o que volen que fem...

La setmana de Sant Antoni, la setmana dels barbuts, arriba prou carregadeta. En primer lloc, tenim la matxà de dimecres... però enguany, a més d'una i d'un, ens coincidirà amb una cita al camp del Madrigal. Els que encara esteu criant i teniu fills menuts de segur que teniu el panorama més complicat que tots aquells que vàrem fer els deures als temps de joventut. Sóc Antoni (de nom oficial al DNI, malgrat totes les errades i tots els llocs oficials on s'encaboten en escriure'm el nom en castellà), sóc fervent seguidor de la Matxà de tota la vida, però també sóc futboler i, malgrat tenir la sang roja -com tothom-, m'agrada que el groc, el Vila-real Club de Futbol guanye (açò ho ha fet molt sovint) i jugue bé (els darrers partits no ha pogut ser) fins i tot als entrenaments (de segur que entrenen tots els jugadors del planter?, perquè a més d'un se li ha oblidat córrer i lluitar pel baló)... res que s'ha d'eliminar el Recre per seguir endavant en la Copa del Rei.

El dijous és el dia gran de Sant Antoni i a Betxí, el meu poble des del punt de vista laboral, és festa grossa i, per tant, tinc tot el dia per celebrar una onomàstica -en aquest cas- heretada per línia paterna d'una família on només hi havia Antonis, Antònies, Vicentes i Vicents... perquè un pertany a la generació de les onomàstiques, a una infantesa on no n'hi havia aniversaris, ni ciris, ni regals, ni xocolata, ni tortà... tot es concentrava, modestament, El dia del Sant. A Vila-real Sant Antoni també és un Sant de molta tradició... Per cert, si us interessa la temàtica etnològica, al Casal Jaume I de Vila-real (C/ Solades, 10) hi ha prevista una conferència d'Àlvar Monferrer -el Joanamades de Castelló- per a les 19,30 hores, és a dir, mitja horeta abans del Vila-real/Recre, sota el títol de Sant Antoni, Sant valencià.

El divendres també em perdré la conferència de Carlos Taibo (professor de Ciència Política de l'autònoma de Madrid i autor de Nacionalismo español: esencias, memoria e instituciones que us recomanva uns dies enrere) al casal Jaume I de la Vall d'Uixó i, per suposat, l'actuació de Berto -el nebot de Buenafuente en la ficció- a l'Auditori, ja que seré al meu poble laboral a l'acte de lliurament dels Premis Vila de Betxí en condició de membre del Jurat del premis literaris.

Disssabte, a les 22 hores torna la competició futbolística -esperem que també el futbol- i l'emocionant partit de rivalitat entre els equips que viuen més aprop, disputant-se tres punt del Campionant de Lliga, oficialment, i l'honor de ser el primer equip de la Comunitat, com diu algun coent de Canal9-TVV...

Moltes temptacions culturals per a la setmana de Sant Antoni perquè, segons sembla, l'agenda sempre la carrega el dimoni.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes