dissabte, 23 de febrer del 2008

CAMPANYA



Dijous a la nit, després del futbol i el monòleg de Godoy, vaig saludar cordialment uns companys-rivals, rivals-amics, amics-contraris, del PSOE local que -ves quina cosa!- em van fer vindre a la memòria que havia començat la campanya electoral... és a dir, seguim en campanya com sempre però, això sí, amb la diferència que des de les zero hores de divendres ja es pot demanar el vot per una opció determinada i, el que és més evident i visible, penjar cartells pertot arreu.

Amb la Llei d'Hondt a la mà, tothom sap que a Castelló en trau tres el PP i dos el PSOE, de diputats/des vull dir. En quant a senadors/es, però, encara que el més lògic és un 3-1 a favor dels populars, la cosa és més incerta perquè l'electorat en general no és tant partidista, ni bipartidista, quan li donen llibertat per posar creus i, el que és el millor encara, posar-ne a candidats de partits diferents.

Ja sé que aquestes coses, potser, penseu alguns que està lleig dir-les segons qui... un servidor, per exemple, per allò de ser Secretari Local del BLOC a Vila-real i no sé quantes coses, etc. però no estic parlant-vos de desitjos personals, sinó de dinàmiques generals de la política a nivell de la circumscripció de Castelló.

Però trencar aquesta dinàmica del 3-2 a favor del PP durant més d'una década, no solament depén de l'electorat socialista, sinó de la fidelitat dels votants del BLOC com a tercera força i dels seus socis de coalició electoral (Iniciativa pel País Valencià-Verds) per convéncer l'electorat jove, així com els possibles votants d'Esquerra Unida (molt desunida en aquests moments), que el BLOC, ara per ara, és l'única força amb possibilitats de trencar amb el fossilitzat bipartidisme (immobilisme) dels darrers anys.

Demà a les sis de la vesprada, tots els del BLOC (també podeu vindre els lectors del blog!) anirem a recolzar el candidat ALFRED REMOLAR a la terrassa Brissamar de Betxí, el seu poble natal, perquè ja va sent hora d'aportar una veu valenciana i un aire fred, fresc, al Congrés dels Diputats, encara que només siga perquè els membres de la cambra alta deixen de discutir del sexe dels àngels...

I, sobretot, de marginar aquest racó de Castelló on no tenim desdoblada la N-340 (cas únic peninsular i europeu), ni tenim dissenyat un AVE que ens porte a Europa, ni un tren de rodalies que vertebre el nord de Castelló amb la resta del País Valencià, ni unes miserables ajudes al camp dels cítrics, ni un tractament dels residus i la contaminació mediambiental per complir amb Kioto que no recaiga, únicament, en els nostres empresaris, ni una Llei de Dependència que assegure el futur dels més vells, ni un sistema d'ajuts i VPO per als joves, ni... ni tantes coses pendents que venen prometent-se i incumplint-se tantes vegades per part d'uns (Aznar i el PP no han manat mai?) i d'altres (els darrers quatre anys ha manat la coalició post-electoral PSOE-ERC-IU)...

La pilota, malgrat d'Hondt (un àrbitre molt bipartidista), està al teulat dels electors. Com resa el cartell del Bloc Jove, és l'hora de Votar (al BLOC) i de Botar (el bipartidisme/centralisme): els candidats tenen la paraula, els electors el dret a decidir!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Visquen les llistes obertes!! Prou de bipartidisme!!
Tant de bo al final d'esta campanya brindem amb xampanya!! [o ens exiliem a Alemanya]

TONI PITARCH ha dit...

Val més manya que força. Força BLOC!

mcanos ha dit...

Com no podré assistir pels meus problemes de salut, dona-li tot el meu recolzament.

Salutacions

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes